Google Tag Manager

Een website die sneller laadt en makkelijker te onderhouden is? Dat bereik je onder andere met Google Tag Manager. Wat is Google Tag Manager en hoe gebruik je dit precies? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een beheersysteem voor het toevoegen van een code aan een website. Het toevoegen van codes op alle pagina’s van een website en deze vervolgens beheren is voor iedereen mogelijk via Google Tag Manager. 

Het gebruik van Google Tag Manager

De Google Tag Manager is een van de tools van Google om het gebruik en onderhoud van een website makkelijker te maken. Je installeert deze tool in de HTML van een website, waarna het mogelijk is code toe te voegen en te beheren. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar ook voor website eigenaars zonder programmeerkennis is dit makkelijk te gebruiken.

De voordelen van Google Tag Manager zijn groot: zo is het makkelijk om codes toe te voegen voor het verbeteren van je website. Ook het toevoegen van Google Analytics en andere tags is mogelijk met Tag Manager. Hierdoor laadt je website een stuk sneller, omdat er geen sprake meer is van losse tags.

Google Tag Manager _ Begrippenlijst

De impact van Google Tag Manager op de SEO

Google Tag Manager heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het is hiermee mogelijk bepaalde codes toe te voegen waarmee de werking van je website verbetert. Dit maakt het voor gebruikers makkelijker om gebruik te maken van jouw website en daarnaast is het ook mogelijk om zelf beter inzicht te krijgen in bepaalde processen, waardoor je verbeteringen doorvoert met betrekking tot SEO.

Mijn advies

We raden aan om te kijken wat Google Tag Manager mogelijk voor jouw website betekent. En wanneer je hier zelf geen tijd voor hebt of dit liever uitbesteedt aan een professional, is het altijd mogelijk deze in te schakelen. Hiermee behaal je de beste resultaten, zonder dat je hier zelf druk mee bezig hoeft te zijn. Dit biedt zeker voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een bepaald beheersysteem waarmee je een code aan een website en bijbehorende pagina’s kunt toevoegen waardoor jouw website beter zal werken.

Wat is de impact van Google Tag Manager op SEO?

Google Tag Manager kan een bepaalde impact op de SEO hebben. Doordat jouw site door het toevoegen van code beter gaat werken, zal de gebruikerservaring ook beter worden. Dit zal weer een positieve impact op de ranking van jouw site hebben.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z