Comment Spam

Klanten die reacties achterlaten onder een post op social media of mensen die onder een forum contact zoeken voor service: het zijn allemaal manieren om websites en social media op een goede manier in te zetten. Helaas komt comment spam ook vaak voor. Wat is comment spam en wat doe je hieraan? Je leest het hier!

Wat is comment spam?

Comment spam is een term voor het aanduiden van ongewenste berichten op websites en social media. Het gebruik van comments (reacties) op een bericht of post op een storende manier, is er sprake van comment spam. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Ongewenste berichten in de praktijk

Het plaatsen van ongewenste berichten is met de komst van social media alleen nog maar toegenomen. Er zijn diverse manieren waarop comment spam vandaag de dag voorkomt op websites of social media. Enkele voorbeelden:

  • Reacties om de mening van anderen op een negatieve manier te beïnvloeden;
  • Links naar websites die virussen te verspreiden;
  • Het plaatsen van willekeurige reacties die geen toevoeging hebben aan de conversatie;
  • Kwetsende reacties op een post of op de reacties van anderen onder een post. 

Het is niet altijd even makkelijk om comment spam te vermijden. Het is vooral aan te raden om de berichten te blijven controleren en bepaalde instellingen door te voeren zodat comment spam zoveel mogelijk beperkt blijft. 

Comment Spam _ Begrippenlijst

De impact van comment spam op de SEO

Comment spam heeft mogelijk negatieve impact op de SEO van een website of pagina en het is dan ook belangrijk om dit zoveel mogelijk tegen te gaan zover dat mogelijk is. Negatieve uitingen over een post of naar andere deelnemers van een conversatie toe zijn storend, maar het is nog vervelender wanneer het gaat om links naar spyware of virussen: dit heeft al helemaal geen positieve impact op de SEO.

Ons advies

We raden aan om comment spam zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is onder andere mogelijk door het gebruik van koppelingen in een bericht te beperken, door een lijst op te stellen met woorden die niet toegestaan zijn te gebruiken in berichten en door een optie toe te voegen waarmee andere gebruikers comments als spam beoordelen, waardoor het makkelijker is deze te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wat is Comment Spam?

Comment spam zijn ongewenste berichten op sociale media of websites. Dit kan bijvoorbeeld een storende en ongefundeerde reactie op een bepaalde post zijn.

Wat is de impact van Comment Spam op SEO?

Comment spam kan een negatieve impact op de SEO van jouw site of pagina hebben. Probeer dit dan ook tegen te gaan, voor zover dit kan natuurlijk. Hou ze in ieder geval goed in de gaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over comment spam geschreven?

Het artikel over comment spam hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over comment spam in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals comment spam?

Wij schrijven over begrippen als comment spam om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

comment spam is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over comment spam in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals comment spam, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip comment spam in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van comment spam. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van comment spam op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende comment spam.

Het voorbeeld dat wij geven van comment spam , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over comment spam van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z