Laad belangrijke verzoeken vooraf

Het sneller maken van je website is mogelijk op heel veel manieren. Laad belangrijke verzoeken vooraf opvolgen is dan ook een van de belangrijkste tips. Wat is Laad belangrijke verzoeken vooraf en hoe belangrijk is dit voor jouw website? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is Laad belangrijke verzoeken vooraf?

Laad belangrijke verzoeken vooraf is een van de adviezen die Google PageSpeed Insights je mogelijk geeft na een analyse van je website. Door belangrijke verzoeken vooraf te laden verminder je het aantal verzoeken en laat je website sneller. 

Snel verbinden = snel laden

Een website lijkt gewoon binnen een aantal seconden te laden, maar tijdens deze korte tijd gebeurt er heel veel. De browser haalt alle bestanden op en laadt iedere vorm van content op de pagina. Het is goed mogelijk dat de browser op iets stuit waardoor de laadsnelheid van de website omhoog gaat. Een van de oorzaken is mogelijk het grote aantal verzoeken op de website. 

Het verbinden met externe bronnen en andere belangrijke scripts moet zo snel mogelijk gaan: door belangrijke verzoeken vooraf te laden scheelt dit in de tijd en laadt de website een stuk sneller.

Laad Belangrijke verzoeken _ Begrippenlijst

De impact van Laad belangrijke verzoeken vooraf op de SEO

Het advies Laad belangrijke verzoeken vooraf heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het is een van de aanpassingen die je doorvoert om de laadsnelheid te verbeteren. Laadt een website snel? Dan is dit aantrekkelijk voor de bezoeker, maar ook zeker voor de zoekmachine. Dit zorgt er mogelijk voor dat jouw website een hogere positie in Google krijgt, maar dit is ook afhankelijk van heel veel andere zaken. Laad belangrijke verzoeken vooraf is dan ook niet de enige aanpassing voor SEO. 

Mijn advies

Het doorvoeren van aanpassingen om de snelheid van de website te verbeteren: het is een belangrijke stap in de goede richting. Google PageSpeed Insights geeft je mogelijk het advies om linktag ‘preload’ aan de header.php-bestand toe te voegen. We raden aan om dit advies op te volgen: je bent zelf in staat dit uit te voeren, maar het is ook mogelijk hier hulp voor in te schakelen.

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips


Veelgestelde vragen

Wat betekent “Laad Belangrijke Verzoeken Vooraf op SEO”?

‘Laad belangrijke verzoeken vooraf’ is een van de adviezen die door het tool Google Page Speed Insights wordt gegeven, als het jouw website heeft geanalyseerd. Door het advies op te volgen, zal jouw site sneller laden.

Wat is de impact van Laad Belangrijke Verzoeken Vooraf op SEO?

Het advies kan zeker een bepaalde impact op de SEO van jouw website hebben. Als je het advies opvolgt zal jouw website sneller laden. Dit is aantrekkelijk voor de gebruikers maar voor Google is het ook één van de criteria waarop zij de ranking van de zoekresultaten bepalen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.