SEO-onderhoud

Tegenwoordig is de consument zeer veeleisend in het koopproces. Een groot deel van de aankopen vinden via internet plaats. Daarbij spelen zoekmachines zoals Google een grote en belangrijke rol. Met een SEO strategie zorg je ervoor dat je gevonden wordt, om zo de omzet te verhogen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw SEO onderhouden wordt en wat houdt SEO-onderhoud in?

Wat is SEO-onderhoud?

Je kunt jouw website eenmalig optimaliseren voor de zoekmachines. Dat levert alleen helaas geen blijvend resultaat op. Dit heeft te maken met het grote aantal nieuwe websites dat er dagelijks bijkomt, waardoor er veel veranderd binnen de zoekresultaten. Met SEO-onderhoud zorg je ervoor dat jij blijft werken aan de SEO van jouw website, zodat je ook na een lange tijd nog relevant bent.

Voorbeelden van SEO-onderhoud

Binnen een branche komen er vaak nieuwe websites en pagina’s bij. Als consument heb je hierdoor steeds meer keuze. Met SEO-onderhoud zorg je ervoor dat jouw website continu blijft verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikerservaring, het schrijven van nieuwe relevante blogs of het toevoegen van interessante content.

Het belang van SEO-onderhoud

Dankzij SEO-onderhoud zorg je ervoor dat jouw website ook tussen alle nieuwe websites relevant blijft. Dit onderhoud is enorm belangrijk om goed te kunnen blijven scoren op zoekmachines zoals Google.

Google wil aan de gebruiker de beste ervaring leveren, zodat hun zoekmachine het meest gebruikt blijft worden. SEO-onderhoud draagt hieraan bij, wat jouw website alleen maar ten goede komt.

De impact van SEO-onderhoud

De SEO onderhouden is eigenlijk een kosteloze strategie om reclame te maken. Toch kost het optimaliseren van de SEO enorm veel tijd. Het zou zonde zijn als je jouw website helemaal geoptimaliseerd hebt, om hier vervolgens niets meer mee te doen. Als het werk zou dan uiteindelijk voor niets zijn geweest. SEO-onderhoud is dus onmisbaar voor iedere SEO website.

Mijn advies

Om zo goed mogelijk te ranken in de zoekmachines kan SEO-onderhoud eigenlijk niet ontbreken. Ons advies is dan ook zeker om het SEO-onderhoud niet links te laten liggen en dit zo snel mogelijk op te pakken. Hierdoor bespaar je jezelf later tijd en geld, je hoeft de SEO dan namelijk niet helemaal opnieuw te doen of te laten doen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 28 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.