Broncode

Software speelt een grote rol bij de meeste ondernemingen. Het is van belang dat de software waarmee je werkt van kwaliteit is. Om dit na te streven te bereiken is het goed om te weten hoe de website in elkaar steekt. Wat zorgt er voor dat je website tot stand komt? Het begint bij het fundament van een website: de broncode. In dit artikel vertellen we wat de opbouw is van een broncode en wat het belang hiervan is voor SEO.

Wat is het?

Een website ziet er voor iedere bezoeker hetzelfde uit. Maar wat zorgt er voor dat we allemaal dezelfde website te zien krijgen? Het antwoord is te vinden in de broncode. Het is een belangrijk stuk tekst die de website browser laat zien hoe een pagina eruit moet komen te zien. Elke website bestaat uit codes die de website een geheel maken. In het kort is een broncode de originele tekst waar software uit ontstaat. 

Het fundament van een webpagina

De broncode is het fundament van een webpagina. Het is de code die de vertaalslag maakt van een stuk tekst naar de website met de juiste layout. Programmeurs creëren deze code. Fouten zijn via de broncode gemakkelijk te achterhalen. De broncode is foutgevoelig. Het is daarom van cruciaal belang om er secuur mee om te gaan. Zodra er fouten worden gemaakt in de code, gaat je website offline.

Broncode | Begrippenlijst

Website optimalisatie

Google crawlt regelmatig je webpagina en meet deze aan verschillende factoren. Met deze informatie krijgt je webpagina een waardering van Google. Hoe hoger de gegeven waardering, hoe hoger je positie binnen de zoekresultaten van Google. Het doel van website optimalisatie is om een zo hoog mogelijke positie te verkrijgen. Aangezien broncode het fundament is van je website, is het van groot belang dat deze goed in elkaar steekt en geen fouten bevat.

Het belang van de opbouw van je broncode

Zoals net besproken is, gebruikt Google een algoritme om je webpagina te beoordelen. Hoe hoger de beoordeling hoe hoger je positie in Google. Hoe zit dat algoritme precies in elkaar? Er zijn vele factoren waar Google rekening mee houdt. We bespreken er drie die relevant zijn:

  • Zoekwoord-gewicht: Op welke positie staan belangrijke zoekwoorden verwerkt in de teksten van je website?
  • Zoekwoord-frequentie: Hoe vaak komen de relevante zoekwoorden voor in de teksten op je website?
  • Zoekwoord-verzadiging: De mate waarin de relevante zoekwoorden verwerkt worden in de teksten van je website.

Conclusie

Er valt te concluderen dat de opbouw van je broncode erg belangrijk is voor verschillende factoren met betrekking tot zoekwoorden. Het is van belang dat het fundament van de website, de broncode, ijzersterk in elkaar zit. Het is per slot van rekening waar je de rest van de website op bouwt. Het optimaliseren van de broncode resulteert weer in een hogere positie op Google. Om deze reden is het aan te raden de broncode bij te werken wanneer de factoren binnen Google veranderen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat broncode inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over broncode geschreven?

Het artikel over broncode hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over broncode hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over broncode in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals broncode?

Wij schrijven over begrippen als broncode om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Broncode is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over broncode en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip broncode in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van broncode. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van broncode op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende broncode.

Het voorbeeld dat wij geven van broncode geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over broncode van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z