RSLA

Het creëren van een specifieke campagne is een manier om je te richten op potentiële klanten die je eerder hebt benaderd. Een manier waarop je dit doet is met het inzetten van RSLA. Wat is RSLA en wat zijn je mogelijkheden hiermee? Op deze pagina leggen we de term uitgebreid aan je uit. 

Wat is RSLA?

RSLA is een term die staat voor Remarketing Lists for Search Ads. Het gaat om lijsten voor zoekmachine advertenties die het doel hebben om potentiële klanten opnieuw te benaderen. Een RSLA is een optie in Google Ads: je bent hiermee in staat om een campagne aan te passen op basis van eerder bezoek van potentiële klanten aan je website. 

Dit zijn de voordelen van RSLA

RSLA is een vorm van remarketing: dit is een zeer effectieve vorm van marketing. Wanneer een consument te maken krijgt met remarketing is de kans veel groter dat er sprake is van conversie. Met RSLA kies je voor gepersonaliseerd adverteren en is ideaal om in te zetten voor jouw bedrijf.  Een goed uitgevoerde marketing met RSLA zorgt niet alleen voor meer winst uit je advertenties, maar ook voor lagere advertentiekosten en meer naamsbekendheid.

RSLA _ Begrippenlijst

De impact van RSLA op SEO

RSLA heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Remarketing in de vorm van RSLA zorgt voor het bereiken van de juiste doelgroep die sneller overgaan op conversie. RSLA gaat om nieuwe zoekopdrachten in Google die overeenkomen met de keywords die jij eerder hebt gekozen voor de gebruikers die al eerder je pagina bezocht hebben. 

Ons advies

Het toepassen van RSLA is zeer doelgericht: actie vanuit de consument is hier een belangrijk onderdeel van. Een goed uitgevoerde campagne met RSLA biedt dan ook veel mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

We raden zeker aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van Remarketings Lists for Search Ads. Een SEO-specialist helpt je met het creëren van de juiste marketingstrategie die bij jouw bedrijf past. Op deze manier haal je het maximale uit je advertenties en behaal je een betere omzet. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat rsla inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over rsla geschreven?

Het artikel over rsla hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over rsla hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over rsla in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rsla?

Wij schrijven over begrippen als rsla om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Rsla is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rsla en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip rsla in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rsla. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rsla op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rsla.

Het voorbeeld dat wij geven van rsla geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over rsla van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z