SERPs

De ranking van zoekresultaten op het internet is altijd al van groot belang geweest: hoe hoger je staat, hoe beter. De invulling van deze SERPs is echter lastig te voorspellen en niet altijd te beïnvloeden. Wat zijn SERPs en hoe werkt dit bij een zoekmachine als Google? Op deze pagina krijg je alle antwoorden.

Wat zijn SERPs?

SERPs zijn resultaten op de zoekmachine na het invoeren van een zoekopdracht. SERP staat voor Search Engine Result Page. Hoe hoger je in de zoekresultaten staat, hoe beter. De invulling van SERPs is altijd aan veranderingen onderhevig. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werken SERPs bij Google

Het is voor ieder bedrijf een belangrijk doel: bovenaan komen te staan in de zoekresultaten van de zoekmachine. Het komt bijna nooit voor dat een gebruiker direct een URL ingeeft in de zoekbalk: meestal typt de gebruiker wat losse zoekwoorden in: op basis hiervan komen er zoekresultaten naar voren. Alle SERPs zijn dan ook uniek en twee keer op dezelfde term zoeken geeft mogelijk verschillende resultaten. 

De wijzigingen van een zoekmachine als Google in het algoritme zorgen ervoor dat de invulling van de SERPs altijd verandert. Dit komt onder andere door de focus op mobiele apparaten en de veranderende intentie van de gebruiker bij het zoeken. Er zijn diverse tools waarmee het mogelijk is de zoekresultaten te monitoren zodat je de mogelijkheid hebt om wijzigingen door te voeren.

SERPS _ Begrippenlijst

De impact van SERPs op de SEO

SERPs hebben zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar anderzijds heeft SEO ook zeker impact op de SERPs. Hoe beter de SEO van een website of pagina geregeld is, hoe hoger de ranking in de zoekmachines. Anderzijds zorgt een hogere ranking er ook weer voor dat jouw website beter vindbaar is en daardoor 

Ons advies

Zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen te staan? Het algoritme van Google is continu aan verandering onderhevig en dit maakt het lastig om te bepalen wat je precies moet doen. 

We raden aan om gebruik te maken van speciale diensten die de mogelijkheid bieden de resultaten van een website te monitoren. DIt maakt het mogelijk veranderingen door te voeren en daarnaast zie je ook de SEO acties van concurrenten. Hiermee ben je in staat om zelf betere resultaten te behalen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn SERPS?

De afkorting SERP staat voor Search Engine Result Page. Het zijn de resultaten die je krijgt nadat je zoekopdracht in een zoekmachine hebt ingevuld. Hoe hoger een webpagina in de zoekresultaten terecht komt, des te groter de kans is dat mensen er naar toe gaan.

Wat is de impact van Serps op SEO?

SERPS hebben impact op SEO maar andersom heeft SEO ook weer impact op SERPS. Hoe beter het SEO proces is uitgevoerd, des te beter de ranking in de zoekresultaten. Een hoge ranking zorgt er weer voor dat jouw site veel makkelijker gevonden wordt.

Voor wie hebben wij dit artikel over serps geschreven?

Het artikel over serps hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over serps in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals serps?

Wij schrijven over begrippen als serps om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

serps is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over serps in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals serps, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip serps in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van serps. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van serps op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende serps.

Het voorbeeld dat wij geven van serps , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over serps van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z