Vertoningen

Om het effect van advertenties te meten, is een vertoning een bruikbare statistiek. Wij leggen in dit artikel uit wat vertoningen zijn en hoe je deze interpreteert.

Wat zijn vertoningen?

Vertoningen zijn in het kort het aantal keer dat een zoeker een advertentie bekijkt, ongeacht hoe vaak er geklikt wordt. Dit begrip komt veel voor bij SEA (Search Engine Advertising).

De statistiek vertoningen is veel gebruikt voor het meten van prestaties van online marketing campagnes (SEA).

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Tips voor het verhogen van vertoningen:

  1. Begrijp de doelgroep

Verhoog vertoningen door middel van het aanleveren van de antwoorden op de vragen van de zoeker. Wat spreekt de doelgroep aan? De zoekintentie van de zoeker moet helder zijn.

  1. Schrijf kwalitatieve content

Optimaliseer de content om de doelgroep aan te spreken. Schrijf kwalitatieve content voor de bezoeker, niet voor Google. De content moet relevant zijn voor de zoekopdracht.

Vertoningen | Begrippenlijst

Hoe worden vertoningen gemeten?

Vertoningen worden gemeten aan de hand van het aantal keren dat een server de advertentie ophaalt en op een pagina laadt. Deze berekening is van invloed op hoeveel een adverteerder per vertoning betaalt.

  1. CPI (Cost per Impression): vertoningen worden rechtstreeks aan de website eigenaar betaald tegen kosten per vertoning. Een bedrijf dat een product in een nichemarkt wil verkopen heeft er baat bij om advertenties te hosten op een autoritaire website in de desbetreffende nichemarkt.
  2. CPM (Cost per Mille): de kosten per duizend verwijst naar de advertenties die zijn gekocht op basis van 1000 vertoningen. Het is het meest gebruikte model voor het meten van advertentievertoningen. De server registreert het aantal keer dat de advertentie is geladen en de adverteerder betaalt per 1000 vertoningen.

Ons advies

Het aantal vertoningen moet genuanceerd worden. Er moet rekening gehouden worden met verschillende situaties. Een zoeker die dezelfde pagina tien keer opent, telt niet voor tien individuele vertoningen. In een ander geval opent een zoeker meerdere tabbladen (Pogosticking) en bezoekt er maar een. De rest van de tabbladen worden niet bekeken.

Google heeft maatregelen voor robots en klikfraude. Het aantal niet-menselijke vertoningen wordt gefilterd. Het is dan ook van belang om genuanceerd de CPM of CPI te interpreteren. Dit systeem is namelijk foutgevoelig.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Vertoningen?

Met vertoningen bedoelt men het aantal keer dat een bezoeker een bepaalde advertentie aanschouw. Dit staat los van het feit hoe vaak er op wordt geklikt. We zien deze term veel terugkomen bij Search Engine Advertising (SEA). Het wordt vaak gebruik om de prestatie van een online marketing campagne te meten.

Wat is de impact van Vertoningen op SEO?

Zoals we hierboven al zeiden, hebben vertoningen meer te maken met SEA en veel minder met SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over vertoningen geschreven?

Het artikel over vertoningen hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over vertoningen in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals vertoningen?

Wij schrijven over begrippen als vertoningen om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

vertoningen is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over vertoningen in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals vertoningen, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip vertoningen in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van vertoningen. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van vertoningen op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende vertoningen.

Het voorbeeld dat wij geven van vertoningen , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over vertoningen van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z