Drupal

Een website bouwen? Er zijn dan heel wat systemen die deze mogelijkheid bieden. Een van deze systemen is Drupal. Wat is Drupal en hoe makkelijk is dit voor de beginner? We leggen het begrip op deze pagina graag aan je uit. 

Wat is Drupal?

Drupal is een systeem dat is ontwikkeld voor het maken van een website. Het is een soort Content Management Systeem, net als WordPress, maar is ontwikkelt als een Web Application Framework. Het principe is hetzelfde: je bent met Drupal in staat een website te bouwen. 

Drupal voor beginner en expert

Het is voor beginners goed mogelijk gebruik te maken van Drupal voor het maken van een website. Het basissysteem vraagt niet om technische kennis: het is dan ook goed mogelijk om als beginner een website te ontwikkelen. Er zijn tientallen plugins en duizenden modules beschikbaar die een website nog beter maken.

Voor het optimaliseren van een Drupal website is over het algemeen meer kennis nodig. De meer geavanceerde functies in dit systeem vragen van ook om meer kennis: hiermee is het mogelijk een website naar een hoger niveau te tillen.

Drupal _ Begrippenlijst

De impact van Drupal op SEO

Drupal zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel is het zo dat een website dat op Drupal werkt de juiste content moet bevatten en daarnaast ook snel moet zijn. Een langzame website dat op dit systeem werkt heeft net zo weinig kans om hoger in de ranking te komen als een langzame website in WordPress of een andere CMS. Het is dan ook belangrijk dat je website voldoet aan de belangrijkste vereisten voor goede SEO. 

Mijn advies

Het systeem Drupal is relatief eenvoudig in gebruik, maar voor het gebruik van meer geavanceerde functies is het mogelijk dat je vastloopt. 

We raden aan om gebruik te maken van Drupal in samenwerking met een professional op dit gebied. Op deze manier heb je de mogelijkheid alles uit je website te halen en ben je in staat om de beste resultaten te halen.

Veelgestelde vragen

Wat is Drupal?

Drupal is een soort CMS dat je kunt vergelijken met bijvoorbeeld Wordpress. Het stelt je in staat om een website op te zetten.

Wat is de impact van Drupal op SEO?

Drupal op zich heeft weinig impact op de SEO jouw site. Indirect zal een in Drupal opgezette gebruikersvriendelijke website met goede en relevante content, mits er ook naar de overige SEO criteria is gekeken, meer bezoekers trekken. Dat is dan weer positief voor de positie van jouw website in de zoekresultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z