Google zoekwoordplanner

Google heeft de Google Zoekwoordplanner geïntroduceerd. Deze is voor zowel SEO als SEA van belang. Wat doet de keyword planner precies en waarom wil je hem gebruiken voor je SEO? We behandelen deze vragen in dit artikel.

Wat is het?

De Google Zoekwoordplanner is in principe ontwikkeld voor de marketeer die zijn/haar betaalde advertenties wil optimaliseren. De SEA-specialist kende deze tool al eerder onder de oude naam ‘AdWords Keyword Tool’, maar is nu samengevoegd met de AdWords Traffic Estimator. De zoekwoordplanner brengt onderzoek naar zoekwoorden en de planning van campagnes samen. Ook voor het optimaliseren van je SEO is het goed te gebruiken.

De kern van de tool bestaat uit zoekwoorden en het volume dat zij maandelijks genereren. Een gegeven dat zowel binnen het betaalde als organische zoekresultaten interessant is. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt het?

Google Zoekwoordplanner biedt twee opties aan:

  • Zoekwoorden vinden: vind zoekwoorden waarmee de juiste doelgroep bereikt wordt.
  • Zoekvolume en prognoses opvragen: bekijk het zoekvolume en andere statistieken voor reeds gebruikte zoekwoorden, evenals prognoses voor hoe ze in de toekomst gaan presteren.
  • Welke zoekwoorden zijn relevant?

Wanneer je weet naar welke zoekwoorden er gezocht wordt, weet je waar je over moet schrijven. De zoekwoordplanner komt zodoende van pas tijdens het schrijven van landingspagina’s. Maak een lijst van de termen die relevant zijn voor je webpagina. Onderstaande zoekgegevens raden we aan om te verzamelen vanuit de Google Zoekwoordplanner:

  • Waar zoekt mijn publiek naar?
  • Wat is de behoefte van mijn publiek?
  • Hoeveel bezoekers zoeken naar dit zoekwoord?
  • Wanneer zoeken bezoekers naar deze zoekwoorden?
Google Zoekwoordplanner | Begrippenlijst

Zoekwoordplanner en SEO

Google Zoekwoordplanner is een doeltreffend hulpmiddel om je website te optimaliseren. Het zit vol met tools om waardevolle inzichten te krijgen omtrent zoekwoorden. Zoekwoorden zijn de essentie van SEO. Het geldt als beginpunt van de zoektocht naar een relevante website of landingspagina. De tool geeft inzichten over welke zoekwoorden het goed doen binnen de zoekresultaten. Ook hier is het weer van belang om louter relevante zoekwoorden te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is de Google Zoekwoordplanner?

De Google Zoekwoordplanner is bedoeld voor hen die betaalde advertenties willen optimaliseren. Marketeers maken hier dus veel gebruik van. De tool bestond al langer onder de naam AdWords Keyword Tool. Google heeft deze geïntegreerd met de tool AdWords Traffic Estimator. Met de zoekwoordplanner heb je de mogelijkheid om een zoekwoordenonderzoek te doen en een planning voor je campagnes te maken.

Wat is de impact van Google Zoekwoordplanner op SEO?

De Google Zoekwoordplanner is een zeer handige tool voor de optimalisatie van jouw website. Je kunt handige en waardevolle inzichten verkrijgen over het gebruik van zoekwoorden. Een we weten dat zoekwoorden de kern zijn van SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over google zoekwoordplanner geschreven?

Het artikel over google zoekwoordplanner hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google zoekwoordplanner in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google zoekwoordplanner?

Wij schrijven over begrippen als google zoekwoordplanner om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google zoekwoordplanner is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google zoekwoordplanner in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google zoekwoordplanner, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google zoekwoordplanner in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google zoekwoordplanner. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google zoekwoordplanner op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google zoekwoordplanner.

Het voorbeeld dat wij geven van google zoekwoordplanner , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google zoekwoordplanner van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z