Display advertising

Jouw naamsbekendheid vergroten of een nieuwe doelgroep aanspreken? Je hebt er dan baat bij om gebruik te maken van display advertising. Wat is display advertising en wat zijn hier de voordelen van? We leggen het begrip  hier uitgebreid aan je uit.  

Wat is display advertising?

Display advertising omvat alle zichtbare advertenties, zowel op social media als op websites. Het maakt hierbij niet uit om welke vorm, stijl of formaat advertentie het gaat. Banners, een link met tekst en zoekresultaten in de zoekmachine  vallen onder display advertising. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit zijn de voordelen van display advertising

Display advertising heeft een aantal voordelen waar je als bedrijf van kunt profiteren. Je past display advertising onder andere toe wanneer je de zichtbaarheid van een merk, product of dienst wilt vergroten. Daarnaast ben je nauwelijks beperkt in je mogelijkheden: er zijn tal van vormen, formaten en stijlen mogelijk. Je hebt daarnaast ook de optie om gebruik te maken van handige platformen die ervoor zorgen dat je campagnes verspreidt over heel veel websites.

Display advertising _ Begrippenlijst

De impact van display advertising op SEO

Display advertising heeft impact op de SEO en is zelfs een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het is daarnaast mogelijk een manier om sneller vindbaar te zijn dan met SEO, wat vaak meer tijd in beslag neemt. Onder andere door het gebruik van advertenties in de zoekmachine is het goed mogelijk snelle resultaten te behalen. 

Ons advies

Het gebruik van display advertising biedt veel voordelen en is een belangrijk onderdeel van online marketing. Goed gebruik hiervan is essentieel om zo optimale resultaten te behalen.

We raden aan om eerst een goede marketingstrategie uit te werken voordat je gebruik gaat maken van display advertising. Op basis hiervan krijg je niet alleen een goed beeld van je mogelijkheden, maar ook van de kosten die hierbij komen kijken. Een online marketing bureau helpt je hier graag bij. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Display Advertising?

Met display advertising bedoelen we alle zichtbare advertenties, op zowel websites als sociale media, ongeacht de stijl, vorm of formaat van de advertentie. Voorbeelden zijn banners of advertenties in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Wat is de impact van Display Advertising op SEO?

Display advertising wordt gezien als een onderdeel van SEO. Het is ook een manier om sneller te worden gevonden, door bijvoorbeeld advertentiemogelijkheden in de zoekmachine te gebruiken. Hiervoor moet je dan wel betalen en het is geen structurele oplossing.

Voor wie hebben wij dit artikel over display advertising geschreven?

Het artikel over display advertising hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over display advertising in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals display advertising?

Wij schrijven over begrippen als display advertising om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

display advertising is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over display advertising in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals display advertising, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip display advertising in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van display advertising. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van display advertising op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende display advertising.

Het voorbeeld dat wij geven van display advertising , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over display advertising van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z