302 redirect

Een nieuw domein voor je website of wil je een tijdelijke doorverwijzing naar een andere url? In dit geval is het slim om voor een 302 redirect te kiezen. Wat is een 302 redirect en wat heb je hier aan? Dat lees je hier!

Wat is 302 redirect?

302 redirect is een term voor het aanduiden van een tijdelijke doorverwijzing van bezoekers aan een website. Er is hierbij sprake van een verwijzing van de ene naar de andere URL. Een 302 redirect is anders dan een 301 redirect, waarbij er sprake is van een definitieve doorverwijzing van de ene naar de andere URL.

Het gebruik van een 302 redirect

Wanneer is het slim om voor een 302 redirect te kiezen en wanneer je beter voor een 301 redirect kiest. Stap je over naar een nieuw domein? Dan is het logisch dat je de ranking van jouw oude domein wil behouden. In dit geval ga je voor een permanente doorverwijzing: een 301 redirect. Het is ook mogelijk dat je een tijdelijke oplossing zoekt. Na verloop van tijd het is mogelijk deze verwijzing weer terug te draaien. 

302 redirect _ Begrippenlijst

De impact van 302 redirect op SEO

302 redirect heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. De resultaten in de zoekpagina behoren tot een domein en wanneer er sprake is van een tijdelijke doorverwijzing, heeft dit zeker impact op de resultaten. Het hangt onder andere af van de zoekmachine zelf: Google bepaalt de interpretatie van de redirect. 

Ons advies

Het gebruik van een 302 redirect komt wel voor, maar in de praktijk is er vaker sprake van een definitieve verwijzing. In sommige gevallen kies je beter voor de 301 redirect, omdat Google niet altijd een 302 redirect meetelt. Zo blijft alsnog de oude pagina in de zoekresultaten weergegeven. 

We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die precies weet wat de juiste stappen zijn in het redirect maken van je website.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat 302 redirect inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over 302 redirect geschreven?

Het artikel over 302 redirect hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over 302 redirect hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over 302 redirect in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals 302 redirect?

Wij schrijven over begrippen als 302 redirect om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

302 redirect is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over 302 redirect en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip 302 redirect in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van 302 redirect. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van 302 redirect op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende 302 redirect.

Het voorbeeld dat wij geven van 302 redirect geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over 302 redirect van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z