Autoptimize

Verbeter de performance van je website met Autoptimize. Dit is een open-source software. De WordPress plugin draagt bij aan de verbetering van je website. Het doel van de plug-in is optimaliseren. Het verzamelt en minimaliseert de CSS en JavaScript op je site, zodat deze sneller kan laden. 

Wat is Autoptimize?

Autoptimize is een plug-in voor het sneller laten laden van je website. De gebruikers zijn erg tevreden over deze plug-in. Autoptimize is gratis en open-source. Goed toegankelijk dus. De plug-in maakt het gemakkelijk voor je om je site te optimaliseren in termen van snelheid. 

Wat doet Autoptimize?

Samengevat zorgt Autoptimize voor de verzameling en minimalisering van aspecten die je website kunnen vertragen. Scripts en CSS kunnen uitgesteld worden. Zo laadt niet alles direct bij het openen van de site, maar pas wanneer de bezoeker op het punt van de site komt waar dit nodig is. 

Er is ook een Autoptimize Expert Configuration. Deze service is wel betaald. Met de plug-in moet je zelf de handen uit de mouwen steken om je website te optimaliseren met de tools van Autoptimize. De service betaal je om dat voor jou te laten doen. Een complete snelheidsoptimalisatie van Autoptimize kost je nog meer.

Autoptimize _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een snellere website en betere performance zijn van belang voor de SEO. Dit zijn 2 aspecten waar zoekmachines op letten. Ze nemen dit mee in hun ranking. Dat betekent dat je met een snellere pagina hoger in de zoekresultaten terecht komt. Ditzelfde geldt voor een sterkere performance van je pagina of site. 

Mijn advies

Ga vooral zelf aan de slag met de Autoptimize plug-in. Betalen voor de service bij gebrek aan voldoende kennis is een optie. Het is wel zo dat je je website bij moet werken en je voor de meeste effectiviteit vaker bezig bent met optimalisatie. Dan kan het duur worden om dit uit te besteden. Er zijn ook andere plug-ins die je minder geld kosten en alsnog veel optimalisatiewerkzaamheden voor je uitvoeren. 

Veelgestelde vragen

Wat is Autoptimize?

Autoptimize is geheel gratis opensource plug-in waarmee je jouw website sneller kunt laten laden. Een erg handige en toegankelijke tool die je helpt om jouw website verder te optimaliseren voor wat betreft de snelheid ervan.

Wat is de impact van Autoptimize op SEO?

Snelheid is een belangrijk punt waar zoekmachines op letten bij het bepalen van de ranking. Hoe sneller jouw website is, des te hoger je ranking zal worden. Hierbij moet je de andere SEO-onderdelen natuurlijk niet uit het oog verliezen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies