Snippet

Op een website doe je er alles aan om interessant te zijn voor een bezoeker, zodat deze overgaat op het doen van een aankoop. Een van de manieren waarop je een website aantrekkelijk maakt is door middel van een goede snippet. Wat is een snippet en hoe gebruik je dit? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is snippet?

Een snippet is een klein fragment van een tekst. Je gebruikt een snippet om een indruk te geven van de rest van de tekst. Een snippet is onder andere terug te vinden in de resultaten van zoekmachines en moet daardoor goed geoptimaliseerd zijn.

Snippet in marketing

Het gebruik van een snippet is op meerdere manieren mogelijk. Zo is het mogelijk om dit op voor de zoekresultaten te gebruiken, zodat je meer bezoekers op je website krijgt. Het is hierbij belangrijk om de juiste keywords te gebruiken, zodat je zeker weet dat mensen je website sneller zien en op je website vinden wat ze zoeken. 

Een snippet is ook te gebruiken voor e-mailmarketing. Begint de mail met een goede opening, dan is iemand sneller geneigd hierop te klikken. Het openingspercentage van e-mails groeit hierdoor en daarmee ook de kans dat mensen doorklikken naar je website om hier een aankoop te doen.

Snippet _ Begrippenlijst

De impact van snippet op SEO

Een snippet heeft grote impact op de SEO van een website of pagina. Een goede snippet bevat de belangrijkste keywords en vertelt iets over de context van de pagina, waardoor een bezoeker eerder geneigd is op de url te klikken en een website te bezoeken. Een andere vorm van een snippet is een meta description. Beide zijn van groot belang voor het optimaliseren van een website voor de zoekmachine. 

Mijn advies

De snippet bepaalt voor een groot deel of een bezoeker doorklikt of niet. Het is dan ook belangrijk om hier tijd in te steken en een goede korte tekst te schrijven die bezoekers naar je website lokt.

We raden aan om een snippet of meta description toe te passen voor je website. Hiermee geeft je een bezoeker duidelijke informatie over wat er op de website te vinden is. Een SEO specialist helpt je graag met het schrijven van de beste snippet voor in de zoekresultaten.

Veelgestelde vragen

Wat is een Snippet?

Een snippet is een klein tekstfragment, dat je gebruikt om een korte impressie van de gehele tekst te geven. Je ziet het bijvoorbeeld terug in de zoekresulaten.

Wat is de impact van Snippet op SEO?

Een snippet kan zeker grote impact op de SEO van een site hebben. Het bevat, mits goed opgesteld, belangrijke zoektermen en vertelt de bezoeker iets over de inhoud van de pagina. Hierdoor zal deze eerder op de link van de site drukken. Je hebt ook snippets in de vorm van een meta description. Ook deze speelt een belangrijke rol voor SEO.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies