Display advertising

Jouw naamsbekendheid vergroten of een nieuwe doelgroep aanspreken? Je hebt er dan baat bij om gebruik te maken van display advertising. Wat is display advertising en wat zijn hier de voordelen van? We leggen het begrip  hier uitgebreid aan je uit.  

Wat is display advertising?

Display advertising omvat alle zichtbare advertenties, zowel op social media als op websites. Het maakt hierbij niet uit om welke vorm, stijl of formaat advertentie het gaat. Banners, een link met tekst en zoekresultaten in de zoekmachine  vallen onder display advertising. 

Dit zijn de voordelen van display advertising

Display advertising heeft een aantal voordelen waar je als bedrijf van kunt profiteren. Je past display advertising onder andere toe wanneer je de zichtbaarheid van een merk, product of dienst wilt vergroten. Daarnaast ben je nauwelijks beperkt in je mogelijkheden: er zijn tal van vormen, formaten en stijlen mogelijk. Je hebt daarnaast ook de optie om gebruik te maken van handige platformen die ervoor zorgen dat je campagnes verspreidt over heel veel websites.

Display advertising _ Begrippenlijst

De impact van display advertising op SEO

Display advertising heeft impact op de SEO en is zelfs een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het is daarnaast mogelijk een manier om sneller vindbaar te zijn dan met SEO, wat vaak meer tijd in beslag neemt. Onder andere door het gebruik van advertenties in de zoekmachine is het goed mogelijk snelle resultaten te behalen. 

Mijn advies

Het gebruik van display advertising biedt veel voordelen en is een belangrijk onderdeel van online marketing. Goed gebruik hiervan is essentieel om zo optimale resultaten te behalen.

We raden aan om eerst een goede marketingstrategie uit te werken voordat je gebruik gaat maken van display advertising. Op basis hiervan krijg je niet alleen een goed beeld van je mogelijkheden, maar ook van de kosten die hierbij komen kijken. Een online marketing bureau helpt je hier graag bij. 


Veelgestelde vragen

Wat is Display Advertising?

Met display advertising bedoelen we alle zichtbare advertenties, op zowel websites als sociale media, ongeacht de stijl, vorm of formaat van de advertentie. Voorbeelden zijn banners of advertenties in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Wat is de impact van Display Advertising op SEO?

Display advertising wordt gezien als een onderdeel van SEO. Het is ook een manier om sneller te worden gevonden, door bijvoorbeeld advertentiemogelijkheden in de zoekmachine te gebruiken. Hiervoor moet je dan wel betalen en het is geen structurele oplossing.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.