Bing Places for Business

Zet je bedrijf op de kaart met Bing Places for Business. Dit is heel gemakkelijk en kost helemaal niets. Het levert je een geverifieerd bedrijf op wanneer mensen je zoeken op Bing. Bing is de default zoekmachine van Microsoft. Vandaar dat dit ook een veel gebruikte zoekmachine is. 

Wat is Bing Places for Business?

Je kunt met Bing Places for Business gemakkelijk je plaats in een lijst claimen. Door je bedrijf of winkel toe te voegen aan Bing Places for Business vergroot je je kansen om gevonden te worden. Je komt betrouwbaarder over en mensen vinden sneller de informatie die ze nodig hebben wanneer ze jouw bedrijf of winkel opzoeken op Bing. 

Hoe werkt Bing Places for Business?

Bij Bing Places for Business kun je een lijst optie toevoegen of een bestaande claimen. Bij meerdere locaties van je bedrijf, uploadt je deze gemakkelijk tegelijkertijd. Je voegt relevante informatie toe aan je lijst optie. Zoals openingstijden of contactgegevens. Tot slot verifieer je je bedrijf aan de hand van een PIN. Deze code ontvang je via je bedrijfsadres, -telefoonnummer of -mail.

Bing places for business _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Je bedrijf toevoegen aan Bing Places for Business heeft directe invloed op de SEO. Je komt namelijk hoger in de zoekresultaten als je bedrijfsgegevens completer zijn. Zo geef je aan dat jouw website relevant is voor mensen die zoeken naar soortgelijke bedrijven bijvoorbeeld. Een geverifieerd bedrijf waarbij een website vermeld staat, levert natuurlijk ook meer verkeer naar je site op. Bing is niet de nummer één zoekmachine. Wel is Bing een veel gebruikte zoekmachine naast Google. 

Mijn advies

Bing Places for Business is een gratis optie waar je vooral gebruik van moet maken. Het is goed voor je SEO en voor je consumenten. Een bedrijf ziet er betrouwbaarder uit wanneer er complete informatie te vinden is bij de eerste zoekopdracht. Ook als dat niet via Google gaat. Het beste zou zijn om je bedrijfsinformatie in verschillende zoekmachines compleet te maken.


Veelgestelde vragen

Wat is Bing Places for Business?

Bing Places for Business is een tool van Bing waarmee jouw bedrijf gemakkelijker gevonden wordt. Door jouw bedrijf te registeren in de tool zullen mensen sneller en eenvoudiger de nodige informatie vinden als ze naar jouw bedrijf zoeken. Daarnaast zal je ook betrouwbaarder over komen op consumenten.

Wat is de impact van Bing Places for Business op SEO?

Alhoewel Bing niet de grootste zoekmachine is, wordt hij wel veel gebruikt. Registratie in Bing Places for Business heeft dan ook zeker invloed op de SEO. Een geverifieerd bedrijf met alle contact- en websitegegevens zal voor meer verkeer naar jouw site zorgen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.