Interne concurrentie

Een blog schrijven voor een website is erg belangrijk, omdat je hiermee bezig bent met zoekmachine optimalisatie. Je moet wel uitkijken voor internet concurrentie. Wat is interne concurrentie en hoe voorkom je dit? Dat lees je hier!

Wat is interne concurrentie?

Interne concurrentie is een term om aan te duiden dat er meerdere pagina’s op een website zijn met veel overeenkomsten in de inhoud. Wanneer er sprake is van interne concurrentie, oefent dat mogelijk veel negatieve invloed uit op de ranking in een zoekmachine. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Interne concurrentie in de praktijk

Het inrichten van een website is soms lastiger dan je denkt. Een blog op een website of webshop plaatsen moet aan een aantal eisen voldoen wanneer zoekmachine optimalisatie je doel is. Zo moeten bepaalde keywords niet overmatig voorkomen op meerdere blogs, omdat dit de zoekresultaten beïnvloedt.

Meerdere blogs over hetzelfde onderwerp en met dezelfde keywords zorgt mogelijk voor interne concurrentie en dit komt de ranking in de zoekmachine niet ten goede. Daarnaast is het voor de leesbaarheid van teksten vaak ook beter om diversiteit toe te passen in de onderwerpen. Het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten wanneer je een blog schrijft voor je website.

Interne concurrentie

De impact van interne concurrentie op SEO

Interne concurrentie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar niet op een positieve manier. Het zorgt er voor dat het zoekalgoritme het onderscheid tussen meerdere pagina’s niet maakt waardoor de ranking niet geoptimaliseerd is. Het effect van interne concurrentie op SEO werkt dus juist averechts en het is dan ook belangrijk om dit niet uit het oog te verliezen. Een SEO specialist helpt je hier graag bij.

Ons advies

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat interne concurrentie niet voorkomt op jouw website, zodat je hier geen nadelen van ondervindt.

We raden aan om de pagina’s op je website of webshop zo uniek mogelijk te maken. Zorg voor meer diversiteit in de zoekwoorden: het gebruik van synoniemen of specifieke termen om iets aan te duiden. Een andere oplossing is het samenvoegen van meerdere pagina’s. Verwijder nooit bestaande pagina’s om internet concurrentie op te lossen.

Veelgestelde vragen

Wat is Interne Concurrentie?

Met interne concurrentie binnen SEO bedoelen we dat een website meerdere pagina’s bevat waarvan de inhoud voor een groot deel met elkaar overeenkomen. Je moet dit zien te voorkomen, want het kan een negatieve invloed hebben op de ranking in de zoekresultaten.

Wat is de impact van Interne Concurrentie op SEO?

Interne concurrentie heeft direct impact op de SEO van jouw website, maar wel in negatief opzicht. Het zal er toe bijdragen dat het zoekalgoritme van een zoekmachine geen goed onderscheid tussen de pagina’s kan maken. Hierdoor zal je veel minder hoog scoren in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over interne concurrentie geschreven?

Het artikel over interne concurrentie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over interne concurrentie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals interne concurrentie?

Wij schrijven over begrippen als interne concurrentie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

interne concurrentie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over interne concurrentie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals interne concurrentie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip interne concurrentie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van interne concurrentie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van interne concurrentie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende interne concurrentie.

Het voorbeeld dat wij geven van interne concurrentie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over interne concurrentie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z