User reviews

Lokale SEO maakt een opmars in 2021. Google prioriteert regionale bedrijven over grote bedrijven die op nationaal niveau opereren. Door de stijging in mobiel gebruik, zoeken steeds meer mensen in Google wanneer zij onderweg zijn. Hoe bevorderen user reviews de SEO van een website? Wij leggen het uit in dit artikel.

User reviews definitie

User reviews zijn recensies gegeven door klanten die op jouw website of in Google te zien zijn. Recensies geven een goed beeld voor Google in hoeverre producten of diensten kwalitatief zijn. 

Google krijgt door middel van user reviews een inkijkje in wat je doet, hoe je het doet en hoe goed je het doet.

Het belang van user reviews voor SEO

Waarom zijn user reviews belangrijk? Er zijn verschillende redenen:

  • Google vertrouwt recensies. De algoritmes van Google linken positieve recensies aan hoge kwaliteit van de website.
  • Interactie met échte klanten: via Google Mijn Bedrijf wordt een website eigenaar aangemoedigd om te communiceren met zijn/haar klanten.
  • Klantreviews hebben invloed op het bouncepercentage. Wanneer een zoeker een zoekopdracht uitvoert, zijn de user reviews van een bedrijf als eerste te zien. Het is in feite wat ervoor zorgt of een zoeker op een web resultaat klikt.

Hoe ga je om met user reviews?

User reviews zijn onder te verdelen in positieve en negatieve recensies. Een positieve recensie vloeit voort uit een goede ervaring met een bedrijf. Zo duidt een negatieve beoordeling op een minder positieve ervaring met het bedrijf.

Het is van belang om kritiek als feedback te zien. Ga tactvol om met kritische reviews. Reageer respectvol en bied een eventuele oplossing aan. Verplaats de klacht direct naar een ander communicatiemiddel zoals een telefoongesprek. Zo is de ervaring persoonlijker en voelt de klant zich geholpen.

In het geval van een positieve beoordeling, is het van belang om de desbetreffende klant te bedanken voor zijn/haar tijd. Maak het persoonlijk en zorg dat het achterlaten van reviews aantrekkelijk is.

user reviews

Ons advies

SEO is altijd in beweging, zo ook de ranking factoren van het algoritme van Google. Wat we weten, is dat de gebruikerservaring van de zoeker boven alles gaat. Wanneer een zoeker in een oogopslag al de positieve reviews leest over een bedrijf, moedigt dit aan om door te klikken naar de website. 

Goede en oprechte feedback is dan ook cruciaal voor zoekmachine optimalisatie. De enige oorzaak van goede feedback is een geoptimaliseerde gebruikerservaring. Wanneer iemand een klacht heeft, negeer dit dan niet. Ga in gesprek en denk in oplossingen in plaats van problemen. 

Nodig vooral positieve klanten uit om een review te schrijven. Zo blijven de recensies oprecht. Maak het schrijven van een review aantrekkelijk en gemakkelijk.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat user reviews inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over user reviews geschreven?

Het artikel over user reviews hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over user reviews hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over user reviews in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals user reviews?

Wij schrijven over begrippen als user reviews om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

User reviews is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over user reviews en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip user reviews in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van user reviews. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van user reviews op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende user reviews.

Het voorbeeld dat wij geven van user reviews geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over user reviews van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z