SEO Quake

Een SEO audit in mum van tijd uitvoeren? Daarvoor gebruik je SEO Quake. Deze gratis plugin voor je browser doet dit namelijk voor je. Je hebt binnen één klik wat je maar nodig kunt hebben. En dat zonder te betalen. Lees hier meer over SEO Quake. 

Wat is SEO Quake?

SEO Quake is dus een gratis plugin. Deze plugin werkt niet alleen op Chrome, maar ook op Firefox of Opera. Zelfs op een iPad of iPhone kun je de plugin installeren. SEO Quake geeft onder andere een SEO audit. Ook is het mogelijk een zoekwoorddichtheid rapport te verkrijgen. Evenals een link analyse en social metrics. 

Opties van SEO Quake

Dit alles is dus geheel gratis. Je gebruikt de plugin van SEOQuake door het icoontje aan te klikken. Daarna kies je wat je precies wil van SEOQuake. Bijvoorbeeld het zoekwoorddichtheid rapport of juist een SEO audit. Een SEO audit checkt aspecten van je pagina en laat zien waar errors eventueel zitten. 

Andere mogelijkheden zijn SERP overlay en links analyse. SERP overlay laat de parameters van een zoekresultaat direct onder het resultaat zien. Dit is om jouw resultaten te vergelijken met andere resultaten. De link analyse laat zien welke interne en externe links er op de landingspagina gevonden worden.

Impact op de SEO

SEO Quake heeft SEO in de naam en heeft hier dan ook veel mee te maken. De inzichten die de plugin je geeft, zijn praktisch om je SEO te verbeteren. De zoekwoorddichtheid is bijvoorbeeld een belangrijk basisaspect voor de SEO. Met de informatie over je SERP zie je het verschil tussen jouw pagina en je concurrenten. Daarmee weet je wat er te verbeteren valt om hoger in de resultaten te komen. 

Mijn advies

Met SEO Quake heb je een allround en gratis tool. Maak daar dus vooral gebruik van. In plaats van meerdere extensies te installeren, heb je met één plugin aan SEO Quake meerdere aspecten voor je SEO gedekt. Je zet de verschillende opties in wanneer jij dat nodig vindt. 


Veelgestelde vragen

Wat is SEO Quake?

SEO Quake is dus plug-in die op verschillende browsers, zoals Chrome en Firefox, is te gebruiken. Het gratis tool geeft je een aantal mogelijkheden. Zo kan je met SEO Quake bijvoorbeeld een audit op de SEO van jouw site uitvoeren. Ook kun je een overzicht met betrekking tot de zoekwoordendichtheid samenstellen of een analyse op de links uitvoeren.

Wat is de impact van SEO Quake op SEO?

De naam SEO Quake geeft al aan dat het tool veel van doen heeft met SEO. Met de inzichten die het tool je geeft, kun je de SEO van jouw site verbeteren. Met bijvoorbeeld met de inzichten over je SERP kun je de verschillen tussen jouw site en je concurrenten zien, zodat direct duidelijk is waarop je je moet concentreren om een hogere ranking te behalen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.