BigCommerce

Een webshop starten is heel goed mogelijk. Je hebt in de eerste plaats een e-commerce platform nodig en een van je opties hierbij is BigCommerce. Wat is BigCommerce en waarom is het slim om hiervoor te kiezen? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is BigCommerce?

BigCommerce is een platform voor e-commerce. Het is een alles-in-een tool met heel veel functies op één plek. De tool bevat ingebouwde hosting, marketing tools, betalingsintegratie en meer. 

Ontdek de waarde van BigCommerce

Het starten van een webshop is om veel redenen interessant: je breidt niet alleen je klantenkring uit, maar je hebt ook de mogelijkheid de inkomsten te vermeerderen, zonder dat hier veel kosten bij komen kijken. Online is er in de meest gevallen geen sprake van medewerkers die veel geld kosten. Voordat je een online winkel begint is het kiezen van een goed platform belangrijk: BigCommerce is een van deze opties. 

Met een platform als BigCommerce kies je voor alle tools en functionaliteit die je nodig hebt om een webshop op te zetten. Ook voor het beheer van je voorraad en het verwerken van bestellingen is BigCommerce te gebruiken, evenals voor het creëren van een strak design dat voor de bezoekers te zien is.  

De impact van BigCommerce op de SEO

BigCommerce heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het platform beschikt over een compleet pakket van marketing tools waarmee het mogelijk is om de webshop te optimaliseren voor de zoekmachine. Daarnaast is het bewezen dat een webshop die draait op BigCommerce zeer goed vindbaar is door alle browsers. 

Mijn advies

We raden aan om te kijken naar de mogelijkheden die BigCommerce te bieden heeft voordat je een keuze maakt. Dit platform biedt veel interessante opties zoals integratie met PayPal en Apple Pay, maar ook een pakket met marketingtools met zoekmachine optimalisatie, verkoop via meerdere kanalen, klantenbeheer en een beveiligde winkelwagen. 


Veelgestelde vragen

Wat is BigCommerce?

BigCommerce is een e-commerce platform met heel veel ingebouwde functionaliteit. Zo bevat het een hostingmogelijkheid, geïntegreerde betalingsfunctionaliteit voor in jouw webshop en diverse marketingtools.

Wat is de impact van BigCommerce op SEO?

Bij BigCommerce heb je de beschikking over diverse marketingtools die je kunnen helpen om jouw webshop te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Dit zal er voor zorgen dat je veel bezoekers trekt en dat is weer positief voor jouw SEO.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.