Tracking code

Bijhouden wat de bezoeker op je website doet om dit optimaal te benutten voor de SEO strategie? Het gebruik van een tracking code is hierbij erg interessant. Wat is een tracking code en wat zijn hier de voordelen van? Hier leggen we het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is tracking code?

Tracking code is een stukje code waarmee het mogelijk is om bezoekers van een website te volgen en de activiteiten in kaart te brengen. Onder andere cookies zijn een vorm van tracking code.

Relevante informatie door tracking code

Het gebruik van tracking code is voor het optimaliseren van een pagina voor de zoekmachines erg interessant. Hoe meer relevante informatie over de bezoekers en gebruikers bekend is, hoe specifieker en optimaler de marketingstrategie is.

Het is met tracking code ook mogelijk om een bezoeker op de website te volgen, zodat er duidelijkheid ontstaat over het gedrag van de bezoeker op een website. Wel is de vraag wat de consequenties van een tracking code zijn voor de privacy van de gebruiker, aangezien er heel veel informatie uit voorkomt.

Tracking Code _ Begrippenlijst

De impact van tracking code op SEO

Tracking code heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van een pagina voor de zoekmachine. De relevante informatie over bezoekers maakt het mogelijk om de website optimaal in te richten om zo de beste resultaten te behalen. Gepersonaliseerde data is niet altijd noodzakelijk, waardoor je de privacy van de bezoeker niet in het geding komt.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van een tracking code om de bezoekers en hun activiteiten op een website te volgen. Dit zorgt voor veel interessante informatie en de mogelijkheid om je SEO strategie hier op in te richten. Het inschakelen van een SEO expert is mogelijk erg handig, zodat je zeker weet dat dit op de goede manier gebeurt.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat tracking code inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over tracking code geschreven?

Het artikel over tracking code hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over tracking code hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over tracking code in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals tracking code?

Wij schrijven over begrippen als tracking code om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Tracking code is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over tracking code en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip tracking code in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van tracking code. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van tracking code op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende tracking code.

Het voorbeeld dat wij geven van tracking code geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over tracking code van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z