Titel Attribuut

Met een titel attribuut bedoelen we de titels voor links en afbeeldingen op een website. Je kunt hiermee extra informatie over de link of het beeld geven. De informatie verschijnt voor de gebruiker als hij met zijn muis boven de link komt. Deze HTML-attributen hebben een kleine impact op de SEO van je website.

Wat is een titel attribuut?

Een titel attribuut is een blokje extra informatie dat je aan een link of een afbeelding op je website kunt plakken. Dit blokje informatie zegt iets over waar de link naar verwijst of wat er op de website te zien is. Een titel attribuut ligt niet in de lay-out pagina zelf, maar zweeft er als het ware boven.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Niet hetzelfde als Alt Text

Een titel attribuut is niet hetzelfde als Alt Text. Dit laatste zie je vaak als beschrijving op een pagina als een afbeelding niet kan inladen. Er verschijnt dan een alternatieve tekst, die dient om te beschrijven wat er op de afbeelding te zien zou zijn.

Deze functie dient ook om slechtziende sitebezoekers te beschrijven wat er op de site te lezen is. De tekst kan dan worden uitgesproken door speciale screen reader software, zodat de bezoeker met een beperkt gezichtsvermogen toch internet kan gebruiken. Titel attributen worden echter meestal niet uitgesproken.

Titel Attribuut _ Begrippenlijst

Titel attribuut impact op SEO

Het is niet helemaal duidelijk of titel attributen echt grote waarde hebben voor SEO. Spiders pikken de informatie van deze blokjes informatie niet op. Dit zou betekenen dat de extra informatie niet van invloed is op de indexering in zoekmachines. Op devices met een touchscreen heeft het geen zin om titel attributen te plaatsen. Je kunt daar immers niet met een muis boven een link ‘hangen’. De reden om dit wel te doen is om de gebruiker een beter bruikbare site te bieden. SEO-invloed is minimaal.

Ons advies

Omdat het aanbrengen van een titel attribuut je amper extra moeite kost, is ons advies om deze aan te brengen bij links of afbeeldingen. Je geeft hiermee net dat stukje extra, waardoor de site beleving voor de bezoeker aangenamer wordt. Dankzij deze attributen is je site nog beter verzorgd. Ook kun je extra informatie geven die je site-content wellicht te wollig zou maken of af zou leiden van de rode draad in de tekst.

Veelgestelde vragen

Wat is een Titel Attribuut?

Een titel attribuut moet je zien als een informatieblokje waarin je extra tekst kwijt kunt over een bepaalde link of afbeelding zodat de gebruiker hier extra informatie over krijgt. Het blokje staat niet in de tekst zelf maar zweeft daar in feite boven.

Wat is de impact van Titel Attribuut op SEO?

De invloed op SEO is marginaal. De bots pikken deze informatieblokken niet op. Je doet het met name om de gebruikersvriendelijkheid te vergroten. Op deze wijze heeft het indirect dan wel weer een positieve invloed.

Voor wie hebben wij dit artikel over titel attribuut geschreven?

Het artikel over titel attribuut hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over titel attribuut in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals titel attribuut?

Wij schrijven over begrippen als titel attribuut om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

titel attribuut is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over titel attribuut in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals titel attribuut, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip titel attribuut in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van titel attribuut. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van titel attribuut op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende titel attribuut.

Het voorbeeld dat wij geven van titel attribuut , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over titel attribuut van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z