User reviews

Lokale SEO maakt een opmars in 2021. Google prioriteert regionale bedrijven over grote bedrijven die op nationaal niveau opereren. Door de stijging in mobiel gebruik, zoeken steeds meer mensen in Google wanneer zij onderweg zijn. Hoe bevorderen user reviews de SEO van een website? Wij leggen het uit in dit artikel.

User reviews definitie

User reviews zijn recensies gegeven door klanten die op jouw website of in Google te zien zijn. Recensies geven een goed beeld voor Google in hoeverre producten of diensten kwalitatief zijn. 

Google krijgt door middel van user reviews een inkijkje in wat je doet, hoe je het doet en hoe goed je het doet.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van user reviews voor SEO

Waarom zijn user reviews belangrijk? Er zijn verschillende redenen:

  • Google vertrouwt recensies. De algoritmes van Google linken positieve recensies aan hoge kwaliteit van de website.
  • Interactie met échte klanten: via Google Mijn Bedrijf wordt een website eigenaar aangemoedigd om te communiceren met zijn/haar klanten.
  • Klantreviews hebben invloed op het bouncepercentage. Wanneer een zoeker een zoekopdracht uitvoert, zijn de user reviews van een bedrijf als eerste te zien. Het is in feite wat ervoor zorgt of een zoeker op een web resultaat klikt.

Hoe ga je om met user reviews?

User reviews zijn onder te verdelen in positieve en negatieve recensies. Een positieve recensie vloeit voort uit een goede ervaring met een bedrijf. Zo duidt een negatieve beoordeling op een minder positieve ervaring met het bedrijf.

Het is van belang om kritiek als feedback te zien. Ga tactvol om met kritische reviews. Reageer respectvol en bied een eventuele oplossing aan. Verplaats de klacht direct naar een ander communicatiemiddel zoals een telefoongesprek. Zo is de ervaring persoonlijker en voelt de klant zich geholpen.

In het geval van een positieve beoordeling, is het van belang om de desbetreffende klant te bedanken voor zijn/haar tijd. Maak het persoonlijk en zorg dat het achterlaten van reviews aantrekkelijk is.

user reviews

Ons advies

SEO is altijd in beweging, zo ook de ranking factoren van het algoritme van Google. Wat we weten, is dat de gebruikerservaring van de zoeker boven alles gaat. Wanneer een zoeker in een oogopslag al de positieve reviews leest over een bedrijf, moedigt dit aan om door te klikken naar de website. 

Goede en oprechte feedback is dan ook cruciaal voor zoekmachine optimalisatie. De enige oorzaak van goede feedback is een geoptimaliseerde gebruikerservaring. Wanneer iemand een klacht heeft, negeer dit dan niet. Ga in gesprek en denk in oplossingen in plaats van problemen. 

Nodig vooral positieve klanten uit om een review te schrijven. Zo blijven de recensies oprecht. Maak het schrijven van een review aantrekkelijk en gemakkelijk.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat zijn User Reviews?

User reviews zijn door klanten geschreven recensies die je in Google of op jouw eigen website kunt terugzien.

Wat is de impact van User Reviews op SEO?

Google hecht veel waarde aan recensies. Positieve recensie zullen dan ook direct bijdragen aan een positieve beoordeling door Google. Dat je recensies hebt betekent dat je interactie hebt met je klanten. Ook dit stelt Google zeer op prijs. Ze zijn ook van invloed op het bounce-percentage. Bij een zoekopdracht worden resultaten met recensies als eerste getoond.

Voor wie hebben wij dit artikel over user reviews geschreven?

Het artikel over user reviews hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over user reviews in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals user reviews?

Wij schrijven over begrippen als user reviews om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

user reviews is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over user reviews in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals user reviews, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip user reviews in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van user reviews. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van user reviews op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende user reviews.

Het voorbeeld dat wij geven van user reviews , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over user reviews van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z