SEOPress

Wil jij je WordPress website optimaliseren om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht te komen? Misschien is SEOPress dan precies wat je zoekt. SEOPress is een freemium optie. Dat wil zeggen dat je gebruik kunt maken van een gratis versie zo lang je wil. Voor extra opties moet je betalen.

Wat is SEOPress?

SEOPress is een plug-in voor WordPress die je helpt met je SEO. Daar horen allerlei features bij die hieraan bij kunnen dragen. Zelfs in de gratis versie heb je geen advertenties of voetafdruk. Je kunt de gratis en de betaalde versie gebruiken voor een onbeperkt aantal van je websites. 

Meer over SEOPress

SEOPress houdt 1 prijs aan. Die prijs kan veranderen, maar zodra je hebt gekozen voor Pro, is dat jouw prijs. Dus als je nu kiest voor SEOPress Pro, betaal je voor iedere termijn het bedrag dat je nu ook betaalt. Ook wanneer de prijs verandert voor nieuwe abonnementen. Het is mogelijk je SEOPress Pro op elk moment op te zeggen. 

Met SEOPress zet je gemakkelijk features aan of uit op je WordPress. Dat maakt de interface gemakkelijk om mee om te gaan. Deze plug-in biedt een alles-in-één optie. Breadcrumbs, omleidingen, sitemaps en nog meer. Alles voor je SEO.

SEOPress _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Deze plug-in gaat om SEO en heeft SEO in de naam. SEOPress beïnvloedt dus zeker je SEO. De features die je krijgt dragen hier allemaal aan bij. Het doel van de plug-in is om je alle handvatten te bieden om je positie in de zoekresultaten te verhogen. Bijvoorbeeld een contentanalyse waarbij je zoektermenefficiëntie wordt gecheckt. De Pro versie biedt ook een paginasnelheid check. Beide zijn belangrijk voor je SEO. 

Lees verder over SEO en WordPress

Ik schrijf graag over SEO en WordPress. Lees hier alle artikelen die (zijdelings) gaan over het optimaliseren van de SEO binnen een WordPress website. Van plugins tot handige tips.

Plugins/tools voor WordPress

Algemeen

Mijn advies

SEOPress is een goede keuze voor een SEO plug-in voor je WordPress. De gebruikers zijn veelal enthousiast en tevreden. Omdat het een white-label plug-in is, weet SEOPress zich te onderscheiden. Het voordeel wanneer je kiest voor de betaalde versie is dat je op lange termijn relatief minder gaat betalen – waar andere SEO plug-ins ieder jaar hun prijs zullen verhogen. 


Veelgestelde vragen

Wat is SEOPress?

SEOPress is een WordPress plug-in die je ondersteund met SEO voor jouw website. Er zijn diverse opties die je kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld een content analyse. De plug-in is gratis. Er is ook een betaalde versie waarin je wat extra opties hebt, zoals een check op de laadsnelheid van een pagina. Beide versies kun je voor een onbeperkt aantal websites inzetten.

Wat is de impact van SEOpress op SEO?

Zoals de naam al aangeeft heeft deze plug-in een grote impact op SEO. Dit geldt voor alle opties die beschikbaar zijn. Ze helpen jou om je ranking in de zoekresultaten te verbeteren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.