PHP

In de wereld van programmeren is er heel veel mogelijk. Websites maken gebruik van verschillende codes en scripting talen om zo nog beter bruikbaar te zijn voor bezoekers. Een van de talen die beschikbaar zijn is PHP. Wat is PHP en hoe werkt dit? Dat lees je hier!

Wat is PHP?

PHP is een scripting taal: hiermee ontwikkelen webdesigners dynamische webpagina’s. PHP stond officieel voor Personal Home Page, maar betekent inmiddels Personal Hypertext Preprocessor. 

De werking van PHP op een WordPress site

Er zijn meerdere PHP versies mogelijk; hoe nieuwer de versie is die je gebruikt, hoe beter. Wanneer je een WordPress website hebt, is het slim om de versie van PHP te updaten. Uit testen is gebleken dat de website op zo’n 250 requests per seconde reageert.

Dit betekent dat er veel meer verkeer op je website mogelijk is. Een zoekmachine neemt dit mogelijk mee in de resultaten en dit resulteert wellicht in een hogere ranking van je website.

PHP _ Begrippenlijst

De impact van PHP op SEO

PHP heeft niet heel veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is mogelijk wel een manier om een website sneller te laten werken. In dit geval zul je hier mogelijk iets van gaan merken in de zoekmachine resultaten. Ook PHP is aan updates onderhevig en de resultaten zijn hierdoor nog beter. Naast PHP zijn er nog veel meer andere manieren waarop je jouw website verbetert en optimaliseert voor de zoekmachine. 

Mijn advies

Het verdiepen in code, data en scripting taal is misschien ingewikkeld, maar het helpt je mogelijk wel om je website naar een hoger niveau te tillen. 

We raden aan om altijd op zoek te gaan naar de beste manieren om je website zo goed mogelijk te laten werken. Het gebruik van bepaalde scripting taal zoals PHP zorgt mogelijk voor een beter lopende website. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een webdesigner of programmeur in te schakelen die je helpt met het uitvoeren van jouw wensen.


Veelgestelde vragen

Wat is PHP?

Oorspronkelijk stond PHP voor Personal Home Page, maar vandaag de dag staat de afkoring voor Personal Hypertext Preprocessor. PHP is een zogenaamde script taal. Webdesigners en ontwikkelaars kunnen hiermee dynamische webpagina’s bouwen.

Wat is de impact van PHP op SEO?

PHP heeft geen directe impact op de SEO van een site. Je kunt er wel mee voor zorgen dat jouw site beter en sneller werkt. Dit zal dan wel weer een positieve invloed hebben op de ranking in de zoekresultaten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.