Meta titel

De meta titel zorgt ervoor dat je meer bezoekers op jouw website genereert. Wat is het precies en wat is het belang van een meta titel voor SEO? Wij bespreken het in dit artikel.

Wat is de meta titel?

De meta titel, ook wel title tag genoemd, is het stukje tekst dat in de zoekresultatenpagina terecht komt. Dit is de titel van de ‘’snippet’’ tekst op de zoekresultatenpagina. Google maakt dit stukje blauw om het meer op te laten vallen. Hierdoor wordt de meta titel dan ook het belangrijkste stukje tekst dat in de zoekresultaten wordt getoond.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van een meta titel

Een meta titel geeft een goede indicatie van wat er op de landingspagina te vinden is. Zodra de meta titel relevant is voor de zoeker, genereer je meer bezoekers op je website. Hoe maak je een goede meta titel?

Er is geen harde regel over de lengte van de meta titel. Wel is het van belang om de titel niet langer dan 70 tekens te maken. Wanneer de meta titel langer is, wordt het afgekapt door Google. Dat staat niet mooi en bezoekers klikken minder snel op jouw zoekresultaat.

Naast de lengte is het opvallen van de meta titel ook belangrijk. Deze titel moet de zoeker verleiden om op jouw website te klikken.

Meta titel | Begrippenlijst

Ons advies

Vul zelf de meta titel in voor de belangrijkste pagina’s waarop je wilt scoren in Google. Wanneer je dit niet doet, maakt Google een automatische titel. Dit zorgt ervoor dat de title tag niet geoptimaliseerd is en niet relevant is voor jouw pagina.

Wij raden aan om de belangrijkste woorden van een meta titel met een hoofdletter te schrijven. Hierdoor worden de positieve eigenschappen van jouw bedrijf benadrukt. Wanneer deze positieve elementen opvallen zullen de zoekers sneller geneigd zijn hierop te klikken.

Veelgestelde vragen

Wat is een meta titel?

Een meta titel is het grootste stukje tekst dat je ziet op de zoekresultatenpagina van Google. De meta titel is, zoals de naam het al zegt, de titel van de pagina en vertelt de zoeker in Google iets meer over wat hij of zij gaat vinden op deze pagina. De meta titel mag maximaal 57 tekens lang zijn (afhankelijk van welke tekens er worden gebruikt).

Wat is de impact van Meta Titel op SEO?

Zorg voor relevante informatie en dat je binnen de toegestane lengte blijft, anders wordt het afgekapt en dit oogt minder fraai. Potentiële bezoekers zullen dan minder snel op jouw pagina klikken.

Voor wie hebben wij dit artikel over meta titel geschreven?

Het artikel over meta titel hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over meta titel in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals meta titel?

Wij schrijven over begrippen als meta titel om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

meta titel is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over meta titel in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals meta titel, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip meta titel in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van meta titel. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van meta titel op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende meta titel.

Het voorbeeld dat wij geven van meta titel , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over meta titel van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z