Clicks

Veel handelingen die een bezoeker van jouw website uitvoert zijn meetbaar: clicks zijn een van deze handelingen. Benieuwd naar de betekenis van het begrip ‘clicks’ en wat je hier als bedrijf aan hebt? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een click?

Een click is een handeling van een persoon voor het activeren van een koppeling op een webpagina. Hierbij kun je denken aan een banner, afbeelding of tekstlink. Het aantal clicks geeft de populariteit van een koppeling aan. Dit is meetbaar en draagt bij aan de SEO van een website.

Verschillende soorten clicks

Een van de manieren om clicks te meten is door het plaatsen van links op een pagina. Het is mogelijk een interne link of een externe link. Wanneer bezoekers niet op een link klikken, betekent dit mogelijk dat de link niet relevant genoeg is voor de bezoeker van een website. Met clicks navigeer je meestal naar andere webpagina’s: dit zijn externe links. Het is ook mogelijk om met clicks een actie te ondernemen op dezelfde pagina, zoals het klikken op een mailadres waarna direct je mail opent voor het sturen van een e-mail

Clicks | Begrippenlijst

De impact van clicks op SEO

Clicks hebben geen directe impact op de SEO van en website. Google zelf heeft aangegeven dat clicks wel bruikbaar zijn voor evaluatie en experimenten, maar niet voor de ranking.

Indirect heb je mogelijk wel veel aan clicks. Een click is een bewuste interactie die een bezoeker van een website uitvoert. SEO meet clicks om het succes van een marketingcampagne te bepalen. Daarnaast is het ook mogelijk dat links van andere websites die naar jouw website leiden, zorgen voor een hogere ranking in Google wanneer mensen hier op klikken.

Ons advies

De waarde van clicks is alleen optimaal wanneer een campagne populair is en duidelijkheid biedt: zo gaat een bezoeker sneller over op conversie en behaal je een hogere omzet. We raden aan om juiste vorm van adverteren te kiezen om op deze manier de juiste doelgroep aan te spreken. Het creëren van een goede SEO strategie is hierbij ook van groot belang.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat clicks inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over clicks geschreven?

Het artikel over clicks hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over clicks hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over clicks in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals clicks?

Wij schrijven over begrippen als clicks om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Clicks is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over clicks en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip clicks in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van clicks. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van clicks op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende clicks.

Het voorbeeld dat wij geven van clicks geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over clicks van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z