Magento 2

Een webshop run je altijd op een e-commerce platform. Maak je gebruik van Magento 1, dan is het mogelijk om te switchen naar Magento 2. Wat is Magento 2 en hoe slim is het om over te stappen naar dit platform? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is Magento 2?

Magento 2 is een nieuwe versie van het e-commerce platform Magento. Dit platform is de marktleider als het gaat om open source e-commerce platforms. Je hebt hiermee de mogelijkheid een overzichtelijk en flexibel winkelsysteem aan te bieden aan de bezoeker. je hebt de keuze tussen Magento 1 en Magento 2.

Verschillen tussen Magento 1 en Magento 2

In welk opzicht verschillen Magento 1 en Magento 2 van elkaar? Wellicht heb je momenteel Magento 1 in gebruik en denk je erover na om over te stappen naar Magento 2. Het is in dit geval belangrijk om te weten wat de veranderingen zijn. 

Magento 2 is in veel gevallen een verbetering ten opzichte van de eerste versie. Magento 2 is veiliger, sneller, meer responsive en gebruiksvriendelijker. Het is een compleet nieuw systeem met veel handige extra’s en functionaliteiten. De webshop moet hiervoor een verbouwing ondergaan; het kost dus wel wat meer tijd en geld om dit over te zetten; het is niet binnen een paar uur geregeld.

Magento 2 _ Begrippenlijst

De impact van Magento 2 op de SEO

Magento 2 heeft in zekere zin impact op de SEO van een website of pagina. Het is een geoptimaliseerd systeem waardoor het in veel gevallen nog beter en sneller werkt dan de eerste versie. Dit zorgt mogelijk ook voor meer optimalisatie van de webshop voor de zoekmachine, maar is niet altijd sprake van zekerheden. Je mag er wel vanuit gaan dat je met Magento 2 kiest voor een verbeterd systeem op alle fronten, ook als het gaat om SEO. 

Mijn advies

Magento 2 is niet alleen sneller, maar ook veiliger en gebruiksvriendelijker. Een stuk interessanter voor jou, voor de gebruiker en voor de zoekmachine. Maar wat is nu de beste keuze? We raden aan om kritisch na te denken over de functionaliteiten die je nodig hebt in je webshop, want extra functionaliteiten zorgen ook voor meer ontwikkeltijd. Daarnaast kost het nieuwe kennis en dus ook meer tijd om de nieuwe software te implementeren. Ontdek of de voordelen van Magento 2 opwegen tegen de eerste versie en het nut dat je hier uit haalt.

Belangrijk bij een Magento 2 webshop is de partner waarmee je samenwerkt. Ik adviseer om hier samen te werken met Vendic, een ervaren websitebouwer.


Veelgestelde vragen

Wat is Magento 2?

Magento 2 is de laatste versie van het bekende e-commerce platform Magento. Het is een open source platforms om een webshop op te zetten. Hierbij is veel mogelijk, van een standaard opzet tot aan zeer complex maatwerk.

Wat is de impact van Magento 2 op SEO?

Magento 2 heeft tot op zekere hoogte wel impact op SEO. Het platform is een stuk sneller en stabieler en biedt nog meer functionaliteit. Zo kan jouw webshop nog beter voor de zoekmachine worden geoptimaliseerd.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.