Google Core Web Vitals

Google verandert het algoritme regelmatig en de toevoeging van Google Core Web Vitals is een belangrijke verandering voor de komende jaren. Wat zijn Google Core Web Vitals en in hoeverre is dit belangrijk voor de SEO? Op deze pagina leggen we dit aan je uit. 

Wat zijn Google Core Web Vitals?

Google Core Web Vitals zijn de belangrijkste elementen die voor een goede gebruikerservaring op een website horen.Onder andere snelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit zijn hierbij de de Core Vitals, de belangrijkste onderdelen.  

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De belangrijkste Google Core Web Vitals

De gebruikerservaring op websites is steeds belangrijker en ook een zoekmachine als Google hecht hier steeds meer waarde aan. Het is inmiddels bevestigd door Google dat men dit meeneemt als ranking factor. Een van de manieren om de gebruiksvriendelijkheid van een website te meten is door middel van Google Core Web Vitals.

  • Largest Contentful Paint (LCP): de LCP meet laadprestaties op de pagina. Het meet de tijd die het in beslag neemt voor het grootste element op de pagina om op het scherm te verschijnen. Hierbij geldt: hoe korter het duurt, hoe beter.
  • First Input Delay (FID): de FID meet de tijd tussen het laden van een pagina en het moment dat een gebruiker voor het eerst interactie heeft. Klikbaarheid van knoppen, selecteren van secties en invullen van formulieren vallen hieronder.
  • Cumulative Layout Shift (CLS): de CLS meet de visuele stabiliteit van elementen op de pagina. CLS let op het laden van advertenties, het verspringen van de inhoud van een pagina en meer.
Google Core Web Vitals _ Begrippenlijst

De impact van Google Core Web Vitals op de SEO

Google Core Web Vitals zelf hebben grote impact op de SEO van een website of pagina. Hoe korter de laadtijd van de website is, hoe beter. Ook de visuele elementen op de website zijn een belangrijke factor in het bepalen van de gebruikservaring. Dit heeft Google opgenomen in het algoritme. Het inzien en verbeteren van deze zaken is dan ook erg belangrijk om zo de SEO te verbeteren.

Ons advies

Over het algoritme van Google is niet veel bekend, maar wel dat bepaalde zaken hierin erg belangrijk zijn, waaronder de gebruiksvriendelijkheid van een website. 

We raden aan om de Google Core Web Vitals op te nemen in de SEO strategie. Het is een slimme manier om de scores van LCP, FID en CLS te verbeteren, waardoor je betere resultaten behaalt.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Google Core Web Vitals?

Google Core Web Vitals zijn de zaken die het meest belangrijk zijn om een goede gebruikerservaring te realiseren op een website. Zaken die hiertoe behoren zijn onder meer de stabiliteit, snelheid en interactiviteit van een website.

Wat is de impact van Google Core Web Vitals op SEO?

Google Core Web Vitals hebben zeker een forse impact op de SEO van een website of pagina. Bijvoorbeeld, hoe sneller een website laadt, des te beter. De verschillende onderdelen van Google Core Web Vitals zijn opgenomen in het algoritme van Google. Het verbeteren van deze onderdelen zal dus direct tot een betere ranking leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over google core web vitals geschreven?

Het artikel over google core web vitals hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google core web vitals in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google core web vitals?

Wij schrijven over begrippen als google core web vitals om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google core web vitals is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google core web vitals in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google core web vitals, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google core web vitals in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google core web vitals. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google core web vitals op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google core web vitals.

Het voorbeeld dat wij geven van google core web vitals , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google core web vitals van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z