Clicks

Veel handelingen die een bezoeker van jouw website uitvoert zijn meetbaar: clicks zijn een van deze handelingen. Benieuwd naar de betekenis van het begrip ‘clicks’ en wat je hier als bedrijf aan hebt? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een click?

Een click is een handeling van een persoon voor het activeren van een koppeling op een webpagina. Hierbij kun je denken aan een banner, afbeelding of tekstlink. Het aantal clicks geeft de populariteit van een koppeling aan. Dit is meetbaar en draagt bij aan de SEO van een website.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Verschillende soorten clicks

Een van de manieren om clicks te meten is door het plaatsen van links op een pagina. Het is mogelijk een interne link of een externe link. Wanneer bezoekers niet op een link klikken, betekent dit mogelijk dat de link niet relevant genoeg is voor de bezoeker van een website. Met clicks navigeer je meestal naar andere webpagina’s: dit zijn externe links. Het is ook mogelijk om met clicks een actie te ondernemen op dezelfde pagina, zoals het klikken op een mailadres waarna direct je mail opent voor het sturen van een e-mail

Clicks | Begrippenlijst

De impact van clicks op SEO

Clicks hebben geen directe impact op de SEO van en website. Google zelf heeft aangegeven dat clicks wel bruikbaar zijn voor evaluatie en experimenten, maar niet voor de ranking.

Indirect heb je mogelijk wel veel aan clicks. Een click is een bewuste interactie die een bezoeker van een website uitvoert. SEO meet clicks om het succes van een marketingcampagne te bepalen. Daarnaast is het ook mogelijk dat links van andere websites die naar jouw website leiden, zorgen voor een hogere ranking in Google wanneer mensen hier op klikken.

Ons advies

De waarde van clicks is alleen optimaal wanneer een campagne populair is en duidelijkheid biedt: zo gaat een bezoeker sneller over op conversie en behaal je een hogere omzet. We raden aan om juiste vorm van adverteren te kiezen om op deze manier de juiste doelgroep aan te spreken. Het creëren van een goede SEO strategie is hierbij ook van groot belang.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Clicks?

Met een click bedoelen we de handeling die iemand doet op een website waarbij een bepaalde koppeling wordt geactiveerd. Voorbeelden zijn banners, tekstlinks et cetera. Je kunt de populariteit van een link meten aan de hand van het aantal clicks.

Wat is de impact van Clicks op SEO?

Clicks op zich zijn niet direct van invloed op SEO. Google geeft zelf aan dat het aantal clicks niet wordt meegenomen in de bepaling van de ranking. Je kunt er wel heel goed het succes van een bepaalde marketingcampagne meten. Ook kunnen links op andere websites die naar jouw site voor meer bezoekers zorgen. Indirect is dan wel weer van invloed op de SEO van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over clicks geschreven?

Het artikel over clicks hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over clicks in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals clicks?

Wij schrijven over begrippen als clicks om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

clicks is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over clicks in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals clicks, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip clicks in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van clicks. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van clicks op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende clicks.

Het voorbeeld dat wij geven van clicks , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over clicks van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z