Voorkomen dat verouderde JavaScript wordt geleverd aan moderne browsers

Website veiliger en sneller maken? Een van de adviezen die je mogelijk krijgt is Voorkomen dat verouderde JavaScript wordt geleverd aan moderne browsers. Wat is Voorkomen dat verouderde JavaScript wordt geleverd aan moderne browsers en hoe werkt dit precies op een website? Op deze pagina leggen we dit aan je uit. 

Wat is Voorkomen dat verouderde JavaScript wordt geleverd aan moderne browsers?

Voorkomen dat verouderde JavaScript wordt geleverd aan moderne browsers is een van de adviezen die een programma als Lighthouse of Google PageSpeed Insights je geeft. Het zegt iets over de snelheid en de veiligheid van je website. Door dit te optimaliseren profiteer je van meer veiligheid en een betere laadtijd.

Het gevaar van verouderde JavaScript

Bijna alle webpagina’s op het internet gebruiken JavaScript, een bekende programmeertaal die voor de nodige extra functionaliteit op een pagina zorgt.  Het komt echter wel eens voor dat er sprake is van verouderde JavaScript. En wanneer de pagina dit levert aan een moderne browser, zorgt dit mogelijk voor een vertraging in de laadsnelheid. 

Gebruik je Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla FireFox of een van de vele andere beschikbare browsers? Het is in alle gevallen mogelijk dat er sprake is van verouderde JavaScript. Verouderde JavaScript maakt websites onveilig en makkelijker te hacken. Het is daarom belangrijk dit te voorkomen.

Verouderd JavaScript moderne browser _ Begrippenlijst

De impact van Voorkomen dat verouderde JavaScript wordt geleverd aan moderne browsers op de SEO

Voorkomen dat verouderde JavaScript wordt geleverd aan moderne browsers heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het heeft vooral impact op de veiligheid van een webpagina, maar de betrouwbaarheid van een webpagina is erg belangrijk voor SEO. Het leveren van verouderde JavaScript is niet bevorderlijk voor de veiligheid en daardoor ook niet voor de SEO; door dit te voorkomen is het zeker

Mijn advies

Verouderd JavaScript: het is niet altijd duidelijk dat je hiermee te maken hebt, vooral wanneer je zelf niet over de technische kennis beschikt. We raden dan ook aan om een programmeur in te schakelen met JavaScript- ervaring. Het is op deze manier mogelijk de verouderde code aan te passen en andere nodige veranderingen door te voeren. Hiermee ben jij verzekerd van meer veiligheid op de website.

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.