AlsoAsked.com

Weten wat de consument zoekt op het web? Gebruik AlsoAsked.com. Deze website vertelt je namelijk op overzichtelijke wijze welke zoekopdrachten er zijn uitgevoerd. Daarmee zorg je voor relevante content voor jouw bezoekers en een verbeterde organische vindbaarheid. We vertellen je hieronder meer over AlsoAsked.com.

Wat is AlsoAsked.com?

Het moge duidelijk zijn dat het hier gaat om een website. Geen extensie, app of software die je hoeft te downloaden. Je gaat naar de website en typt een zoekterm in. Het is mogelijk hier ook een locatie aan toe te voegen. Vervolgens geeft AlsoAsked.com je een boomdiagram. 

Wat je kunt met dat boomdiagram

Dit is een overzichtelijke manier om gerelateerde zoekopdrachten weer te geven. Jouw ingevoerde term wordt namelijk ook in zinsconstructies gebruikt bijvoorbeeld. De vragen die worden gesteld met jouw zoekterm worden weergegeven. Ook vragen die een vervolg zijn op die vragen. Je krijgt een helder overzicht van waar je je content op zou kunnen richten. 

Er zijn twee manieren om dit soort ‘mensen vroegen ook’ te vinden. AlsoAsked.com gaat uit van daadwerkelijke zoekopdrachten. Dat wil zeggen dat de vragen aan de hand van jouw term echt zijn ingevoerd in zoekmachines. Een alternatief is de autocomplete van Google. Deze is minder direct verbonden met zoekopdrachten.

AlsoAsked.com _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Door gebruik te maken van AlsoAsked.com krijg je inzicht in relevantie. Je krijgt geen suggesties voor andere zoekwoorden voor je site of pagina. Wel krijg je indirecte suggesties voor onderwerpen of vragen die je kunt behandelen. Zorg bijvoorbeeld voor een tekst over één van de vragen die je terugziet in het diagram. Dat verbetert je online vindbaarheid en genereert waarschijnlijk meer verkeer naar je website. 

Mijn advies

Een website gebruiken waarvoor je niet hoeft te betalen kan geen kwaad. AlsoAsked.com is een alternatief voor Answer The Public. AlsoAsked.com gebruikt daadwerkelijke zoekopdrachten aan de hand van een zoekterm. Answer The Public maakt weer gebruik van de autocomplete. Beide hebben waarde. AlsoAsked.com is meer gericht op je doelgroep of potentiële doelgroep. 


Veelgestelde vragen

Wat is een AlsoAsked.com?

Alsoasked.com is een website. Je hoeft geen app, software of extensie te downloaden. Het enige wat je moet doen is naar de website gaan en je typt een zoekterm in. Je kunt zelfs een locatie toevoegen. Je krijgt van Alsoasked.com een boomdiagram als je alles goed hebt ingetypt.

Wat is de impact van Alsoasked.com op SEO?

Je krijgt inzicht in relevantie als je gebruik maakt van Alsoasked.com. Andere suggesties krijg je niet voor andere zoekwoorden voor je website of pagina. Wat je wel krijgt zijn suggesties voor onderwerpen of eventueel vragen die je zou kunnen behandelen. Je kunt hiermee meer verkeer genereren naar je website.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.