Banner

Op een website zie je vaak aan de zijkanten een advertentie staan. Deze advertentie heeft de vorm van een strook. Dit heet een banner. Deze advertentie valt op omdat je naar het midden van het scherm kijkt en de banners langs de zijkant bewegen. De zoekgeschiedenis van een gebruiker heeft effect op wat te zien is op de banner. In dit artikel vertellen we wat een banner is en hoe het ingezet wordt als advertentie.

Wat is het?

Een banner is een vorm van een advertentie op het internet. Het is een strook waarbij meestal bewegend beeld bij te zien is. Wanneer er op de banner geklikt wordt, verwijst een link je door naar de desbetreffende pagina met meer informatie. De webmaster van de website krijgt een vergoeding per klik. De banner moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor de bezoeker. Hoe aantrekkelijker de banner, hoe groter de kans is dat er op wordt geklikt. Dan zal de bezoeker namelijk doorklikken. Dit kan bereikt worden door een aanbieding te laten zien met een duidelijke call-to-action.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voordelen van banners

Er zijn twee voordelen van adverteren via banners.

  • Banner advertenties zijn gepersonaliseerd. Op basis van de browsegeschiedenis wordt de zichtbare advertentie persoonlijk gemaakt. Dit vergroot de kans dat een bezoeker op de advertentie klikt.
  • Banners werken goed voor brand building. Merken laten vooral hun logo en  bedrijfsnaam zien om de eigen naamsbekendheid te vergroten. Dit vergroot de merkzichtbaarheid en is bevorderend voor de geloofwaardigheid van het merk.
banner

Kiezen voor een banner of SEO

Het gebruik maken van banners is minder duurzaam dan SEO. Banners vergen meerdere investeringen achter elkaar. Daarnaast drogen de inkomsten uit banners direct op wanneer de investering stopgezet wordt. Van SEO heb je voor de lange termijn profijt. Het hoog ranken in de zoekresultaten is niet voor korte tijd. Dit bouw je geleidelijk op. Google vindt jouw website dan relevant en autoritair. Op het moment dat je de website geoptimaliseerd hebt, pluk je daar voor lange tijd de vruchten van. We raden aan om SEO uit te voeren. Het scheelt advertentiekosten en genereert significant meer organisch verkeer!

Veelgestelde vragen

Wat is een Banner?

Een banner is een onlineadvertentie in de vorm van een strook met over het algemeen bewegende beelden erin. Door op de banner te klikken word je doorgelinkt naar de website die de advertentie heeft aangevraagd. Hoe aantrekkelijker de banner is gemaakt, de te groter de kan dat mensen erop klikken. De eigenaar van de site die de banner heeft geplaatst ontvangt per klik een vergoeding.

Wat is de impact van Banner op SEO?

Het gebruik staat haaks op goede SEO. Bij banners moet je blijven investeren in de advertenties, anders is het effect weg. Deze kosten komen dus iedere keer weer terug. SEO is iets wat je voor de lange termijn opzet. Je hebt hier veel langer profijt van en het genereert ook veel meer organisch verkeer.

Voor wie hebben wij dit artikel over banner geschreven?

Het artikel over banner hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over banner in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals banner?

Wij schrijven over begrippen als banner om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

banner is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over banner in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals banner, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip banner in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van banner. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van banner op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende banner.

Het voorbeeld dat wij geven van banner , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over banner van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z