Google Mijn Bedrijf aanmaken

Lokale SEO is vandaag de dag essentieel voor zoekmachine optimalisatie. Google Mijn Bedrijf is een tool waarmee je kunt beheren hoe jouw bedrijf weergegeven wordt in de zoekmachine. Wanneer een zoeker een zoekopdracht uitvoert, toont Google lokale bedrijven. (1)

Google Mijn Bedrijf is een belangrijke tool die onderdeel is van lokale SEO. Het is uitermate belangrijk om zichtbaar voor jouw doelgroep te zijn wanneer zij zich in de buurt bevinden. Hoe je dit doet? Lees er alles over in ons stappenplan. 

Dit is hoe jouw bedrijf in de zoekresultaten verschijnt wanneer je Google Mijn Bedrijf aangemaakt hebt: (2)

Ga naar business.google.com en vul de gegevens van je bedrijfsprofiel in.

Vul hier je bedrijfsnaam in. Dit komt boven in het ‘’Google Mijn Bedrijf’’ gedeelte te staan

Voeg een locatie toe.

De volgende vraag die Google stelt, is of je een fysieke locatie toe wilt voegen. Deze locatie wordt weergegeven op Google Maps en in de zoekmachine wanneer klanten op zoek zijn naar je bedrijf.

Wanneer je het adres van jouw bedrijf hebt ingevuld, krijg je de vraag of je klanten ook buiten dat gebied bediend.

Vul in of je ook klanten buiten het zojuist ingevulde adres bediend.

Vervolgens kun je gebieden toevoegen waar je je klanten bedient. Dit is optioneel.

Vul de contactgegevens van je bedrijf in.

Dit zijn de contactgegevens die zichtbaar zijn voor de zoeker in de zoekmachine. Dit zijn je telefoonnummer en de huidige URL van je website.

Lees verder over lokale SEO

Ik heb veel artikelen geschreven over lokale SEO. De meest relevante vind je hieronder. Lees gerust verder over dit onderwerp.

Verifieer Google Mijn Bedrijf

Zodra alle informatie is ingevuld, is de setup van Google Mijn Bedrijf klaar. Hierna is het van belang om je Google Mijn Bedrijf te verifiëren. Verificatie van Google Mijn Bedrijf is vereist. Op deze manier wil Google oplichterij tegengaan. Er zijn verschillende manieren om je vermelding te verifiëren.

  • Per post: Google verstuurt binnen 14 dagen een kaart met een verificatiecode. Zodra je de code invult in GMB ben je geverifieerd. 
  • SMS: in het geval van deze optie verifieer je GMB met een code die je ontvangt via SMS.
  • Mail: in dit geval krijg je een e-mail met een link waarop je moet klikken om te verifiëren.
  • Direct verifiëren: als je deze optie van Google krijgt, ben je al eens geverifieerd in Google Search Console.

Het hangt af van Google welke optie je aangeboden krijgt. Verificatie door middel van post is het meest voorkomend. (3)

Wanneer je Google Mijn Bedrijf vermelding opgezet en geverifieerd is, ben je klaar. Voortaan als zoekers op zoek zijn naar jouw product en zich in het gebied bevinden, ben je als bedrijf te zien in de zoekresultaten. Dit ziet er ongeveer zo uit:

Lukt er iets niet of heb je vragen? Stuur een mailtje naar ralf@ralfvanveen.com. We reageren binnen een uur. ?

Bronnen

  1. https://www.google.com/business/
  2. Sign up for Business Profile – Google Business Profile Help. (z.d.). https://support.google.com/business/answer/10514137?hl=en
  3. Verify your business on Google – Google Business Profile Help. (z.d.). https://support.google.com/business/answer/7107242?hl=en
Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.