Drupal

Een website bouwen? Er zijn dan heel wat systemen die deze mogelijkheid bieden. Een van deze systemen is Drupal. Wat is Drupal en hoe makkelijk is dit voor de beginner? We leggen het begrip op deze pagina graag aan je uit. 

Wat is Drupal?

Drupal is een systeem dat is ontwikkeld voor het maken van een website. Het is een soort Content Management Systeem, net als WordPress, maar is ontwikkelt als een Web Application Framework. Het principe is hetzelfde: je bent met Drupal in staat een website te bouwen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Drupal voor beginner en expert

Het is voor beginners goed mogelijk gebruik te maken van Drupal voor het maken van een website. Het basissysteem vraagt niet om technische kennis: het is dan ook goed mogelijk om als beginner een website te ontwikkelen. Er zijn tientallen plugins en duizenden modules beschikbaar die een website nog beter maken.

Voor het optimaliseren van een Drupal website is over het algemeen meer kennis nodig. De meer geavanceerde functies in dit systeem vragen van ook om meer kennis: hiermee is het mogelijk een website naar een hoger niveau te tillen.

Drupal _ Begrippenlijst

De impact van Drupal op SEO

Drupal zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel is het zo dat een website dat op Drupal werkt de juiste content moet bevatten en daarnaast ook snel moet zijn. Een langzame website dat op dit systeem werkt heeft net zo weinig kans om hoger in de ranking te komen als een langzame website in WordPress of een andere CMS. Het is dan ook belangrijk dat je website voldoet aan de belangrijkste vereisten voor goede SEO. 

Ons advies

Het systeem Drupal is relatief eenvoudig in gebruik, maar voor het gebruik van meer geavanceerde functies is het mogelijk dat je vastloopt. 

We raden aan om gebruik te maken van Drupal in samenwerking met een professional op dit gebied. Op deze manier heb je de mogelijkheid alles uit je website te halen en ben je in staat om de beste resultaten te halen.

Veelgestelde vragen

Wat is Drupal?

Drupal is een soort CMS dat je kunt vergelijken met bijvoorbeeld Wordpress. Het stelt je in staat om een website op te zetten.

Wat is de impact van Drupal op SEO?

Drupal op zich heeft weinig impact op de SEO jouw site. Indirect zal een in Drupal opgezette gebruikersvriendelijke website met goede en relevante content, mits er ook naar de overige SEO criteria is gekeken, meer bezoekers trekken. Dat is dan weer positief voor de positie van jouw website in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over drupal geschreven?

Het artikel over drupal hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over drupal in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals drupal?

Wij schrijven over begrippen als drupal om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

drupal is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over drupal in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals drupal, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip drupal in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van drupal. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van drupal op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende drupal.

Het voorbeeld dat wij geven van drupal , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over drupal van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z