Marktsegment

Als bedrijf is het belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken, zodat je de opbrengsten optimaliseert. Dit doe je onder andere door het toespitsen op een marktsegment. Wat is een marktsegment en hoe werkt dit in de praktijk. Dat lees je hier!

Wat is marktsegment?

Marktsegment is een term voor het aanduiden van een deel van de totale markt. Er is een markt voor een product of dienst, maar hierbij zijn allerlei specifieke groepen mogelijk. Binnen een segment bestaan ook weer consumenten die bij een groep behoren.

Marktsegment in de praktijk

Als bedrijf richt je je meestal niet op de hele markt, maar op segmenten binnen deze markt. Door het duidelijk definiëren van een segment is het goed mogelijk om de marketing hierop aan te passen. Zo bepaal je de juiste strategie en heb je de mogelijkheid betere resultaten te halen. Onder andere leeftijd, geslacht en opleiding behoren tot de voorbeelden van segmentatie.

Een marktsegment is toepasbaar voor de verkoop aan consumenten, maar ook voor de verkoop aan bedrijven. Het is mogelijk een product aan te bieden voor een specifieke doelgroep, maar het is ook mogelijk om producten te ontwikkelen voor specifieke doelgroepen. Online shopping heeft het aanbod van specifieke producten voor niche markten flink laten toenemen.

Marktsegment _ Begrippenlijst

De impact van marktsegment op SEO

Een marktsegment heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer je de juiste doelgroep aanspreekt middels marktsegmentatie, zul je sneller goede resultaten behalen. Anderzijds zorgt zoekmachine optimalisatie er ook voor dat je een marktsegment beter aanspreekt en dat je beter vindbaar bent. De wisselwerking tussen marktsegment en SEO is belangrijk voor het behalen van de beste resultaten.

Ons advies

Inspelen op een marktsegment biedt veel mogelijkheden en levert mogelijk ook voordeel op voor je bedrijf. We raden aan om een marktsegment toe te passen op het moment dat dit voor jouw bedrijf mogelijk is. Wie is je doelgroep en wat is je doelstelling? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen om zo de beste resultaten te behalen. Het inschakelen van een specialist op dit gebied is raadzaam.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat marktsegment inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over marktsegment geschreven?

Het artikel over marktsegment hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over marktsegment hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over marktsegment in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marktsegment?

Wij schrijven over begrippen als marktsegment om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Marktsegment is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marktsegment en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip marktsegment in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marktsegment. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marktsegment op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marktsegment.

Het voorbeeld dat wij geven van marktsegment geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over marktsegment van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z