Gestructureerde data

Als bedrijf krijg je te maken met ongelofelijk veel informatie over allerlei zaken. Het is dan ook belangrijk deze zaken onder te verdelen in zowel gestructureerde data als ongestructureerde data. Wat is gestructureerde data en wat heb je hieraan? Op deze pagina leggen we dit aan je uit. 

Wat is gestructureerde data?

Gestructureerde data is opgeslagen data in een database. Het is eenvoudig te verwerken en te interpreteren. Dit is het tegenovergestelde van ongestructureerde data: data dat geen specifiek format volgt. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Data genereren door mensen en machines

Bij gestructureerde data gaat het om data dat is vastgelegd binnen een bestand. Deze informatie is niet alleen goed georganiseerd, maar ook geanalyseerd en op een goede manier ingevoerd. Het is dan ook eenvoudig om deze data op te vragen. Onder andere met programmeertaal SQL is het mogelijk deze data te managen. Zowel mensen als machines produceren gestructureerde data:

  • Human generated data: hieronder valt het invoeren van gegevens van mensen op een computer
  • Machine generated data: hieronder valt sensordata, weblogdata van servers en applicaties en meer.
Gestructureerde Data _ Begrippenlijst

De impact van gestructureerde data op de SEO

Gestructureerde data heeft niet direct impact op de SEO van een website of pagina. Het geeft voor een bedrijf mogelijk wel interessante informatie over klanten; daarnaast begrijp je consumentengedrag door deze data vaak een stuk beter. Zonder deze data is het lastig kennis en inzicht te vergaren. Met gestructureerde data is het dan ook beter mogelijk bepaalde beslissingen te maken en veranderingen door te voeren om zo betere resultaten te behalen. 

Ons advies

We raden aan om zowel de gestructureerde data als de ongestructureerde data te gebruiken. Het biedt niet alleen zeer interessante kennis, maar zorgt er ook voor dat je bepaalde waardevolle veranderingen doorvoert waarmee je betere resultaten haalt. Geen kennis over data en alles wat hiermee te maken heeft? Het is altijd mogelijk om een cursus te volgen of om een professional in te schakelen met de juiste kennis hierover. Zo weet je zelf veel beter hoe je met dergelijke informatie omgaat.

Veelgestelde vragen

Wat is gestructureerde data?

Gestructureerde data noemt men in het Engels (een bekendere term) structured data. Gestructureerde data wordt door SEO-specialisten gebruikt om bepaalde onderdelen van een website te benoemen richting Google. Zo kan Google in wezen communiceren met website-eigenaren en duidelijkheid krijgen over onderdelen van deze website.

Wat is de impact van gestructureerde data op SEO?

Gestructureerde data is niet direct van belang voor SEO. Maar het kan je wel helpen om het gedrag van consumenten beter te begrijpen. Het kan je helpen bij het doorvoeren van veranderingen, zodat je betere resultaten behaald.

Voor wie hebben wij dit artikel over gestructureerde data geschreven?

Het artikel over gestructureerde data hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over gestructureerde data in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals gestructureerde data?

Wij schrijven over begrippen als gestructureerde data om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

gestructureerde data is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over gestructureerde data in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals gestructureerde data, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip gestructureerde data in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van gestructureerde data. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van gestructureerde data op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende gestructureerde data.

Het voorbeeld dat wij geven van gestructureerde data , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over gestructureerde data van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z