Tracking code

Bijhouden wat de bezoeker op je website doet om dit optimaal te benutten voor de SEO-campagne? Het gebruik van een tracking code is hierbij erg interessant. Wat is een tracking code en wat zijn hier de voordelen van? Hier leggen we het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is tracking code?

Tracking code is een stukje code waarmee het mogelijk is om bezoekers van een website te volgen en de activiteiten in kaart te brengen. Onder andere cookies zijn een vorm van tracking code.

Relevante informatie door tracking code

Het gebruik van tracking code is voor het optimaliseren van een pagina voor de zoekmachines erg interessant. Hoe meer relevante informatie over de bezoekers en gebruikers bekend is, hoe specifieker en optimaler de marketingstrategie is.

Het is met tracking code ook mogelijk om een bezoeker op de website te volgen, zodat er duidelijkheid ontstaat over het gedrag van de bezoeker op een website. Wel is de vraag wat de consequenties van een tracking code zijn voor de privacy van de gebruiker, aangezien er heel veel informatie uit voorkomt.

Tracking Code _ Begrippenlijst

De impact van tracking code op SEO

Tracking code heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van een pagina voor de zoekmachine. De relevante informatie over bezoekers maakt het mogelijk om de website optimaal in te richten om zo de beste resultaten te behalen en de organische vindbaarheid te maximaliseren. Gepersonaliseerde data is niet altijd noodzakelijk, waardoor je de privacy van de bezoeker niet in het geding komt.

Mijn advies

We raden aan om gebruik te maken van een tracking code om de bezoekers en hun activiteiten op een website te volgen. Dit zorgt voor veel interessante informatie en de mogelijkheid om je SEO strategie hier op in te richten. Het inschakelen van een SEO-consultant is mogelijk erg handig, zodat je zeker weet dat dit op de goede manier gebeurt.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.