SEO WordPress

Websites worden op verschillende manieren gemaakt. Een veel gebruikte CMS hiervoor is WordPress. WordPress is een vrij eenvoudige manier om een eigen website te maken. Je bent niet alleen verzekerd van een duidelijk overzicht aan de achterkant van jouw site, maar er zijn ook genoeg opties waarmee je jouw website sneller en aantrekkelijker maakt voor jouw bezoekers. 

Hoe zit het met de SEO WordPress? SEO WordPress wordt ingezet om jouw website door middel van goede content en handige plugins te zorgen voor betere resultaten. Meer weten over WordPress SEO? In dit artikelen behandelen we de SEO hacks voor op WordPress.

WordPress: open source Walhalla voor ontwikkelaars

WordPress is een populair programma voor het maken van een eigen website. Toch is het goed om te weten dat je met de standaardinstellingen van WordPress niet de zoekmachine optimalisatie kunt doorvoeren die je in gedachten hebt. Toch is het nog steeds mogelijk om van jouw WordPress website een goed vindbare site te maken. Dit kan onder andere door WordPress SEO plugins.

WordPress SEO plugins zijn op zichzelf staande programma’s, codes of scripts die je kunt toevoegen aan een blog of website. Een plugin wordt gemaakt om zo de standaard functionaliteiten van een website uit te breiden. Dit maakt het goed mogelijk om jouw SEO WordPress aanzienlijk te verbeteren. Omdat WordPress een open source content management systeem is, is het voor iedere ontwikkelaar mogelijk om gratis nieuwe plugins te ontwikkelen voor dit systeem. En van deze plugins kun jij gebruik maken om je resultaten te verbeteren.

Wij zelf maken dagelijks veel gebruik van verschillende SEO-plugins op WordPress.

seo wordpress

Plugins voor het automatiseren van interne links

Interne links zijn belangrijk voor je SEO. Door middel van interne links wordt je website geïndexeerd door Google. Echter is het handmatig invoeren van deze interne links erg tijds- en arbeidsintensief. Met een plugin op WordPress worden de interne links geautomatiseerd. 

De SEO Yoast plugin

Je ziet met deze plugin direct de SEO waarde per webpagina. Het geeft onder ander weer hoe SEO-proof de content is en hoe goed de meta-titel en -description zijn. Je ziet zo in een oogopslag waar verbeterpunten liggen en welke punten al goed zijn voor je SEO.

Wat kun je precies bereiken met SEO WordPress?

Je kunt veel bereiken met SEO WordPress. In de eerste plaats ben je hiermee beter vindbaar in Google. Door jouw WordPress website te optimaliseren met goede content, links en handige plugins vindt je doelgroep jou nog beter. Dit zorgt er weer voor dat je meer bezoekers krijgt die vervolgens overgaan op actie. Het maakt hierbij niet uit of je een webshop hebt waarop je producten verkoopt of dat je een website hebt om bepaalde diensten te verlenen. Jouw doelgroep zal je website beter vinden en daardoor sneller een aankoop doen of een beroep doen op jouw diensten.

Het draait niet alleen om vindbaarheid

Bij WordPress SEO draait het niet alleen om de vindbaarheid. Ook als het gaat om de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van je website speelt SEO op WordPress een grote rol. Het is dan ook belangrijk om voor goede teksten te zorgen met pakkende titels en niet teveel gebruik te maken van video’s of afbeeldingen die weinig toevoegen aan je boodschap. Natuurlijk kun je voor de beste hulp bij WordPress SEO terecht bij een goede SEO consultant. Je kunt altijd contact met mij opnemen voor een ervaren hulp bij SEO WordPress.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 4 mei 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus