Snippet

Op een website doe je er alles aan om interessant te zijn voor een bezoeker, zodat deze overgaat op het doen van een aankoop. Een van de manieren waarop je een website aantrekkelijk maakt is door middel van een goede snippet. Wat is een snippet en hoe gebruik je dit? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is snippet?

Een snippet is een klein fragment van een tekst. Je gebruikt een snippet om een indruk te geven van de rest van de tekst. Een snippet is onder andere terug te vinden in de resultaten van zoekmachines en moet daardoor goed geoptimaliseerd zijn.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Snippet in marketing

Het gebruik van een snippet is op meerdere manieren mogelijk. Zo is het mogelijk om dit op voor de zoekresultaten te gebruiken, zodat je meer bezoekers op je website krijgt. Het is hierbij belangrijk om de juiste keywords te gebruiken, zodat je zeker weet dat mensen je website sneller zien en op je website vinden wat ze zoeken. 

Een snippet is ook te gebruiken voor e-mailmarketing. Begint de mail met een goede opening, dan is iemand sneller geneigd hierop te klikken. Het openingspercentage van e-mails groeit hierdoor en daarmee ook de kans dat mensen doorklikken naar je website om hier een aankoop te doen.

Snippet _ Begrippenlijst

De impact van snippet op SEO

Een snippet heeft grote impact op de SEO van een website of pagina. Een goede snippet bevat de belangrijkste keywords en vertelt iets over de context van de pagina, waardoor een bezoeker eerder geneigd is op de url te klikken en een website te bezoeken. Een andere vorm van een snippet is een meta description. Beide zijn van groot belang voor het optimaliseren van een website voor de zoekmachine. 

Ons advies

De snippet bepaalt voor een groot deel of een bezoeker doorklikt of niet. Het is dan ook belangrijk om hier tijd in te steken en een goede korte tekst te schrijven die bezoekers naar je website lokt.

We raden aan om een snippet of meta description toe te passen voor je website. Hiermee geeft je een bezoeker duidelijke informatie over wat er op de website te vinden is. Een SEO specialist helpt je graag met het schrijven van de beste snippet voor in de zoekresultaten.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Snippet?

Een snippet is een klein tekstfragment, dat je gebruikt om een korte impressie van de gehele tekst te geven. Je ziet het bijvoorbeeld terug in de zoekresulaten.

Wat is de impact van Snippet op SEO?

Een snippet kan zeker grote impact op de SEO van een site hebben. Het bevat, mits goed opgesteld, belangrijke zoektermen en vertelt de bezoeker iets over de inhoud van de pagina. Hierdoor zal deze eerder op de link van de site drukken. Je hebt ook snippets in de vorm van een meta description. Ook deze speelt een belangrijke rol voor SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over snippet geschreven?

Het artikel over snippet hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over snippet in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals snippet?

Wij schrijven over begrippen als snippet om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

snippet is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over snippet in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals snippet, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip snippet in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van snippet. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van snippet op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende snippet.

Het voorbeeld dat wij geven van snippet , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over snippet van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z