KWFinder

Wil jij weten welke zoektermen werken voor jouw bedrijf en website? Gebruik dan KWFinder. Hiermee krijg je inzicht in de beste opties voor zoektermen om hoger in Google te komen. Daar is natuurlijk niet één gerichte regel voor. Daarom gebruik je een tool om je zoektermen altijd zo scherp mogelijk te houden.

Wat is KWFinder?

De KW in KWFinder staat voor keyword, dus zoekterm. KWFinder is één van de tools die hoort bij Mangools. Je betaalt voor Mangools een maandelijks bedrag en krijgt naast KWFinder nog meer tools voor die prijs. De andere tools die bij het platform horen zijn SERPChecker, SERPWatcher, LinkMiner en SiteProfiler. 

Over zoektermen

De KWFinder tool houdt zich bezig met zoektermen. Het laat je zien welke zoektermen goed zijn voor online vindbaarheid op een willekeurige website. Je bepaalt zelf van welke website je dit wil weten. Behalve het succes van de verschillende zoektermen die mensen hebben gebruikt om op die site te belanden, zie je een moeilijkheidsgraad.

Je streeft over het algemeen naar zoektermen met een lage moeilijkheidsgraad. Die zorgen namelijk voor meer organische vindbaarheid richting jouw site. Trends in zoektermen veranderen met de tijd. Ook daar krijg je inzicht in met KWFinder. Het is zelfs mogelijk te kijken naar zoektermen in bepaalde gebieden – van land tot stad. Een voorbeeld van een SEO campagne waarbij steden gebruikt worden is bij lokale SEO voor stedenpagina’s zoals in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Groningen

KWFinder _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Zoektermen zijn natuurlijk van groot belang voor je SEO. Daarom is KWFinder een goede tool als je je zoekwoorden zo goed mogelijk wil inrichten. KWFinder vertelt je welke zoekwoorden werken en welke minder goed of niet werken. Daarop kun je inspelen om je SEO te verbeteren. Daarnaast geeft KWFinder de mogelijkheid de zoekwoorden van je concurrentie te bekijken. Dit is weer waardevol vanuit een concurrentie-oogpunt. 

Mijn advies

Wie kiest voor KWFinder, krijgt er ook nog 4 andere tools bij. De prijs voor het overkoepelende platform Mangools is relatief klein, ongeacht welk pakket je kiest. Wij zien dit als een waardevolle investering. Je krijgt niet alleen informatie van je KWFinder, maar ook de optie om andere tools te gebruiken die invloed hebben op je SEO of algemene online marketingpositie. 


Veelgestelde vragen

Wat is KWFinder?

De kwfinder is een eenvoudige SEO-tool die je helpt bij het ophalen van zoekvolumes. Je vult een zoekwoord in en je krijgt een lijst te zien met meerdere zoekwoorden. Het is een complete zoekwoordenlijst met de belangrijkste termen en synoniemen. Je kunt dan een SEO-artikel maken met de belangrijkste zoektermen.

Wat is de impact van Kwfinder op SEO?

Wil je zoektermen goed inrichten dan is de kwfinder een goede tool. De zoektermen kunnen van groot belang zijn voor je SEO. De kwfinder vertelt je welke zoekwoorden goed werken, minder goed werken of helemaal niet werken. Je kunt hiermee je SEO verbeteren en de zoekwoorden van je concurrenten bekijken.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.