Sitebulb

Eén tool waarmee je een analyse krijgt en direct weet wat je ermee moet doen? Dat kan met Sitebulb. Deze tool analyseert en vertelt je welke actie je moet ondernemen om je SEO te verbeteren. Je hoeft dus de analyse niet meer zelf te vertalen naar plannen. Zo omzeil je tijdsinvestering en denkwerk. 

Wat is Sitebulb?

Sitebulb is een software. De software is te downloaden voor Windows en voor Mac. Met de software kun je websites crawlen. De software analyseert websites. Er is een gratis trial versie. Hiervoor hoef je geen creditcardgegevens in te voeren. Er zijn twee betaalde versies: Lite en Pro. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt Sitebulb?

De Lite is logischerwijs goedkoper dan de Pro. Als je maandelijks betaald, ben je uiteindelijk meer kwijt dan wanneer je kiest voor jaarlijkse betaling. De Pro versie kan meer URL’s per audit crawlen. Ook gaat dit sneller. De Lite versie geeft je minder tips op issues en kan geen audits vergelijken, waar de Pro dit wel kan. Er zitten nog meer verschillen tussen de twee, maar dit zijn de verschillen in de basis.

Je gebruikt Sitebulb door een URL in te voeren en te bepalen welke soort crawler je wil inzetten en welke data je geanalyseerd wil hebben. Hoe lang de audit duurt, verschilt per site. Hierna zie je de scores en de tips voor verbetering van de site. 

Sitebulb _ Begrippenlijs

Impact op de SEO

SEO is één van de scores die je krijgt van Sitebulb. Je ziet hier informatie over links, paginasnelheid, gestructureerde data en meer. Ook zie je hoe goed of slecht al deze dingen scoren. Daarmee kun je directe aanpassingen maken om je site te verbeteren wat betreft SEO. De prioriteit en het soort issue worden hierbij aangegeven. Er zijn issues, potentiële issues en kansen. Prioriteit gaat van kritiek tot geen issue. 

Ons advies

Sitebulb geeft gedetailleerde informatie en daarmee kun je gericht aan de slag. Dit betekent niet direct dat je alles moet aanpassen omdat de software issues aangeeft. Je zal zelf nog een beetje na moeten denken of het in de praktijk echt een issue is, of dat het om een andere reden door de software herkend wordt als issue. 

Veelgestelde vragen

Wat is Sitebulb?

Sitebulb is software waarmee je websites kunt crawlen en analyseren. Er is een Lite en Pro versie voor zowel Windows als MAC. Je kunt een gratis trial versie downloaden die je daarna eventueel kunt omzetten naar een betaalde versie.

Wat is de impact van Sitebulb op SEO?

Sitebulb geeft je diverse inzichten, waaronder over de SEO. Zo krijg je onder meer informatie over de snelheid, links et cetera en in welke mate deze goed of slecht deze zaken scoren. Op basis daarvan kan je weer verbeteringen doorvoeren die jouw SEO ten goede komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over sitebulb geschreven?

Het artikel over sitebulb hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over sitebulb in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sitebulb?

Wij schrijven over begrippen als sitebulb om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

sitebulb is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sitebulb in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals sitebulb, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip sitebulb in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sitebulb. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sitebulb op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sitebulb.

Het voorbeeld dat wij geven van sitebulb , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over sitebulb van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z