Google Image Search

Een foto gebruiken voor je website? Dan is het eerst belangrijk om te checken of deze foto rechtenvrij is: het gebruik van Google Image Search is dan ook een absolute must. Wat is Google Image Search en hoe gebruik je dit precies? Je bent op deze pagina op de juiste plek voor duidelijke uitleg.

Wat is Google Image Search?

Google Image Search is een dienst die het mogelijk maakt om specifieke afbeeldingen op internet te zoeken. Deze dienst maakt het mogelijk om de herkomst van afbeeldingen duidelijker te maken, waardoor misbruik van foto’s beter op te sporen is. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van Google Image Search

Het is vrij eenvoudig om Google Image Search te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is een afbeelding naar de zoekbalk van Google afbeeldingen te slepen. Het maakt hierbij niet uit waar de afbeelding vandaan komt: vanuit de browser of vanaf het bureaublad van je computer. Vervolgens druk je op zoeken.

Een andere optie is het zoeken op URL van de afbeelding. Google Chrome en Firefox zijn twee webbrowsers die speciale plugins hebben ontwikkeld om het gebruik van Google Image Search nog makkelijker te maken. 

Google Image Search _ Begrippenlijst

De impact van Google Image Search op de SEO

Google Image Search heeft niet direct veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is mogelijk wel een manier om mensen een website te laten vinden aan de hand van een afbeelding. Het gebruik van deze dienst is vandaag de dag voornamelijk voor het opsporen van misbruik van foto’s: het is dan ook belangrijk om alleen je eigen of rechtenvrije foto’s te gebruiken.

Ons advies

Het gebruik van Google Image Search biedt zeker mogelijkheden: het maakt het vinden van de herkomst van afbeeldingen een stuk makkelijker. Een bepaalde afbeelding gebruiken op je website maar eerst weten wat de bron is? We raden in dit geval aan om gebruik te maken van Google Image Search, waarmee hier een stuk makkelijker achter komt.

Veelgestelde vragen

Wat is Google Image Search?

Met Google Image Search is het mogelijk om specifieke afbeeldingen op te zoeken op het internet. Met behulp van deze dienst kan ook de herkomst van bepaalde afbeeldingen duidelijk worden gemaakt. Zo kan ook misbruik van foto’s worden opgespoord.

Wat is de impact van Google Image Search op SEO?

Google Image Search heeft op zich niet zoveel impact op SEO. Het zou een manier kunnen zijn om mensen op basis van een afbeelding een website te laten vinden. De dienst wordt echter voornamelijk gebruikt om misbruik van foto’s op te sporen. Gebruik dan ook altijd je eigen foto’s of foto’s waar geen rechten op zitten.

Voor wie hebben wij dit artikel over google image search geschreven?

Het artikel over google image search hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google image search in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google image search?

Wij schrijven over begrippen als google image search om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google image search is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google image search in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google image search, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google image search in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google image search. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google image search op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google image search.

Het voorbeeld dat wij geven van google image search , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google image search van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z