Tracking code

Bijhouden wat de bezoeker op je website doet om dit optimaal te benutten voor de SEO strategie? Het gebruik van een tracking code is hierbij erg interessant. Wat is een tracking code en wat zijn hier de voordelen van? Hier leggen we het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is tracking code?

Tracking code is een stukje code waarmee het mogelijk is om bezoekers van een website te volgen en de activiteiten in kaart te brengen. Onder andere cookies zijn een vorm van tracking code.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Relevante informatie door tracking code

Het gebruik van tracking code is voor het optimaliseren van een pagina voor de zoekmachines erg interessant. Hoe meer relevante informatie over de bezoekers en gebruikers bekend is, hoe specifieker en optimaler de marketingstrategie is.

Het is met tracking code ook mogelijk om een bezoeker op de website te volgen, zodat er duidelijkheid ontstaat over het gedrag van de bezoeker op een website. Wel is de vraag wat de consequenties van een tracking code zijn voor de privacy van de gebruiker, aangezien er heel veel informatie uit voorkomt.

Tracking Code _ Begrippenlijst

De impact van tracking code op SEO

Tracking code heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van een pagina voor de zoekmachine. De relevante informatie over bezoekers maakt het mogelijk om de website optimaal in te richten om zo de beste resultaten te behalen. Gepersonaliseerde data is niet altijd noodzakelijk, waardoor je de privacy van de bezoeker niet in het geding komt.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van een tracking code om de bezoekers en hun activiteiten op een website te volgen. Dit zorgt voor veel interessante informatie en de mogelijkheid om je SEO strategie hier op in te richten. Het inschakelen van een SEO expert is mogelijk erg handig, zodat je zeker weet dat dit op de goede manier gebeurt.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een tracking code?

Het is een stukje code die er voor zorgt dat je bezoekers van je website goed kunt volgen. Dat gebeurt meestal om alle activiteiten in kaart te brengen. Een voorbeeld van een tracking code zijn cookies. Voor zoekmachines is een tracking code zeer interessant bij het optimaliseren van een pagina.

Wat is de impact van Tracking Code op SEO?

Een tracking code heeft zeker impact op de SEO van een website. Het is een onderdeel dat belangrijk is bij het optimaliseren van een pagina voor de zoekmachine. Relevante informatie over bezoekers op je website maakt het mogelijk deze optimaal in te richten. Je behaalt hier mee de beste resultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over tracking code geschreven?

Het artikel over tracking code hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over tracking code in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals tracking code?

Wij schrijven over begrippen als tracking code om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

tracking code is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over tracking code in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals tracking code, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip tracking code in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van tracking code. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van tracking code op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende tracking code.

Het voorbeeld dat wij geven van tracking code , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over tracking code van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z