Homepagina

Creëer je een website voor jouw bedrijf of merk? Dan is het hebben van een goede homepagina onmisbaar. Wat is een homepagina precies en wat is de ideale inrichting van een dergelijke pagina? Hier lees je alle belangrijke informatie over dit begrip.

Wat is een homepagina?

Een homepagina is de eerste pagina van een website waar bezoekers op terecht komen. Op de homepagina vindt de bezoeker korte informatie over de website en is het vanaf hier makkelijk om te navigeren naar andere pagina’s.

De beste inrichting van een homepagina

De homepagina is niet hetzelfde als een landingspagina. Op een landingspagina staat alle informatie al klaar, terwijl een homepagina juist kleine delen informatie bevat. Een homepagina maakt het voor bezoekers aantrekkelijk verder te klikken en door te lezen. Het optimaliseren van de homepagina is een belangrijke stap.

Zorg ervoor dat de homepagina een aantrekkelijke inleiding is die de interesse van de bezoeker wekt. De homepagina is snel, overzichtelijk en voorzien van een duidelijke huisstijl.

Homepagina | Begrippenlijst

De impact van een homepagina op SEO

Een homepagina zelf heeft niet veel impact op de SEO, maar een goede inrichting van een homepagina is wel erg belangrijk. Hiermee zorg je ervoor dat bezoekers langer op de site blijven en mogelijk ook overgaan tot conversie. Relevante traffic op je pagina heeft veel invloed: Google ziet je website dan als relevant en rankt je hoger in de zoekmachine.

De content op de homepagina dient relevant te zijn, maar ook gebruiksvriendelijk. De homepagina moet snel laden en uitnodigen om andere pagina’s te gaan verkennen. Dit alles draagt bij aan een positieve impact op de SEO van een website.

Ons advies

Het is erg belangrijk om een homepagina goed in te richten. De hoofdpagina moet voldoende informatie bevatten voor een bezoeker om zo verder te klikken naar andere subpagina’s.

We raden aan om te investeren in het creëren van een goede homepagina. Een SEO specialist helpt met het creëren van goede content en een duidelijk design. Zorgen voor een snelle laadtijd en het plaatsen van links is ook het werk van een SEO specialist.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat homepagina inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over homepagina geschreven?

Het artikel over homepagina hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over homepagina hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over homepagina in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals homepagina?

Wij schrijven over begrippen als homepagina om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Homepagina is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over homepagina en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip homepagina in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van homepagina. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van homepagina op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende homepagina.

Het voorbeeld dat wij geven van homepagina geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over homepagina van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z