H2 tag

Het belang van header tags als je je SEO wilt verbeteren, is je vast niet ontgaan. De H2 tag (en H1, H3 en H4 tag) zijn speciale tags die je aan je titels, tussenkoppen of tussen-tussenkoppen toevoegt. Dit heeft niet alleen voordelen voor de zoekmachines maar ook voor je bezoeker. In dit artikel vertellen we je meer over de H2 tag. 

Wat is de H2 tag?

De H2 (of H3 of zelfs H4 tag) is de op één na belangrijkste header tag in een tekst. Het geeft na de H1 tag (de titel of kop van een tekst) de subkoppen of tussenkoppen aan. De verschillende alinea’s met eventuele verschillende onderwerpen in een tekst krijgen ieder een eigen tussenkop in de tekst. Eigenlijk net zoals in een boek of verslag geef je met een tussenkopje duidelijk weer waarover de tekst gaat. Dit schept veel duidelijkheid. 

Ook voor je SEO zijn H2 Tags cruciaal (daarover later meer).

Een voorbeeld van de H2 tag

De H2 tag wordt aan een zin toegevoegd om aan de zoekmachines te laten zien dat het hier gaat om een tussenkopje van de tekst gaat. Dit doe je middels de <h2>titel</h2> code. 

Veel website eigenaren maken gebruik van WordPress. Wanneer je hier een nieuwe tekst toevoegt, kun je gemakkelijk kiezen voor de ‘H2’ optie en hoef je zelf geen stuk code toe te voegen.

h2 tag

Wat is het belang van H2 tag?

De H2 Tag is minstens zo belangrijk als de H1 tag. Waarom? Omdat de H2, net als de H1 tag, veel structuur vergeeft aan je teksten. Het is makkelijker leesbaar voor de bezoeker en voor de zoekmachines. Echter is er, SEO gerelateerd, nog een belangrijkere functie aan H2 tags. 

Bij de H2 tags worden de additionele zoekwoorden van een pagina vermeldt. Dit zijn vaak de synoniemen van een zoekwoord. Ook kunnen deze plekken op de website worden gebruikt om de long-tail varianten van een zoekwoord te vermelden. Dit zijn dus de zoekwoorden waar minder zoekopdrachten voor zijn maar tegelijkertijd ook minder concurrentie is. In de praktijk zijn dit zoekwoorden waar het makkelijker voor is om op te ranken. 

De H2 tag is erg belangrijk doordat deze tag het mogelijk maakt voor een pagina om op meerdere zoekwoorden te ranken.

Hoe vaak kan een H2 tag voorkomen?

Een H2 tag kan, in tegenstelling tot een H1 tag, meerdere keren voorkomen. Er is geen duidelijk grens vanuit Google gegeven maar zelf zou ik het limiet stellen op 3-5 H2 tags. Dit is per branche en website uiteraard afhankelijk.

Ook is dit afhankelijk van de lengte van een tekst. Wanneer een tekst 1500 woorden bevat kan deze ook meerdere H2 tags bevatten. Dit maakt de tekst overzichtelijker, zowel voor de bezoeker als zoekmachine.

Ons advies

Wanneer een tekst maar 200 woorden bevat is het onnodig om deze drie H2 tags te geven. In veel gevallen is één H1 tag en één H2 tag voldoende. Kortere teksten hebben in de praktijk ook vaak niet de mogelijkheid om op meerdere zoekwoorden te worden gevonden. Dit komt wel voor bij langere teksten.

Om de invulling van de H2 tags te verwezenlijken moet je op zoek gaan naar synoniemen of makkelijkere varianten van een zoekwoord. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de keyword tool van bijvoorbeeld Ahrefs. Deze geeft, wanneer je het voornaamste zoekwoord intypt, aanvulling hierop.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat h2 tag inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over h2 tag geschreven?

Het artikel over h2 tag hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over h2 tag hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over h2 tag in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals h2 tag?

Wij schrijven over begrippen als h2 tag om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

H2 tag is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over h2 tag en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip h2 tag in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van h2 tag. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van h2 tag op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende h2 tag.

Het voorbeeld dat wij geven van h2 tag geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over h2 tag van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z