Impressies

Met impressies is het mogelijk om gebruikers aan te zetten tot actie, om zo de omzet van jouw bedrijf te vergroten. Maar wat zijn impressies precies en in welke vormen komt dit online voor? Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving van het begrip ‘impressies’.

Wat zijn impressies?

Impressies zijn weergaven die een bepaalde pagina of advertentie behaalt. Een impressie zet mogelijk aan tot actie, maar er is geen actie vanuit de consument nodig om bepaalde informatie te bekijken. Een impressie zorgt mogelijk voor conversie bij de consument, waardoor je jouw doel behaalt.

De verschillende vormen van een impressie

Impressies komen in verschillende vormen. Zo is het mogelijk dat het gaat om een banner op een pagina of een koppeling op de zoekresultatenpagina. Een impressie verschijnt in beeld zonder dat de gebruiker hiervoor actie moet ondernemen. Dit maakt een impressie enerzijds zeer effectief, maar anderzijds zijn de resultaten ook lastiger meetbaar. Wanneer een banner onderaan een pagina staat maar een gebruiker niet tot beneden scrollt, krijgt de gebruiker de banner niet te zien, maar gaat het wel om een impressie omdat de gebruiker de bewuste pagina heeft geopend. 

Impressies _ Begrippenlijst

De impact van impressies op SEO

Impressies hebben zeker impact op de SEO van een website. Een impressie is een online weergave van content en aan de hand hiervan is onder andere de CTR (Click-Through Rate) meetbaar. Impressies helpen ook om aan te zetten tot conversie. Dit is een goede manier om de SEO van een website of pagina te verbeteren. Het inzetten van specifieke content om impressies te behalen is ook mogelijk binnen Google Analytics en geeft interessante informatie die zeer bruikbaar is voor het opzetten van een marketing campagne. 

Ons advies

We raden aan om te achterhalen in hoeverre het gebruik van impressies interessant is voor jouw bedrijf en wat je hier uit haalt. Het inschakelen van een goede SEO specialist is hierbij zeer waardevol: hierdoor ben je in staat een goede marketingstrategie op te stellen en de impressies optimaal te benutten. Het gebruik van impressies zorgt mogelijk voor meer bezoekers op je website die weer overgaan tot actie: bijvoorbeeld het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat impressies inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over impressies geschreven?

Het artikel over impressies hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over impressies hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over impressies in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals impressies?

Wij schrijven over begrippen als impressies om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Impressies is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over impressies en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip impressies in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van impressies. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van impressies op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende impressies.

Het voorbeeld dat wij geven van impressies geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over impressies van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z