Sitebulb

Eén tool waarmee je een analyse krijgt en direct weet wat je ermee moet doen? Dat kan met Sitebulb. Deze tool analyseert en vertelt je welke actie je moet ondernemen om je SEO te verbeteren en hoger in Google te komen. Je hoeft dus de analyse niet meer zelf te vertalen naar plannen. Zo omzeil je tijdsinvestering en denkwerk. 

Wat is Sitebulb?

Sitebulb is een software. De software is te downloaden voor Windows en voor Mac. Met de software kun je websites crawlen. De software analyseert websites. Er is een gratis trial versie. Hiervoor hoef je geen creditcardgegevens in te voeren. Er zijn twee betaalde versies: Lite en Pro. 

Hoe werkt Sitebulb?

De Lite is logischerwijs goedkoper dan de Pro. Als je maandelijks betaald, ben je uiteindelijk meer kwijt dan wanneer je kiest voor jaarlijkse betaling. De Pro versie kan meer URL’s per audit crawlen. Ook gaat dit sneller. De Lite versie geeft je minder tips op issues en kan geen audits vergelijken, waar de Pro dit wel kan. Er zitten nog meer verschillen tussen de twee, maar dit zijn de verschillen in de basis.

Je gebruikt Sitebulb door een URL in te voeren en te bepalen welke soort crawler je wil inzetten en welke data je geanalyseerd wil hebben. Hoe lang de audit duurt, verschilt per site. Hierna zie je de scores en de tips voor verbetering van de site. 

Impact op de SEO

SEO is één van de scores die je krijgt van Sitebulb. Je ziet hier informatie over links, paginasnelheid, gestructureerde data en meer. Ook zie je hoe goed of slecht al deze dingen scoren. Daarmee kun je directe aanpassingen maken om je site te verbeteren wat betreft SEO. De prioriteit en het soort issue worden hierbij aangegeven. Er zijn issues, potentiële issues en kansen. Prioriteit gaat van kritiek tot geen issue. 

Mijn advies

Sitebulb geeft gedetailleerde informatie om je online vindbaarheid te verbeteren en daarmee kun je gericht aan de slag. Dit betekent niet direct dat je alles moet aanpassen omdat de software issues aangeeft. Je zal zelf nog een beetje na moeten denken of het in de praktijk echt een issue is, of dat het om een andere reden door de software herkend wordt als issue. 


Veelgestelde vragen

Wat is Sitebulb?

Sitebulb is software waarmee je websites kunt crawlen en analyseren. Er is een Lite en Pro versie voor zowel Windows als MAC. Je kunt een gratis trial versie downloaden die je daarna eventueel kunt omzetten naar een betaalde versie.

Wat is de impact van Sitebulb op SEO?

Sitebulb geeft je diverse inzichten, waaronder over de SEO. Zo krijg je onder meer informatie over de snelheid, links et cetera en in welke mate deze goed of slecht deze zaken scoren. Op basis daarvan kan je weer verbeteringen doorvoeren die jouw SEO ten goede komen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 18 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.