WordPress SEO plugins

Het leven makkelijker maken, willen we dat niet allemaal? Ik wel bij het optimaliseren van websites. 

WordPress heeft gelukkig verschillende plugins in het leven geroepen. Met SEO-plugins kun je een lang (handmatig) proces automatiseren en wordt het verbeteren van je website veel gemakkelijker. Ik behandel de SEO plugins in WordPress waar jij meer over moet weten voor jouw eigen website. 

Wat zijn een SEO plugins voor WordPress? 

Een SEO plugin, op WordPress, is een plugin die je gemakkelijk downloadt. Met zo’n plugin kun je specifieke processen automatiseren en hoef je er dus minder tijd en energie aan te besteden. 

Met een plugin verbeter je dus je website op een gemakkelijke manier. Je hoeft niet meer uren URL’s aan te passen of interne links toe te voegen om de SEO van je website te verbeteren. 

Ik kan mzelf bijna afhankelijk noemen van deze plugins. De mensen die verbeteringen doorvoeren op onze eigen site of sites van klanten, weten precies hoe een plugin werkt. Handmatig doorvoeren van verbeteringen zit er haast niet meer bij. Het scheelt veel tijd en energie, die we dan aan andere opdrachten of taken kunnen besteden.  

De beste SEO plugins in WordPress

Er zijn verschillende SEO plugins die ik in WordPress heb gedownload. Ik gebruik ze dagelijks. Ik zet de meest gebruikte SEO plugins, door mijzelf, voor je op een rij met een korte uitleg. 

SEO-pluginKorte omschrijving
Yoast SEOEen uitgebreide SEO-tool die helpt bij het optimaliseren van je content, het genereren van XML-sitemaps, en het beheren van meta tags. Het biedt ook leesbaarheidsanalyse en suggesties voor verbetering.
All in One SEO PackDeze plugin biedt vergelijkbare functies als Yoast, waaronder ondersteuning voor XML-sitemaps, SEO-integratie voor e-commerce sites, en automatische optimalisatie van titels voor zoekmachines.
Rank MathBiedt geavanceerde SEO-analyse direct in je WordPress-dashboard. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en functies zoals geavanceerde SEO-optimalisatie, rich snippets, 404-monitoring, en redirectbeheer.
SEOPressEen eenvoudige, krachtige SEO-plugin voor WordPress die helpt bij het verbeteren van je SEO-ranglijst, het verhogen van verkeer naar je website, het maken van HTML- en XML-sitemaps, en het beheren van sociale media delen.
The SEO FrameworkRicht zich op het bieden van een automatische, snelle en witte-hoed SEO-oplossing. Het is lichtgewicht en voorziet in SEO-basisbehoeften zonder extra bloat.
SEO SquirrlyOntworpen voor niet-SEO-experts, maar diep genoeg voor SEO-specialisten. Biedt contentanalyse en SEO-aanbevelingen terwijl je typt, en houdt je voortgang bij met wekelijkse SEO-audits.
SEO-plugins + omschrijving.

Iedere WordPress SEO plugin zorgt ervoor dat je jouw website nog beter vindbaar kunt maken voor jouw doelgroep. Er zijn zowel betaalde als gratis plugins voor WordPress. Vaak is een plugin gratis beschikbaar. Wel ben je enigszins beperkt in de mogelijkheden hiermee. Een betaalde versie biedt uitgebreide opties en brengt dus veel voordelen met zich mee.

Het nut van een SEO plugins

Wanneer je een SEO plugin gebruikt in WordPress is het grote voordeel dat je sneller en gemakkelijker af bent, dan wanneer je zelf optimalisaties aan je site moet doorvoeren. 

Ook een groot voordeel is dat je meerdere optimalisaties in een kortere tijd kunt uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld interne links wilt doorvoeren op elke pagina, is het gebruik van een SEO plugin vele malen sneller dan wanneer je handmatig de interne links moet invoeren.

Lees verder over SEO en WordPress

Ik schrijf graag over SEO en WordPress. Lees hier alle artikelen die (zijdelings) gaan over het optimaliseren van de SEO binnen een WordPress website. Van plugins tot handige tips.

Plugins/tools voor WordPress

Algemeen

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.