Interne concurrentie

Een blog schrijven voor een website is erg belangrijk, omdat je hiermee bezig bent met zoekmachine optimalisatie. Je moet wel uitkijken voor internet concurrentie. Wat is interne concurrentie en hoe voorkom je dit? Dat lees je hier!

Wat is interne concurrentie?

Interne concurrentie is een term om aan te duiden dat er meerdere pagina’s op een website zijn met veel overeenkomsten in de inhoud. Wanneer er sprake is van interne concurrentie, oefent dat mogelijk veel negatieve invloed uit op de ranking in een zoekmachine. 

Interne concurrentie in de praktijk

Het inrichten van een website is soms lastiger dan je denkt. Een blog op een website of webshop plaatsen moet aan een aantal eisen voldoen wanneer zoekmachine optimalisatie je doel is. Zo moeten bepaalde keywords niet overmatig voorkomen op meerdere blogs, omdat dit de zoekresultaten beïnvloedt.

Meerdere blogs over hetzelfde onderwerp en met dezelfde keywords zorgt mogelijk voor interne concurrentie en dit komt de ranking in de zoekmachine niet ten goede. Daarnaast is het voor de leesbaarheid van teksten vaak ook beter om diversiteit toe te passen in de onderwerpen. Het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten wanneer je een blog schrijft voor je website.

Interne concurrentie

De impact van interne concurrentie op SEO

Interne concurrentie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar niet op een positieve manier. Het zorgt er voor dat het zoekalgoritme het onderscheid tussen meerdere pagina’s niet maakt waardoor de ranking niet geoptimaliseerd is. Het effect van interne concurrentie op SEO werkt dus juist averechts en het is dan ook belangrijk om dit niet uit het oog te verliezen. Een SEO specialist helpt je hier graag bij.

Mijn advies

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat interne concurrentie niet voorkomt op jouw website, zodat je hier geen nadelen van ondervindt.

We raden aan om de pagina’s op je website of webshop zo uniek mogelijk te maken. Zorg voor meer diversiteit in de zoekwoorden: het gebruik van synoniemen of specifieke termen om iets aan te duiden. Een andere oplossing is het samenvoegen van meerdere pagina’s. Verwijder nooit bestaande pagina’s om internet concurrentie op te lossen.

Veelgestelde vragen

Wat is Interne Concurrentie?

Met interne concurrentie binnen SEO bedoelen we dat een website meerdere pagina’s bevat waarvan de inhoud voor een groot deel met elkaar overeenkomen. Je moet dit zien te voorkomen, want het kan een negatieve invloed hebben op de ranking in de zoekresultaten.

Wat is de impact van Interne Concurrentie op SEO?

Interne concurrentie heeft direct impact op de SEO van jouw website, maar wel in negatief opzicht. Het zal er toe bijdragen dat het zoekalgoritme van een zoekmachine geen goed onderscheid tussen de pagina’s kan maken. Hierdoor zal je veel minder hoog scoren in de zoekresultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z