UGC

Informatie voor en van gebruikers op de website komt op verschillende manieren voor. Een van de bekendere termen hierbij is UGC. Wat is UGC en wat is de impact hier van op de SEO? We leggen je het op deze pagina uit!

Wat is UGC?

UGC is een term voor informatie van gebruikers die publiekelijk beschikbaar is gemaakt. UGC staat voor User Generated Content. Het gaat hier om data en informatie dat is gemaakt door externe personen die zonder vergoeding bij een organisatie betrokken zijn.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorwaarden voor UGC

User Generated Content, oftewel UGC, komt voornamelijk online voor. Het gaat om informatie dat publiekelijk beschikbaar is gesteld: het is zelfstandig gecreëerde data door gebruikers. Het voordeel van UGC is dat het andere gebruikers helpt met antwoorden op vragen. Daarnaast heeft User Generated Content ook veel andere vormen.

Als dienstverlener is het dankzij UGC mogelijk om de kwaliteit van de dienst te verbeteren. UGC is een vorm van contentmarketing en moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het materiaal publiekelijk beschikbaar zijn, moet er sprake zijn van toegevoegde waarde en is er geen sprake van commercieel belang voor de maker. De content is gratis beschikbaar gesteld.

UGC _ Begrippenlijst

De impact van UGC op SEO

UGC heeft impact op de SEO van een website of pagina. Het is voor marketing een slimme manier om een gemeenschap op te bouwen. Daarnaast is het altijd mooi meegenomen wanneer je als dienstverlener gratis content ontvangt van gebruikers. Het opbouwen van een gemeenschap zorgt voor een betere klantervaring en draagt daarom ook bij aan de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

In de meeste gevallen is User Generated Content geen content waar je om vraagt. Je vraagt gebruikers niet om de vragen van andere gebruikers te beantwoorden, dit gebeurt meestal vanzelf.

We raden aan om gebruik te maken van UGC wanneer dit mogelijk is. Het is een handig hulpmiddel voor het opbouwen van een gemeenschap en om een merk op bepaalde wijze te profileren.

Veelgestelde vragen

Wat is UGC?

UGC oftewel User Generated Content, is een term die wordt gebruikt voor gebruikersinformatie die openbaar is gemaakt. Hierbij gaat het om informatie die door externen die betrokken zijn bij een organisatie zonder dat zij hiervoor een vergoeding krijgen, is samengesteld.

Wat is de impact van UGC op SEO?

UGC is binnen de marketing een handige manier om een community op te zetten. Dit zorg voor een goede klantervaring en heeft zo ook invloed op de SEO van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over ugc geschreven?

Het artikel over ugc hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ugc in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ugc?

Wij schrijven over begrippen als ugc om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ugc is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ugc in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ugc, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ugc in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ugc. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ugc op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ugc.

Het voorbeeld dat wij geven van ugc , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ugc van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z