PHP

In de wereld van programmeren is er heel veel mogelijk. Websites maken gebruik van verschillende codes en scripting talen om zo nog beter bruikbaar te zijn voor bezoekers. Een van de talen die beschikbaar zijn is PHP. Wat is PHP en hoe werkt dit? Dat lees je hier!

Wat is PHP?

PHP is een scripting taal: hiermee ontwikkelen webdesigners dynamische webpagina’s. PHP stond officieel voor Personal Home Page, maar betekent inmiddels Personal Hypertext Preprocessor. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van PHP op een WordPress site

Er zijn meerdere PHP versies mogelijk; hoe nieuwer de versie is die je gebruikt, hoe beter. Wanneer je een WordPress website hebt, is het slim om de versie van PHP te updaten. Uit testen is gebleken dat de website op zo’n 250 requests per seconde reageert.

Dit betekent dat er veel meer verkeer op je website mogelijk is. Een zoekmachine neemt dit mogelijk mee in de resultaten en dit resulteert wellicht in een hogere ranking van je website.

PHP _ Begrippenlijst

De impact van PHP op SEO

PHP heeft niet heel veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is mogelijk wel een manier om een website sneller te laten werken. In dit geval zul je hier mogelijk iets van gaan merken in de zoekmachine resultaten. Ook PHP is aan updates onderhevig en de resultaten zijn hierdoor nog beter. Naast PHP zijn er nog veel meer andere manieren waarop je jouw website verbetert en optimaliseert voor de zoekmachine. 

Ons advies

Het verdiepen in code, data en scripting taal is misschien ingewikkeld, maar het helpt je mogelijk wel om je website naar een hoger niveau te tillen. 

We raden aan om altijd op zoek te gaan naar de beste manieren om je website zo goed mogelijk te laten werken. Het gebruik van bepaalde scripting taal zoals PHP zorgt mogelijk voor een beter lopende website. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een webdesigner of programmeur in te schakelen die je helpt met het uitvoeren van jouw wensen.

Veelgestelde vragen

Wat is PHP?

Oorspronkelijk stond PHP voor Personal Home Page, maar vandaag de dag staat de afkoring voor Personal Hypertext Preprocessor. PHP is een zogenaamde script taal. Webdesigners en ontwikkelaars kunnen hiermee dynamische webpagina’s bouwen.

Wat is de impact van PHP op SEO?

PHP heeft geen directe impact op de SEO van een site. Je kunt er wel mee voor zorgen dat jouw site beter en sneller werkt. Dit zal dan wel weer een positieve invloed hebben op de ranking in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over php geschreven?

Het artikel over php hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over php in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals php?

Wij schrijven over begrippen als php om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

php is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over php in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals php, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip php in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van php. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van php op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende php.

Het voorbeeld dat wij geven van php , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over php van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z