Interne concurrentie

Een blog schrijven voor een website is erg belangrijk, omdat je hiermee bezig bent met zoekmachine optimalisatie. Je moet wel uitkijken voor internet concurrentie. Wat is interne concurrentie en hoe voorkom je dit? Dat lees je hier!

Wat is interne concurrentie?

Interne concurrentie is een term om aan te duiden dat er meerdere pagina’s op een website zijn met veel overeenkomsten in de inhoud. Wanneer er sprake is van interne concurrentie, oefent dat mogelijk veel negatieve invloed uit op de ranking in een zoekmachine. 

Interne concurrentie in de praktijk

Het inrichten van een website is soms lastiger dan je denkt. Een blog op een website of webshop plaatsen moet aan een aantal eisen voldoen wanneer zoekmachine optimalisatie je doel is. Zo moeten bepaalde keywords niet overmatig voorkomen op meerdere blogs, omdat dit de zoekresultaten beïnvloedt.

Meerdere blogs over hetzelfde onderwerp en met dezelfde keywords zorgt mogelijk voor interne concurrentie en dit komt de ranking in de zoekmachine niet ten goede. Daarnaast is het voor de leesbaarheid van teksten vaak ook beter om diversiteit toe te passen in de onderwerpen. Het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten wanneer je een blog schrijft voor je website.

Interne concurrentie

De impact van interne concurrentie op SEO

Interne concurrentie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar niet op een positieve manier. Het zorgt er voor dat het zoekalgoritme het onderscheid tussen meerdere pagina’s niet maakt waardoor de ranking niet geoptimaliseerd is. Het effect van interne concurrentie op SEO werkt dus juist averechts en het is dan ook belangrijk om dit niet uit het oog te verliezen. Een SEO specialist helpt je hier graag bij.

Ons advies

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat interne concurrentie niet voorkomt op jouw website, zodat je hier geen nadelen van ondervindt.

We raden aan om de pagina’s op je website of webshop zo uniek mogelijk te maken. Zorg voor meer diversiteit in de zoekwoorden: het gebruik van synoniemen of specifieke termen om iets aan te duiden. Een andere oplossing is het samenvoegen van meerdere pagina’s. Verwijder nooit bestaande pagina’s om internet concurrentie op te lossen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat interne concurrentie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over interne concurrentie geschreven?

Het artikel over interne concurrentie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over interne concurrentie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over interne concurrentie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals interne concurrentie?

Wij schrijven over begrippen als interne concurrentie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Interne concurrentie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over interne concurrentie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip interne concurrentie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van interne concurrentie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van interne concurrentie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende interne concurrentie.

Het voorbeeld dat wij geven van interne concurrentie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over interne concurrentie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z