RSLA

Het creëren van een specifieke campagne is een manier om je te richten op potentiële klanten die je eerder hebt benaderd. Een manier waarop je dit doet is met het inzetten van RSLA. Wat is RSLA en wat zijn je mogelijkheden hiermee? Op deze pagina leggen we de term uitgebreid aan je uit. 

Wat is RSLA?

RSLA is een term die staat voor Remarketing Lists for Search Ads. Het gaat om lijsten voor zoekmachine advertenties die het doel hebben om potentiële klanten opnieuw te benaderen. Een RSLA is een optie in Google Ads: je bent hiermee in staat om een campagne aan te passen op basis van eerder bezoek van potentiële klanten aan je website. 

Dit zijn de voordelen van RSLA

RSLA is een vorm van remarketing: dit is een zeer effectieve vorm van marketing. Wanneer een consument te maken krijgt met remarketing is de kans veel groter dat er sprake is van conversie. Met RSLA kies je voor gepersonaliseerd adverteren en is ideaal om in te zetten voor jouw bedrijf.  Een goed uitgevoerde marketing met RSLA zorgt niet alleen voor meer winst uit je advertenties, maar ook voor lagere advertentiekosten en meer naamsbekendheid.

RSLA _ Begrippenlijst

De impact van RSLA op SEO

RSLA heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Remarketing in de vorm van RSLA zorgt voor het bereiken van de juiste doelgroep die sneller overgaan op conversie. RSLA gaat om nieuwe zoekopdrachten in Google die overeenkomen met de keywords die jij eerder hebt gekozen voor de gebruikers die al eerder je pagina bezocht hebben. 

Mijn advies

Het toepassen van RSLA is zeer doelgericht: actie vanuit de consument is hier een belangrijk onderdeel van. Een goed uitgevoerde campagne met RSLA biedt dan ook veel mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

We raden zeker aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van Remarketings Lists for Search Ads. Een SEO-specialist helpt je met het creëren van de juiste marketingstrategie die bij jouw bedrijf past. Op deze manier haal je het maximale uit je advertenties en behaal je een betere omzet. 


Veelgestelde vragen

Wat is RSLA?

RSLA is een optie in Google Adds en staat voor Remarketing Lists for Search Ads. Het zijn lijsten die worden gebruikt voor zoekmachine-advertenties met als doel om potentiële klanten nogmaals te benaderen op het moment dat je je campagne wil aanpassen.

Wat is de impact van RSLA op SEO?

RSLA heeft absoluut een bepaalde impact op de SEO van een website. Het helpt je om de juiste doelgroep te bereiken waarbij de kans op conversie groter wordt.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 16 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.

Gerelateerde artikelen