Meta titel

De meta titel zorgt ervoor dat je meer bezoekers op jouw website genereert. Wat is het precies en wat is het belang van een meta titel voor SEO? Wij bespreken het in dit artikel.

Wat is de meta titel?

De meta titel, ook wel title tag genoemd, is het stukje tekst dat in de zoekresultatenpagina terecht komt. Dit is de titel van de ‘’snippet’’ tekst op de zoekresultatenpagina. Google maakt dit stukje blauw om het meer op te laten vallen. Hierdoor wordt de meta titel dan ook het belangrijkste stukje tekst dat in de zoekresultaten wordt getoond.

Het belang van een meta titel

Een meta titel geeft een goede indicatie van wat er op de landingspagina te vinden is. Zodra de meta titel relevant is voor de zoeker, genereer je meer bezoekers op je website. Hoe maak je een goede meta titel?

Er is geen harde regel over de lengte van de meta titel. Wel is het van belang om de titel niet langer dan 70 tekens te maken. Wanneer de meta titel langer is, wordt het afgekapt door Google. Dat staat niet mooi en bezoekers klikken minder snel op jouw zoekresultaat.

Naast de lengte is het opvallen van de meta titel ook belangrijk. Deze titel moet de zoeker verleiden om op jouw website te klikken.

Meta titel | Begrippenlijst

Ons advies

Vul zelf de meta titel in voor de belangrijkste pagina’s waarop je wilt scoren in Google. Wanneer je dit niet doet, maakt Google een automatische titel. Dit zorgt ervoor dat de title tag niet geoptimaliseerd is en niet relevant is voor jouw pagina.

Wij raden aan om de belangrijkste woorden van een meta titel met een hoofdletter te schrijven. Hierdoor worden de positieve eigenschappen van jouw bedrijf benadrukt. Wanneer deze positieve elementen opvallen zullen de zoekers sneller geneigd zijn hierop te klikken.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat meta titel inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over meta titel geschreven?

Het artikel over meta titel hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over meta titel hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over meta titel in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals meta titel?

Wij schrijven over begrippen als meta titel om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Meta titel is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over meta titel en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip meta titel in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van meta titel. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van meta titel op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende meta titel.

Het voorbeeld dat wij geven van meta titel geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over meta titel van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z