Google Tag Manager

Een website die sneller laadt en makkelijker te onderhouden is? Dat bereik je onder andere met Google Tag Manager. Wat is Google Tag Manager en hoe gebruik je dit precies? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een beheersysteem voor het toevoegen van een code aan een website. Het toevoegen van codes op alle pagina’s van een website en deze vervolgens beheren is voor iedereen mogelijk via Google Tag Manager. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van Google Tag Manager

De Google Tag Manager is een van de tools van Google om het gebruik en onderhoud van een website makkelijker te maken. Je installeert deze tool in de HTML van een website, waarna het mogelijk is code toe te voegen en te beheren. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar ook voor website eigenaars zonder programmeerkennis is dit makkelijk te gebruiken.

De voordelen van Google Tag Manager zijn groot: zo is het makkelijk om codes toe te voegen voor het verbeteren van je website. Ook het toevoegen van Google Analytics en andere tags is mogelijk met Tag Manager. Hierdoor laadt je website een stuk sneller, omdat er geen sprake meer is van losse tags.

Google Tag Manager _ Begrippenlijst

De impact van Google Tag Manager op de SEO

Google Tag Manager heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het is hiermee mogelijk bepaalde codes toe te voegen waarmee de werking van je website verbetert. Dit maakt het voor gebruikers makkelijker om gebruik te maken van jouw website en daarnaast is het ook mogelijk om zelf beter inzicht te krijgen in bepaalde processen, waardoor je verbeteringen doorvoert met betrekking tot SEO.

Ons advies

We raden aan om te kijken wat Google Tag Manager mogelijk voor jouw website betekent. En wanneer je hier zelf geen tijd voor hebt of dit liever uitbesteedt aan een professional, is het altijd mogelijk deze in te schakelen. Hiermee behaal je de beste resultaten, zonder dat je hier zelf druk mee bezig hoeft te zijn. Dit biedt zeker voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een bepaald beheersysteem waarmee je een code aan een website en bijbehorende pagina’s kunt toevoegen waardoor jouw website beter zal werken.

Wat is de impact van Google Tag Manager op SEO?

Google Tag Manager kan een bepaalde impact op de SEO hebben. Doordat jouw site door het toevoegen van code beter gaat werken, zal de gebruikerservaring ook beter worden. Dit zal weer een positieve impact op de ranking van jouw site hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over google tag manager geschreven?

Het artikel over google tag manager hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google tag manager in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google tag manager?

Wij schrijven over begrippen als google tag manager om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google tag manager is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google tag manager in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google tag manager, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google tag manager in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google tag manager. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google tag manager op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google tag manager.

Het voorbeeld dat wij geven van google tag manager , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google tag manager van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z