Homepagina

Creëer je een website voor jouw bedrijf of merk? Dan is het hebben van een goede homepagina onmisbaar. Wat is een homepagina precies en wat is de ideale inrichting van een dergelijke pagina? Hier lees je alle belangrijke informatie over dit begrip.

Wat is een homepagina?

Een homepagina is de eerste pagina van een website waar bezoekers op terecht komen. Op de homepagina vindt de bezoeker korte informatie over de website en is het vanaf hier makkelijk om te navigeren naar andere pagina’s.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De beste inrichting van een homepagina

De homepagina is niet hetzelfde als een landingspagina. Op een landingspagina staat alle informatie al klaar, terwijl een homepagina juist kleine delen informatie bevat. Een homepagina maakt het voor bezoekers aantrekkelijk verder te klikken en door te lezen. Het optimaliseren van de homepagina is een belangrijke stap.

Zorg ervoor dat de homepagina een aantrekkelijke inleiding is die de interesse van de bezoeker wekt. De homepagina is snel, overzichtelijk en voorzien van een duidelijke huisstijl.

Homepagina | Begrippenlijst

De impact van een homepagina op SEO

Een homepagina zelf heeft niet veel impact op de SEO, maar een goede inrichting van een homepagina is wel erg belangrijk. Hiermee zorg je ervoor dat bezoekers langer op de site blijven en mogelijk ook overgaan tot conversie. Relevante traffic op je pagina heeft veel invloed: Google ziet je website dan als relevant en rankt je hoger in de zoekmachine.

De content op de homepagina dient relevant te zijn, maar ook gebruiksvriendelijk. De homepagina moet snel laden en uitnodigen om andere pagina’s te gaan verkennen. Dit alles draagt bij aan een positieve impact op de SEO van een website.

Ons advies

Het is erg belangrijk om een homepagina goed in te richten. De hoofdpagina moet voldoende informatie bevatten voor een bezoeker om zo verder te klikken naar andere subpagina’s.

We raden aan om te investeren in het creëren van een goede homepagina. Een SEO specialist helpt met het creëren van goede content en een duidelijk design. Zorgen voor een snelle laadtijd en het plaatsen van links is ook het werk van een SEO specialist.

Veelgestelde vragen

Wat is een Homepagina?

De homepagina is de startpagina van een website. De bezoekers van jouw site komen hier als eerste terecht. Over het algemeen genomen, geef je op de homepagina beknopte informatie over de website. Vanuit de homepagina kan de gebruiker dan naar de overige pagina’s navigeren.

Wat is de impact van Homepagina op SEO?

Op zich heeft de homepagina niet zoveel impact op de SEO. Maar als je deze op een goede en duidelijke manier vormgeeft en je zorgt dat hij snel laadt, zal dit ervoor zorgen dat bezoekers langer op jouw site verblijven. Dat heeft dan wel weer positieve invloed op de ranking van jouw pagina in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over homepagina geschreven?

Het artikel over homepagina hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over homepagina in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals homepagina?

Wij schrijven over begrippen als homepagina om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

homepagina is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over homepagina in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals homepagina, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip homepagina in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van homepagina. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van homepagina op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende homepagina.

Het voorbeeld dat wij geven van homepagina , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over homepagina van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z