302 redirect

Een nieuw domein voor je website of wil je een tijdelijke doorverwijzing naar een andere url? In dit geval is het slim om voor een 302 redirect te kiezen. Wat is een 302 redirect en wat heb je hier aan? Dat lees je hier!

Wat is 302 redirect?

302 redirect is een term voor het aanduiden van een tijdelijke doorverwijzing van bezoekers aan een website. Er is hierbij sprake van een verwijzing van de ene naar de andere URL. Een 302 redirect is anders dan een 301 redirect, waarbij er sprake is van een definitieve doorverwijzing van de ene naar de andere URL.

Het gebruik van een 302 redirect

Wanneer is het slim om voor een 302 redirect te kiezen en wanneer je beter voor een 301 redirect kiest. Stap je over naar een nieuw domein? Dan is het logisch dat je de ranking van jouw oude domein wil behouden. In dit geval ga je voor een permanente doorverwijzing: een 301 redirect. Het is ook mogelijk dat je een tijdelijke oplossing zoekt. Na verloop van tijd het is mogelijk deze verwijzing weer terug te draaien. 

302 redirect _ Begrippenlijst

De impact van 302 redirect op SEO

302 redirect heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. De resultaten in de zoekpagina behoren tot een domein en wanneer er sprake is van een tijdelijke doorverwijzing, heeft dit zeker impact op de resultaten. Het hangt onder andere af van de zoekmachine zelf: Google bepaalt de interpretatie van de redirect. 

Mijn advies

Het gebruik van een 302 redirect komt wel voor, maar in de praktijk is er vaker sprake van een definitieve verwijzing. In sommige gevallen kies je beter voor de 301 redirect, omdat Google niet altijd een 302 redirect meetelt. Zo blijft alsnog de oude pagina in de zoekresultaten weergegeven. 

We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die precies weet wat de juiste stappen zijn in het redirect maken van je website.

Veelgestelde vragen

Wat is een 302-Redirect?

Een 302 redirect is een tijdelijk doorverwijzing van een websitebezoeker naar een andere pagina. Naast een 302 redirect is er ook nog een 301 redirect. Deze laatste is een definitieve doorverwijzing naar een andere pagina.

Wat is de impact van 302-Redirect op SEO?

Een 302 redirect heeft absoluut een bepaalde invloed op SEO. De resultaten die de zoekmachine toont horen bij een domein. Bij een tijdelijke doorverwijzing zal dit dus een bepaalde impact hebben. Hoe groot is afhankelijk van de wijze waarop de zoekmachine de redirect interpreteert.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies