Impressies

Met impressies is het mogelijk om gebruikers aan te zetten tot actie, om zo de omzet van jouw bedrijf te vergroten. Maar wat zijn impressies precies en in welke vormen komt dit online voor? Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving van het begrip ‘impressies’.

Wat zijn impressies?

Impressies zijn weergaven die een bepaalde pagina of advertentie behaalt. Een impressie zet mogelijk aan tot actie, maar er is geen actie vanuit de consument nodig om bepaalde informatie te bekijken. Een impressie zorgt mogelijk voor conversie bij de consument, waardoor je jouw doel behaalt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De verschillende vormen van een impressie

Impressies komen in verschillende vormen. Zo is het mogelijk dat het gaat om een banner op een pagina of een koppeling op de zoekresultatenpagina. Een impressie verschijnt in beeld zonder dat de gebruiker hiervoor actie moet ondernemen. Dit maakt een impressie enerzijds zeer effectief, maar anderzijds zijn de resultaten ook lastiger meetbaar. Wanneer een banner onderaan een pagina staat maar een gebruiker niet tot beneden scrollt, krijgt de gebruiker de banner niet te zien, maar gaat het wel om een impressie omdat de gebruiker de bewuste pagina heeft geopend. 

Impressies _ Begrippenlijst

De impact van impressies op SEO

Impressies hebben zeker impact op de SEO van een website. Een impressie is een online weergave van content en aan de hand hiervan is onder andere de CTR (Click-Through Rate) meetbaar. Impressies helpen ook om aan te zetten tot conversie. Dit is een goede manier om de SEO van een website of pagina te verbeteren. Het inzetten van specifieke content om impressies te behalen is ook mogelijk binnen Google Analytics en geeft interessante informatie die zeer bruikbaar is voor het opzetten van een marketing campagne. 

Ons advies

We raden aan om te achterhalen in hoeverre het gebruik van impressies interessant is voor jouw bedrijf en wat je hier uit haalt. Het inschakelen van een goede SEO specialist is hierbij zeer waardevol: hierdoor ben je in staat een goede marketingstrategie op te stellen en de impressies optimaal te benutten. Het gebruik van impressies zorgt mogelijk voor meer bezoekers op je website die weer overgaan tot actie: bijvoorbeeld het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Impressies?

De term impressie betekent dat er een unieke vertoning van een bepaalde advertentie aan een bezoeker wordt gedaan. Dit kan in verschillende vormen zoals bijvoorbeeld een tekstlink, banner of een specifiek zoekresultaat. Als er verschillende advertenties, links of banners op een webpagina aanwezig zijn, kunnen er meerdere impressies plaatsvinden. We spreken van een impressie als de bezoeker de advertentie ziet. Deze hoeft hier geen klikactie voor te doen.

Wat is de impact van Impressies op SEO?

Impressies hebben impact op de SEO van jouw site. Ze geven je waardevolle informatie en kunnen helpen om consumenten aan te zetten tot conversie. Het is dan ook een uitstekende manier om de SEO van jouw website te verbeteren.

Voor wie hebben wij dit artikel over impressies geschreven?

Het artikel over impressies hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over impressies in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals impressies?

Wij schrijven over begrippen als impressies om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

impressies is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over impressies in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals impressies, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip impressies in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van impressies. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van impressies op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende impressies.

Het voorbeeld dat wij geven van impressies , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over impressies van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z