Vertoningen

Om het effect van advertenties te meten, is een vertoning een bruikbare statistiek. Wij leggen in dit artikel uit wat vertoningen zijn en hoe je deze interpreteert.

Wat zijn vertoningen?

Vertoningen zijn in het kort het aantal keer dat een zoeker een advertentie bekijkt, ongeacht hoe vaak er geklikt wordt. Dit begrip komt veel voor bij SEA (Search Engine Advertising).

De statistiek vertoningen is veel gebruikt voor het meten van prestaties van online marketing campagnes (SEA).

Tips voor het verhogen van vertoningen:

  1. Begrijp de doelgroep

Verhoog vertoningen door middel van het aanleveren van de antwoorden op de vragen van de zoeker. Wat spreekt de doelgroep aan? De zoekintentie van de zoeker moet helder zijn.

  1. Schrijf kwalitatieve content

Optimaliseer de content om de doelgroep aan te spreken. Schrijf kwalitatieve content voor de bezoeker, niet voor Google. De content moet relevant zijn voor de zoekopdracht.

Vertoningen | Begrippenlijst

Hoe worden vertoningen gemeten?

Vertoningen worden gemeten aan de hand van het aantal keren dat een server de advertentie ophaalt en op een pagina laadt. Deze berekening is van invloed op hoeveel een adverteerder per vertoning betaalt.

  1. CPI (Cost per Impression): vertoningen worden rechtstreeks aan de website eigenaar betaald tegen kosten per vertoning. Een bedrijf dat een product in een nichemarkt wil verkopen heeft er baat bij om advertenties te hosten op een autoritaire website in de desbetreffende nichemarkt.
  2. CPM (Cost per Mille): de kosten per duizend verwijst naar de advertenties die zijn gekocht op basis van 1000 vertoningen. Het is het meest gebruikte model voor het meten van advertentievertoningen. De server registreert het aantal keer dat de advertentie is geladen en de adverteerder betaalt per 1000 vertoningen.

Ons advies

Het aantal vertoningen moet genuanceerd worden. Er moet rekening gehouden worden met verschillende situaties. Een zoeker die dezelfde pagina tien keer opent, telt niet voor tien individuele vertoningen. In een ander geval opent een zoeker meerdere tabbladen (Pogosticking) en bezoekt er maar een. De rest van de tabbladen worden niet bekeken.

Google heeft maatregelen voor robots en klikfraude. Het aantal niet-menselijke vertoningen wordt gefilterd. Het is dan ook van belang om genuanceerd de CPM of CPI te interpreteren. Dit systeem is namelijk foutgevoelig.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat vertoningen inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over vertoningen geschreven?

Het artikel over vertoningen hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over vertoningen hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over vertoningen in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals vertoningen?

Wij schrijven over begrippen als vertoningen om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Vertoningen is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over vertoningen en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip vertoningen in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van vertoningen. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van vertoningen op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende vertoningen.

Het voorbeeld dat wij geven van vertoningen geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over vertoningen van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z