WordPress SEO plugins

Het leven makkelijker maken, willen we dat niet allemaal? Wij wel bij het optimaliseren van websites. 

WordPress heeft gelukkig verschillende plugins in het leven geroepen. Met een plugin kun je een lang (handmatig) proces automatiseren en wordt het verbeteren van je website veel gemakkelijker. Wij behandelen de SEO plugins in Yoast waar jij meer over moet weten voor jouw eigen website. 

Wat is een SEO plugin? 

Een SEO plugin, op WordPress, is een plugin die je gemakkelijk downloadt. Met zo’n plugin kun je specifieke processen automatiseren en hoef je er dus minder tijd en energie aan te besteden. 

Met een plugin verbeter je dus je website op een gemakkelijke manier. Je hoeft niet meer uren URL’s aan te passen of interne links toe te voegen om de SEO van je website te verbeteren. 

Ook in ons eigen SEO bureau zijn we erg blij met sommige plugins. We kunnen ons bijna afhankelijk noemen van deze plugins. De mensen die verbeteringen doorvoeren op onze eigen site of sites van klanten, weten precies hoe een plugin werkt. Handmatig doorvoeren van verbeteringen zit er haast niet meer bij. Het scheelt veel tijd en energie, die we dan aan andere opdrachten of taken kunnen besteden.  

seo plugin wordpress

De beste SEO plugin in WordPress

Er zijn verschillende SEO plugins die wij in WordPress hebben gedownload. We gebruiken ze dagelijks. We zetten de meest gebruikte SEO plugins, door onszelf, voor je op een rij met een korte uitleg. 

Internal links

Dit is een plugin waar je specifieke zoekwoorden invult bij een pagina die je aanmaakt. De zoekwoorden worden interne links op andere pagina’s. Wanneer deze zoekwoorden terugkomen in andere content op je website, dan verwijzen deze zoekwoorden automatisch naar de pagina waar je de zoekwoorden hebt ingevuld. Dit is dus een handig proces die je interne linkstructuur snel en vergemakkelijkt. 

SEOpress

Met deze plugin beheer je alle titels en meta-beschrijvingen voor berichten/pagina’s/berichttypes/terms.

Yoast SEO plugin

Er zijn verschillende WordPress SEO plugins waar je uit kunt kiezen. Onder andere bekende namen als de Yoast SEO plugin, SEOPress, Rank Math en The SEO Framework zijn veel gebruikte plugins voor WordPress. 

Iedere WordPress SEO plugin zorgt ervoor dat je jouw website nog beter vindbaar kunt maken voor jouw doelgroep. Er zijn zowel betaalde als gratis plugins voor WordPress. Vaak is een plugin gratis beschikbaar. Wel ben je enigszins beperkt in de mogelijkheden hiermee. Een betaalde versie biedt uitgebreide opties en brengt dus veel voordelen met zich mee.

Het nut van een SEO plugin

Wanneer je een SEO plugin gebruikt in WordPress is het grote voordeel dat je sneller en gemakkelijker af bent, dan wanneer je zelf optimalisaties aan je site moet doorvoeren. 

Ook een groot voordeel is dat je meerdere optimalisaties in een kortere tijd kunt uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld interne links wilt doorvoeren op elke pagina, is het gebruik van een SEO plugin vele malen sneller dan wanneer je handmatig de interne links moet invoeren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 oktober 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.