Banner

Op een website zie je vaak aan de zijkanten een advertentie staan. Deze advertentie heeft de vorm van een strook. Dit heet een banner. Deze advertentie valt op omdat je naar het midden van het scherm kijkt en de banners langs de zijkant bewegen. De zoekgeschiedenis van een gebruiker heeft effect op wat te zien is op de banner. In dit artikel vertellen we wat een banner is en hoe het ingezet wordt als advertentie.

Wat is het?

Een banner is een vorm van een advertentie op het internet. Het is een strook waarbij meestal bewegend beeld bij te zien is. Wanneer er op de banner geklikt wordt, verwijst een link je door naar de desbetreffende pagina met meer informatie. De webmaster van de website krijgt een vergoeding per klik. De banner moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor de bezoeker. Hoe aantrekkelijker de banner, hoe groter de kans is dat er op wordt geklikt. Dan zal de bezoeker namelijk doorklikken. Dit kan bereikt worden door een aanbieding te laten zien met een duidelijke call-to-action.

Voordelen van banners

Er zijn twee voordelen van adverteren via banners.

  • Banner advertenties zijn gepersonaliseerd. Op basis van de browsegeschiedenis wordt de zichtbare advertentie persoonlijk gemaakt. Dit vergroot de kans dat een bezoeker op de advertentie klikt.
  • Banners werken goed voor brand building. Merken laten vooral hun logo en  bedrijfsnaam zien om de eigen naamsbekendheid te vergroten. Dit vergroot de merkzichtbaarheid en is bevorderend voor de geloofwaardigheid van het merk.
banner

Kiezen voor een banner of SEO

Het gebruik maken van banners is minder duurzaam dan SEO. Banners vergen meerdere investeringen achter elkaar. Daarnaast drogen de inkomsten uit banners direct op wanneer de investering stopgezet wordt. Van SEO heb je voor de lange termijn profijt. Het hoog ranken in de zoekresultaten is niet voor korte tijd. Dit bouw je geleidelijk op. Google vindt jouw website dan relevant en autoritair. Op het moment dat je de website geoptimaliseerd hebt, pluk je daar voor lange tijd de vruchten van. We raden aan om SEO uit te voeren. Het scheelt advertentiekosten en genereert significant meer organisch verkeer!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat banner inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over banner geschreven?

Het artikel over banner hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over banner hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over banner in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals banner?

Wij schrijven over begrippen als banner om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Banner is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over banner en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip banner in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van banner. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van banner op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende banner.

Het voorbeeld dat wij geven van banner geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over banner van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z