H2 tag

Het belang van header tags als je je SEO wilt verbeteren, is je vast niet ontgaan. De H2 tag (en H1, H3 en H4 tag) zijn speciale tags die je aan je titels, tussenkoppen of tussen-tussenkoppen toevoegt. Dit heeft niet alleen voordelen voor de zoekmachines maar ook voor je bezoeker. In dit artikel vertellen we je meer over de H2 tag. 

Wat is de H2 tag?

De H2 (of H3 of zelfs H4 tag) is de op één na belangrijkste header tag in een tekst. Het geeft na de H1 tag (de titel of kop van een tekst) de subkoppen of tussenkoppen aan. De verschillende alinea’s met eventuele verschillende onderwerpen in een tekst krijgen ieder een eigen tussenkop in de tekst. Eigenlijk net zoals in een boek of verslag geef je met een tussenkopje duidelijk weer waarover de tekst gaat. Dit schept veel duidelijkheid. 

Ook voor je SEO zijn H2 Tags cruciaal (daarover later meer).

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Een voorbeeld van de H2 tag

De H2 tag wordt aan een zin toegevoegd om aan de zoekmachines te laten zien dat het hier gaat om een tussenkopje van de tekst gaat. Dit doe je middels de <h2>titel</h2> code. 

Veel website eigenaren maken gebruik van WordPress. Wanneer je hier een nieuwe tekst toevoegt, kun je gemakkelijk kiezen voor de ‘H2’ optie en hoef je zelf geen stuk code toe te voegen.

h2 tag

Wat is het belang van H2 tag?

De H2 Tag is minstens zo belangrijk als de H1 tag. Waarom? Omdat de H2, net als de H1 tag, veel structuur vergeeft aan je teksten. Het is makkelijker leesbaar voor de bezoeker en voor de zoekmachines. Echter is er, SEO gerelateerd, nog een belangrijkere functie aan H2 tags. 

Bij de H2 tags worden de additionele zoekwoorden van een pagina vermeldt. Dit zijn vaak de synoniemen van een zoekwoord. Ook kunnen deze plekken op de website worden gebruikt om de long-tail varianten van een zoekwoord te vermelden. Dit zijn dus de zoekwoorden waar minder zoekopdrachten voor zijn maar tegelijkertijd ook minder concurrentie is. In de praktijk zijn dit zoekwoorden waar het makkelijker voor is om op te ranken. 

De H2 tag is erg belangrijk doordat deze tag het mogelijk maakt voor een pagina om op meerdere zoekwoorden te ranken.

Hoe vaak kan een H2 tag voorkomen?

Een H2 tag kan, in tegenstelling tot een H1 tag, meerdere keren voorkomen. Er is geen duidelijk grens vanuit Google gegeven maar zelf zou ik het limiet stellen op 3-5 H2 tags. Dit is per branche en website uiteraard afhankelijk.

Ook is dit afhankelijk van de lengte van een tekst. Wanneer een tekst 1500 woorden bevat kan deze ook meerdere H2 tags bevatten. Dit maakt de tekst overzichtelijker, zowel voor de bezoeker als zoekmachine.

Ons advies

Wanneer een tekst maar 200 woorden bevat is het onnodig om deze drie H2 tags te geven. In veel gevallen is één H1 tag en één H2 tag voldoende. Kortere teksten hebben in de praktijk ook vaak niet de mogelijkheid om op meerdere zoekwoorden te worden gevonden. Dit komt wel voor bij langere teksten.

Om de invulling van de H2 tags te verwezenlijken moet je op zoek gaan naar synoniemen of makkelijkere varianten van een zoekwoord. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de keyword tool van bijvoorbeeld Ahrefs. Deze geeft, wanneer je het voornaamste zoekwoord intypt, aanvulling hierop.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een H2 Tag?

De H2 Tag geeft de kopjes in een tekst aan. Een goede tekst is opgedeeld in alinea’s en, indien van toepassing, verschillende onderwerpen. Na de H1 Tag, de titel van een tekst, geef je met de H2 Tag de indeling van je tekst weer. Er is ook nog een H3 Tag om sub-kopjes weer te geven.

Wat is de impact van H2 Tag op SEO?

De H2 Tag is net als de H1 tag erg belangrijk omdat je op deze manier structuur aan je tekst geeft. Zo wordt deze voor zowel de bezoekers en als de zoekmachines veel beter leesbaar. Met betrekking tot SEO is er nog iets belangrijkers. Bij de H2 Tags vermeld men over het algemeen de additionele zoekwoorden maar ook long-tail zoektermen kunnen hier worden toegepast. Je kunt door de H2 Tag toe te passen, je pagina op meerdere zoektermen ranken.

Voor wie hebben wij dit artikel over h2 tag geschreven?

Het artikel over h2 tag hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over h2 tag in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals h2 tag?

Wij schrijven over begrippen als h2 tag om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

h2 tag is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over h2 tag in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals h2 tag, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip h2 tag in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van h2 tag. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van h2 tag op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende h2 tag.

Het voorbeeld dat wij geven van h2 tag , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over h2 tag van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z