Gebruik video-indelingen voor content met animaties

Grappige animaties of andere visuele content hebben de power jouw website nog beter te maken, maar je levert hiermee mogelijk wel  in op prestaties van je website. Een advies dat je mogelijk krijgt is Gebruik video-indelingen voor content met animaties. Wat is Gebruik video-indelingen voor content met animaties en hoe volg je dit advies op? Op deze pagina vind je alle antwoorden.

Wat is Gebruik video-indelingen voor content met animaties?

Gebruik video-indelingen voor content met animaties is een mogelijk advies dat Google PageSpeed Insights je geeft wanneer je jouw website laat analyseren. Content met animaties, zoals GIF’s, zorgen mogelijk voor slechtere prestaties op de website en dit is goed op te lossen. 

Animaties op de website

Het gebruik van animaties op een website maken de ervaring van de bezoeker vaak beter, maar het komt helaas ook voor dat het de prestaties van je website op een negatieve manier beïnvloedt. GIF’s laden is behoorlijk veeleisend en een van de dingen die je moet aanpassen is het bestand.

Je moet de GIF omzetten naar een videoformaat en dit is geen makkelijk proces, aangezien je eerst moet kiezen welk bestand je gebruikt en daarna moet je de bestandsindelingen nog converteren. 

De impact van Gebruik video-indelingen voor content met animaties op de SEO

Gebruik video-indelingen voor content met animaties heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van dergelijke content is aantrekkelijk voor de zoekmachine, maar het laden hiervan moet niet teveel tijd in beslag nemen. Het uitvoeren van de juiste aanpassingen is dan ook een belangrijke stap in de goede richting en mogelijk een manier om een hogere positie in de zoekresultaten te krijgen. 

Mijn advies

GIF’s of andere animaties op de website? We raden aan om GIF’s te gebruiken wanneer dit ook echt iets toevoegt aan je website. Op deze manier is het doorvoeren van de nodige aanpassingen de moeite waard: het neemt namelijk behoorlijk wat tijd in beslag. Daarnaast is het mogelijk een expert in te schakelen die deze veranderingen toepast, zodat je dit zelf niet hoeft te doen.


Veelgestelde vragen

Wat betekent “Gebruik Video Indelingen Voor Content Met Animaties”?

Gebruik “video-indelingen voor content met animaties” kan een advies zijn dat je van Google PageSpeed Insights krijgt op het moment dat je een analyse van jouw website laat uitvoeren. Pagina’s met veel animaties zoals videofragmenten en GIF-bestandjes kunnen de performance van jouw site verminderen. Dit kan je oplossen door het advies op te volgen.

Wat is de impact van “Gebruik Video Indelingen Voor Content Met Animaties” op SEO?

Het advies “gebruik video-indelingen voor content met animaties” kan zeker invloed op jouw SEO hebben. Het gebruik van dit soort content wordt zeker door Google gewaardeerd, mits het laden ervan snel genoeg verloopt. Het opvolgen van het gegeven advies helpt je hierbij op weg.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.