Lever afbeeldingen in moderne indelingen

Het sneller laden van een website is een belangrijke stap in het verbeteren van de SEO. Een van de mogelijke adviezen om dit te bereiken is onder andere Lever afbeeldingen in moderne indelingen. Wat is Lever afbeeldingen in moderne indelingen en waarom is dit zo belangrijk? Ik geef je antwoord op deze vragen en voorzie je ook van bruikbaar advies.

Wat is Lever afbeeldingen in moderne indelingen?

Lever afbeeldingen in moderne indelingen is een advies dat je mogelijk krijgt bij de analyse van een website. Het zegt iets over de bestandsgrootte van een afbeelding en draagt bij aan het verbeteren van de laadsnelheid op je site. (1)

Het belang van moderne indelingen voor afbeeldingen

Er zijn meerdere bestandsformaten waarmee je een afbeelding opslaat op je website, zoals PNG, JPEG, WebP en meer. Foto’s opslaan in een bepaalde bestandsgrootte is van grote invloed op de snelheid van een pagina. Bepaalde formaten zijn groter qua bestand en dit is dan ook nadelig voor je website: het duurt mogelijk langer voordat alles geladen is. JPEG bestanden hebben een kleinere bestandsgrootte dan PNG, en daardoor is het slim om PNG te vermijden bij het gebruik van afbeeldingen voor je website. 

Andere afbeeldingsindelingen zoals JPEG 2000, JPEG XR en WebP bieden een betere compressie dan zowel JPEG als PNG. Dit betekent snellere downloads en minder dataverbruik: beide goed voor de laadsnelheid van je website.

De impact van Lever afbeeldingen in moderne indelingen op de SEO

Lever afbeeldingen in moderne indelingen is zeker van impact op de SEO van een website of pagina. Een zoekmachine als Google let zeker op de snelheid van een pagina: dit maakt een site aantrekkelijk voor een hogere positie in de zoekresultaten. Het aanpassen van de bestandsformaten van afbeeldingen zorgt mogelijk voor minder dataverbruik en een kortere laadtijd. Dit is zeker een belangrijk onderdeel van een SEO strategie.  

Mijn advies

Heb je gebruik gemaakt van een programma als Google PageSpeed Insights? Dan is de kans groot dat je het advies Lever afbeeldingen in moderne indelingen hebt gekregen. Hoe regel je dit? 

We raden aan om te kijken naar de huidige bestandsformaten van je afbeeldingen en deze aan te passen. Gebruik je WordPress? Dan is een WebP bestand nog niet mogelijk, het is wel aan te raden om hier een plugin voor te installeren. Wix biedt al de mogelijkheid om je afbeeldingen in WebP te laden. 

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips

Bronnen

  1. Serve images in modern formats. (2019, 2 mei). Chrome For Developers. https://developer.chrome.com/docs/lighthouse/performance/uses-webp-images

Veelgestelde vragen

Wat betekent “lever afbeeldingen in moderne indelingen”?

Lever afbeeldingen in moderne indelingen is een advies dat je zou kunnen krijgen als je website wordt geanalyseerd. Het vertelt je iets over de bestandsgrootte van een bepaalde afbeelding. Het helpt je om de performance van jouw website te verbeteren.

Wat is de impact van Lever Afbeeldingen In Moderne Indelingen op SEO?

Het tooltje helpt jou om de performance van jouw site te verbeteren. Goed draaiende en snelle websites worden door Google meestal beloond met een hogere ranking in de zoekresultaten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 26 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.