BigCommerce

Een webshop starten is heel goed mogelijk. Je hebt in de eerste plaats een e-commerce platform nodig en een van je opties hierbij is BigCommerce. Wat is BigCommerce en waarom is het slim om hiervoor te kiezen? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is BigCommerce?

BigCommerce is een platform voor e-commerce. Het is een alles-in-een tool met heel veel functies op één plek. De tool bevat ingebouwde hosting, marketing tools, betalingsintegratie en meer. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Ontdek de waarde van BigCommerce

Het starten van een webshop is om veel redenen interessant: je breidt niet alleen je klantenkring uit, maar je hebt ook de mogelijkheid de inkomsten te vermeerderen, zonder dat hier veel kosten bij komen kijken. Online is er in de meest gevallen geen sprake van medewerkers die veel geld kosten. Voordat je een online winkel begint is het kiezen van een goed platform belangrijk: BigCommerce is een van deze opties. 

Met een platform als BigCommerce kies je voor alle tools en functionaliteit die je nodig hebt om een webshop op te zetten. Ook voor het beheer van je voorraad en het verwerken van bestellingen is BigCommerce te gebruiken, evenals voor het creëren van een strak design dat voor de bezoekers te zien is.  

BigCommerce _ Begrippenlijst

De impact van BigCommerce op de SEO

BigCommerce heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het platform beschikt over een compleet pakket van marketing tools waarmee het mogelijk is om de webshop te optimaliseren voor de zoekmachine. Daarnaast is het bewezen dat een webshop die draait op BigCommerce zeer goed vindbaar is door alle browsers. 

Ons advies

We raden aan om te kijken naar de mogelijkheden die BigCommerce te bieden heeft voordat je een keuze maakt. Dit platform biedt veel interessante opties zoals integratie met PayPal en Apple Pay, maar ook een pakket met marketingtools met zoekmachine optimalisatie, verkoop via meerdere kanalen, klantenbeheer en een beveiligde winkelwagen. 

Veelgestelde vragen

Wat is BigCommerce?

BigCommerce is een e-commerce platform met heel veel ingebouwde functionaliteit. Zo bevat het een hostingmogelijkheid, geïntegreerde betalingsfunctionaliteit voor in jouw webshop en diverse marketingtools.

Wat is de impact van BigCommerce op SEO?

Bij BigCommerce heb je de beschikking over diverse marketingtools die je kunnen helpen om jouw webshop te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Dit zal er voor zorgen dat je veel bezoekers trekt en dat is weer positief voor jouw SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over bigcommerce geschreven?

Het artikel over bigcommerce hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bigcommerce in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bigcommerce?

Wij schrijven over begrippen als bigcommerce om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bigcommerce is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bigcommerce in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bigcommerce, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bigcommerce in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bigcommerce. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bigcommerce op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bigcommerce.

Het voorbeeld dat wij geven van bigcommerce , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bigcommerce van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z