302 redirect

Een nieuw domein voor je website of wil je een tijdelijke doorverwijzing naar een andere url? In dit geval is het slim om voor een 302 redirect te kiezen. Wat is een 302 redirect en wat heb je hier aan? Dat lees je hier!

Wat is 302 redirect?

302 redirect is een term voor het aanduiden van een tijdelijke doorverwijzing van bezoekers aan een website. Er is hierbij sprake van een verwijzing van de ene naar de andere URL. Een 302 redirect is anders dan een 301 redirect, waarbij er sprake is van een definitieve doorverwijzing van de ene naar de andere URL.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van een 302 redirect

Wanneer is het slim om voor een 302 redirect te kiezen en wanneer je beter voor een 301 redirect kiest. Stap je over naar een nieuw domein? Dan is het logisch dat je de ranking van jouw oude domein wil behouden. In dit geval ga je voor een permanente doorverwijzing: een 301 redirect. Het is ook mogelijk dat je een tijdelijke oplossing zoekt. Na verloop van tijd het is mogelijk deze verwijzing weer terug te draaien. 

302 redirect _ Begrippenlijst

De impact van 302 redirect op SEO

302 redirect heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. De resultaten in de zoekpagina behoren tot een domein en wanneer er sprake is van een tijdelijke doorverwijzing, heeft dit zeker impact op de resultaten. Het hangt onder andere af van de zoekmachine zelf: Google bepaalt de interpretatie van de redirect. 

Ons advies

Het gebruik van een 302 redirect komt wel voor, maar in de praktijk is er vaker sprake van een definitieve verwijzing. In sommige gevallen kies je beter voor de 301 redirect, omdat Google niet altijd een 302 redirect meetelt. Zo blijft alsnog de oude pagina in de zoekresultaten weergegeven. 

We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die precies weet wat de juiste stappen zijn in het redirect maken van je website.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een 302-Redirect?

Een 302 redirect is een tijdelijk doorverwijzing van een websitebezoeker naar een andere pagina. Naast een 302 redirect is er ook nog een 301 redirect. Deze laatste is een definitieve doorverwijzing naar een andere pagina.

Wat is de impact van 302-Redirect op SEO?

Een 302 redirect heeft absoluut een bepaalde invloed op SEO. De resultaten die de zoekmachine toont horen bij een domein. Bij een tijdelijke doorverwijzing zal dit dus een bepaalde impact hebben. Hoe groot is afhankelijk van de wijze waarop de zoekmachine de redirect interpreteert.

Voor wie hebben wij dit artikel over 302 redirect geschreven?

Het artikel over 302 redirect hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over 302 redirect in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals 302 redirect?

Wij schrijven over begrippen als 302 redirect om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

302 redirect is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over 302 redirect in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals 302 redirect, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip 302 redirect in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van 302 redirect. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van 302 redirect op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende 302 redirect.

Het voorbeeld dat wij geven van 302 redirect , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over 302 redirect van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z