Meta titel

De meta titel zorgt ervoor dat je meer bezoekers op jouw website genereert. Wat is het precies en wat is het belang van een meta titel voor SEO? Wij bespreken het in dit artikel.

Wat is de meta titel?

De meta titel, ook wel title tag genoemd, is het stukje tekst dat in de zoekresultatenpagina terecht komt. Dit is de titel van de ‘’snippet’’ tekst op de zoekresultatenpagina. Google maakt dit stukje blauw om het meer op te laten vallen. Hierdoor wordt de meta titel dan ook het belangrijkste stukje tekst dat in de zoekresultaten wordt getoond.

Het belang van een meta titel

Een meta titel geeft een goede indicatie van wat er op de landingspagina te vinden is. Zodra de meta titel relevant is voor de zoeker, genereer je meer bezoekers op je website. Hoe maak je een goede meta titel?

Er is geen harde regel over de lengte van de meta titel. Wel is het van belang om de titel niet langer dan 70 tekens te maken. Wanneer de meta titel langer is, wordt het afgekapt door Google. Dat staat niet mooi en bezoekers klikken minder snel op jouw zoekresultaat.

Naast de lengte is het opvallen van de meta titel ook belangrijk. Deze titel moet de zoeker verleiden om op jouw website te klikken.

Meta titel | Begrippenlijst

Mijn advies

Vul zelf de meta titel in voor de belangrijkste pagina’s waarop je wilt scoren in Google. Wanneer je dit niet doet, maakt Google een automatische titel. Dit zorgt ervoor dat de title tag niet geoptimaliseerd is en niet relevant is voor jouw pagina.

Wij raden aan om de belangrijkste woorden van een meta titel met een hoofdletter te schrijven. Hierdoor worden de positieve eigenschappen van jouw bedrijf benadrukt. Wanneer deze positieve elementen opvallen zullen de zoekers sneller geneigd zijn hierop te klikken.

Veelgestelde vragen

Wat is een meta titel?

Een meta titel is het grootste stukje tekst dat je ziet op de zoekresultatenpagina van Google. De meta titel is, zoals de naam het al zegt, de titel van de pagina en vertelt de zoeker in Google iets meer over wat hij of zij gaat vinden op deze pagina. De meta titel mag maximaal 57 tekens lang zijn (afhankelijk van welke tekens er worden gebruikt).

Wat is de impact van Meta Titel op SEO?

Zorg voor relevante informatie en dat je binnen de toegestane lengte blijft, anders wordt het afgekapt en dit oogt minder fraai. Potentiële bezoekers zullen dan minder snel op jouw pagina klikken.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 8 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies