Display advertising

Jouw naamsbekendheid vergroten of een nieuwe doelgroep aanspreken? Je hebt er dan baat bij om gebruik te maken van display advertising. Wat is display advertising en wat zijn hier de voordelen van? We leggen het begrip  hier uitgebreid aan je uit.  

Wat is display advertising?

Display advertising omvat alle zichtbare advertenties, zowel op social media als op websites. Het maakt hierbij niet uit om welke vorm, stijl of formaat advertentie het gaat. Banners, een link met tekst en zoekresultaten in de zoekmachine  vallen onder display advertising. 

Dit zijn de voordelen van display advertising

Display advertising heeft een aantal voordelen waar je als bedrijf van kunt profiteren. Je past display advertising onder andere toe wanneer je de zichtbaarheid van een merk, product of dienst wilt vergroten. Daarnaast ben je nauwelijks beperkt in je mogelijkheden: er zijn tal van vormen, formaten en stijlen mogelijk. Je hebt daarnaast ook de optie om gebruik te maken van handige platformen die ervoor zorgen dat je campagnes verspreidt over heel veel websites.

Display advertising _ Begrippenlijst

De impact van display advertising op SEO

Display advertising heeft impact op de SEO en is zelfs een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het is daarnaast mogelijk een manier om sneller vindbaar te zijn dan met SEO, wat vaak meer tijd in beslag neemt. Onder andere door het gebruik van advertenties in de zoekmachine is het goed mogelijk snelle resultaten te behalen. 

Ons advies

Het gebruik van display advertising biedt veel voordelen en is een belangrijk onderdeel van online marketing. Goed gebruik hiervan is essentieel om zo optimale resultaten te behalen.

We raden aan om eerst een goede marketingstrategie uit te werken voordat je gebruik gaat maken van display advertising. Op basis hiervan krijg je niet alleen een goed beeld van je mogelijkheden, maar ook van de kosten die hierbij komen kijken. Een online marketing bureau helpt je hier graag bij. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat display advertising inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over display advertising geschreven?

Het artikel over display advertising hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over display advertising hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over display advertising in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals display advertising?

Wij schrijven over begrippen als display advertising om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Display advertising is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over display advertising en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip display advertising in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van display advertising. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van display advertising op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende display advertising.

Het voorbeeld dat wij geven van display advertising geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over display advertising van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z