Broncode

Software speelt een grote rol bij de meeste ondernemingen. Het is van belang dat de software waarmee je werkt van kwaliteit is. Om dit na te streven te bereiken is het goed om te weten hoe de website in elkaar steekt. Wat zorgt er voor dat je website tot stand komt? Het begint bij het fundament van een website: de broncode. In dit artikel vertellen we wat de opbouw is van een broncode en wat het belang hiervan is voor SEO.

Wat is het?

Een website ziet er voor iedere bezoeker hetzelfde uit. Maar wat zorgt er voor dat we allemaal dezelfde website te zien krijgen? Het antwoord is te vinden in de broncode. Het is een belangrijk stuk tekst die de website browser laat zien hoe een pagina eruit moet komen te zien. Elke website bestaat uit codes die de website een geheel maken. In het kort is een broncode de originele tekst waar software uit ontstaat. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het fundament van een webpagina

De broncode is het fundament van een webpagina. Het is de code die de vertaalslag maakt van een stuk tekst naar de website met de juiste layout. Programmeurs creëren deze code. Fouten zijn via de broncode gemakkelijk te achterhalen. De broncode is foutgevoelig. Het is daarom van cruciaal belang om er secuur mee om te gaan. Zodra er fouten worden gemaakt in de code, gaat je website offline.

Broncode | Begrippenlijst

Website optimalisatie

Google crawlt regelmatig je webpagina en meet deze aan verschillende factoren. Met deze informatie krijgt je webpagina een waardering van Google. Hoe hoger de gegeven waardering, hoe hoger je positie binnen de zoekresultaten van Google. Het doel van website optimalisatie is om een zo hoog mogelijke positie te verkrijgen. Aangezien broncode het fundament is van je website, is het van groot belang dat deze goed in elkaar steekt en geen fouten bevat.

Het belang van de opbouw van je broncode

Zoals net besproken is, gebruikt Google een algoritme om je webpagina te beoordelen. Hoe hoger de beoordeling hoe hoger je positie in Google. Hoe zit dat algoritme precies in elkaar? Er zijn vele factoren waar Google rekening mee houdt. We bespreken er drie die relevant zijn:

  • Zoekwoord-gewicht: Op welke positie staan belangrijke zoekwoorden verwerkt in de teksten van je website?
  • Zoekwoord-frequentie: Hoe vaak komen de relevante zoekwoorden voor in de teksten op je website?
  • Zoekwoord-verzadiging: De mate waarin de relevante zoekwoorden verwerkt worden in de teksten van je website.

Conclusie

Er valt te concluderen dat de opbouw van je broncode erg belangrijk is voor verschillende factoren met betrekking tot zoekwoorden. Het is van belang dat het fundament van de website, de broncode, ijzersterk in elkaar zit. Het is per slot van rekening waar je de rest van de website op bouwt. Het optimaliseren van de broncode resulteert weer in een hogere positie op Google. Om deze reden is het aan te raden de broncode bij te werken wanneer de factoren binnen Google veranderen.

Veelgestelde vragen

Wat is de Broncode?

De broncode is de basis van je website. Vaak hoor je ook de Engelse vertaling, source code. Het laat zien hoe pagina’s eruit komen te zien. Je kunt het zien als een soort vertaalmachine die de webbrowser gebruikt om jouw website op de juiste manier en in de goede lay out te laden en op het scherm te tonen. De broncode bestaat onder meer uit HTML-codes die door de websitebouwer is ontwikkeld.

Wat is de impact van Broncode op SEO?

Een kwalitatief goede broncode zorgt ervoor dat je een goede waardering en dus hogere ranking krijgt. Als Google jouw website crawlt, is de technische staat van de site namelijk een van de zaken waarop wordt gelet.

Voor wie hebben wij dit artikel over broncode geschreven?

Het artikel over broncode hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over broncode in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals broncode?

Wij schrijven over begrippen als broncode om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

broncode is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over broncode in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals broncode, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip broncode in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van broncode. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van broncode op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende broncode.

Het voorbeeld dat wij geven van broncode , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over broncode van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z