Magento 2

Een webshop run je altijd op een e-commerce platform. Maak je gebruik van Magento 1, dan is het mogelijk om te switchen naar Magento 2. Wat is Magento 2 en hoe slim is het om over te stappen naar dit platform? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is Magento 2?

Magento 2 is een nieuwe versie van het e-commerce platform Magento. Dit platform is de marktleider als het gaat om open source e-commerce platforms. Je hebt hiermee de mogelijkheid een overzichtelijk en flexibel winkelsysteem aan te bieden aan de bezoeker. je hebt de keuze tussen Magento 1 en Magento 2.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Verschillen tussen Magento 1 en Magento 2

In welk opzicht verschillen Magento 1 en Magento 2 van elkaar? Wellicht heb je momenteel Magento 1 in gebruik en denk je erover na om over te stappen naar Magento 2. Het is in dit geval belangrijk om te weten wat de veranderingen zijn. 

Magento 2 is in veel gevallen een verbetering ten opzichte van de eerste versie. Magento 2 is veiliger, sneller, meer responsive en gebruiksvriendelijker. Het is een compleet nieuw systeem met veel handige extra’s en functionaliteiten. De webshop moet hiervoor een verbouwing ondergaan; het kost dus wel wat meer tijd en geld om dit over te zetten; het is niet binnen een paar uur geregeld.

Magento 2 _ Begrippenlijst

De impact van Magento 2 op de SEO

Magento 2 heeft in zekere zin impact op de SEO van een website of pagina. Het is een geoptimaliseerd systeem waardoor het in veel gevallen nog beter en sneller werkt dan de eerste versie. Dit zorgt mogelijk ook voor meer optimalisatie van de webshop voor de zoekmachine, maar is niet altijd sprake van zekerheden. Je mag er wel vanuit gaan dat je met Magento 2 kiest voor een verbeterd systeem op alle fronten, ook als het gaat om SEO. 

Ons advies

Magento 2 is niet alleen sneller, maar ook veiliger en gebruiksvriendelijker. Een stuk interessanter voor jou, voor de gebruiker en voor de zoekmachine. Maar wat is nu de beste keuze? We raden aan om kritisch na te denken over de functionaliteiten die je nodig hebt in je webshop, want extra functionaliteiten zorgen ook voor meer ontwikkeltijd. Daarnaast kost het nieuwe kennis en dus ook meer tijd om de nieuwe software te implementeren. Ontdek of de voordelen van Magento 2 opwegen tegen de eerste versie en het nut dat je hier uit haalt.

Belangrijk bij een Magento 2 webshop is de partner waarmee je samenwerkt. Ik adviseer om hier samen te werken met Vendic, een ervaren websitebouwer.

Veelgestelde vragen

Wat is Magento 2?

Magento 2 is de laatste versie van het bekende e-commerce platform Magento. Het is een open source platforms om een webshop op te zetten. Hierbij is veel mogelijk, van een standaard opzet tot aan zeer complex maatwerk.

Wat is de impact van Magento 2 op SEO?

Magento 2 heeft tot op zekere hoogte wel impact op SEO. Het platform is een stuk sneller en stabieler en biedt nog meer functionaliteit. Zo kan jouw webshop nog beter voor de zoekmachine worden geoptimaliseerd.

Voor wie hebben wij dit artikel over magento 2 geschreven?

Het artikel over magento 2 hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over magento 2 in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals magento 2?

Wij schrijven over begrippen als magento 2 om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

magento 2 is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over magento 2 in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals magento 2, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip magento 2 in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van magento 2. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van magento 2 op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende magento 2.

Het voorbeeld dat wij geven van magento 2 , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over magento 2 van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 9 november 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z