Impressies

Met impressies is het mogelijk om gebruikers aan te zetten tot actie, om zo de omzet van jouw bedrijf te vergroten. Maar wat zijn impressies precies en in welke vormen komt dit online voor? Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving van het begrip ‘impressies’.

Wat zijn impressies?

Impressies zijn weergaven die een bepaalde pagina of advertentie behaalt binnen Google. Een impressie zet mogelijk aan tot actie, maar er is geen actie vanuit de consument nodig om bepaalde informatie te bekijken. Een impressie zorgt mogelijk voor conversie bij de consument, waardoor je jouw doel behaalt. (1)

De verschillende vormen van een impressie

Impressies komen in verschillende vormen. Zo is het mogelijk dat het gaat om een banner op een pagina of een koppeling op de zoekresultatenpagina. Een impressie verschijnt in beeld zonder dat de gebruiker hiervoor actie moet ondernemen. Dit maakt een impressie enerzijds zeer effectief, maar anderzijds zijn de resultaten ook lastiger meetbaar. Wanneer een banner onderaan een pagina staat maar een gebruiker niet tot beneden scrollt, krijgt de gebruiker de banner niet te zien, maar gaat het wel om een impressie omdat de gebruiker de bewuste pagina heeft geopend. 

De impact van impressies op SEO

Impressies hebben zeker impact op de SEO van een website. Een impressie is een online weergave van content en aan de hand hiervan is onder andere de CTR (Click-Through Rate) meetbaar. Impressies helpen ook om aan te zetten tot conversie.

Dit is een goede manier om de SEO van een website of pagina te verbeteren. Het inzetten van specifieke content om impressies te behalen is ook mogelijk binnen Google Analytics en geeft interessante informatie die zeer bruikbaar is voor het opzetten van een marketing campagne. 

Mijn advies

Ik raad aan om te achterhalen in hoeverre het gebruik van impressies interessant is voor jouw bedrijf en wat je hier uit haalt. Het inschakelen van een goede SEO specialist is hierbij zeer waardevol: hierdoor ben je in staat een goede marketingstrategie op te stellen en de impressies optimaal te benutten.

Het gebruik van impressies zorgt mogelijk voor meer bezoekers op je website die weer overgaan tot actie: bijvoorbeeld het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Bronnen

  1. What are impressions, position, and clicks? – Search Console Help. (z.d.-b). https://support.google.com/webmasters/answer/7042828?hl=en

Veelgestelde vragen

Wat zijn Impressies?

De term impressie betekent dat er een unieke vertoning van een bepaalde advertentie aan een bezoeker wordt gedaan. Dit kan in verschillende vormen zoals bijvoorbeeld een tekstlink, banner of een specifiek zoekresultaat. Als er verschillende advertenties, links of banners op een webpagina aanwezig zijn, kunnen er meerdere impressies plaatsvinden. We spreken van een impressie als de bezoeker de advertentie ziet. Deze hoeft hier geen klikactie voor te doen.

Wat is de impact van Impressies op SEO?

Impressies hebben impact op de SEO van jouw site. Ze geven je waardevolle informatie en kunnen helpen om consumenten aan te zetten tot conversie. Het is dan ook een uitstekende manier om de SEO van jouw website te verbeteren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 77 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 12 juni 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.