Google zoekwoordplanner

Google heeft de Google Zoekwoordplanner geïntroduceerd. Deze is voor zowel SEO als SEA van belang. Wat doet de keyword planner precies en waarom wil je hem gebruiken voor je SEO? We behandelen deze vragen in dit artikel.

Wat is het?

De Google Zoekwoordplanner is in principe ontwikkeld voor de marketeer die zijn/haar betaalde advertenties wil optimaliseren. De SEA-specialist kende deze tool al eerder onder de oude naam ‘AdWords Keyword Tool’, maar is nu samengevoegd met de AdWords Traffic Estimator. De zoekwoordplanner brengt onderzoek naar zoekwoorden en de planning van campagnes samen. Ook voor het optimaliseren van je SEO is het goed te gebruiken.

De kern van de tool bestaat uit zoekwoorden en het volume dat zij maandelijks genereren. Een gegeven dat zowel binnen het betaalde als organische zoekresultaten interessant is. 

Hoe werkt het?

Google Zoekwoordplanner biedt twee opties aan:

  • Zoekwoorden vinden: vind zoekwoorden waarmee de juiste doelgroep bereikt wordt.
  • Zoekvolume en prognoses opvragen: bekijk het zoekvolume en andere statistieken voor reeds gebruikte zoekwoorden, evenals prognoses voor hoe ze in de toekomst gaan presteren.
  • Welke zoekwoorden zijn relevant?

Wanneer je weet naar welke zoekwoorden er gezocht wordt, weet je waar je over moet schrijven. De zoekwoordplanner komt zodoende van pas tijdens het schrijven van landingspagina’s. Maak een lijst van de termen die relevant zijn voor je webpagina. Onderstaande zoekgegevens raden we aan om te verzamelen vanuit de Google Zoekwoordplanner:

  • Waar zoekt mijn publiek naar?
  • Wat is de behoefte van mijn publiek?
  • Hoeveel bezoekers zoeken naar dit zoekwoord?
  • Wanneer zoeken bezoekers naar deze zoekwoorden?
Google Zoekwoordplanner | Begrippenlijst

Zoekwoordplanner en SEO

Google Zoekwoordplanner is een doeltreffend hulpmiddel om je website te optimaliseren. Het zit vol met tools om waardevolle inzichten te krijgen omtrent zoekwoorden. Zoekwoorden zijn de essentie van SEO. Het geldt als beginpunt van de zoektocht naar een relevante website of landingspagina. De tool geeft inzichten over welke zoekwoorden het goed doen binnen de zoekresultaten. Ook hier is het weer van belang om louter relevante zoekwoorden te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat google zoekwoordplanner inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over google zoekwoordplanner geschreven?

Het artikel over google zoekwoordplanner hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over google zoekwoordplanner hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over google zoekwoordplanner in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google zoekwoordplanner?

Wij schrijven over begrippen als google zoekwoordplanner om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Google zoekwoordplanner is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google zoekwoordplanner en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip google zoekwoordplanner in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google zoekwoordplanner. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google zoekwoordplanner op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google zoekwoordplanner.

Het voorbeeld dat wij geven van google zoekwoordplanner geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over google zoekwoordplanner van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z