Paid media

Met paid media bedoelen we alle reclame-uitingen waarvoor je moet betalen. Het gaat hierbij onder andere om betaalde banners op websites, advertenties in zoekmachines en op sociale media, advertenties en advertorials in gedrukte media, radio- en televisiecommercials. Men plaatst betaalde reclame-uitingen op plaatsen waar je de doelgroep het best kunt bereiken.   

Wat is paid media?

Paid media kun je vertalen met ‘betaalde media’. Hierbij gaat het om iedere betaalde vorm van promotie die een bedrijf gebruikt om zichtbaarheid te verkrijgen op een mediakanaal van derden. Je kunt denken aan traditionele media zoals de geschreven pers en radio en televisie, maar ook banners op websites of in nieuwsbrieven of een betaalde post of vlog van een influencer.

Behalve de paid media zijn ook ‘owned media’ en ‘earned media’ manieren om exposure te krijgen en consumenten te informeren over jouw bedrijf en producten of diensten. Met owned media bedoelen we de communicatiekanalen van het bedrijf zelf. Vrijwel ieder bedrijf heeft een website, houdt de social media up-to-date en verstuurt nieuwsbrieven of een relatiemagazine. ‘Earned media’ zijn kanalen die uit eigen beweging over jouw bedrijf communiceren. Dat kan de algemene of vakpers zijn, maar ook consumenten die een merk of product delen met hun netwerk.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Online gebruikt men paid content ook om de website te optimaliseren voor zoekmachines. Het is goed voor de ranking om een backlink naar een zakelijke internetpagina te hebben. Je kunt bij zoekmachines advertentieruimte kopen op basis van zoektermen. Jouw site komt dan boven de lijst zoekresultaten met de aanduiding ‘advertentie’.

Als je op social media gaat adverteren kun je persoonlijke kenmerken van jouw doelgroep gebruiken zoals leeftijdscategorie en geografische locatie.

Paid Media _ Begrippenlijst

Ons advies

Paid media is een prima aanvullende tool om je doelgroep te bereiken. Als je een goed profiel hebt van jouw beoogde klant, dan kun je ook op zoek gaan naar de plaats en het type media waarop jij je wil profileren. Is jouw doelgroep de jongere generatie, dan kun je paid content overwegen op sociale media. Richt je je met jouw producten meer op de oudere generatie dan kan een advertentie in een landelijk dagblad of een televisiecommercial slimmer zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is Paid Media?

Paid media zijn alle betaalde reclameboodschappen. Het aanbod hierbij is zeer divers. Denk aan betaalde banners die op een site worden getoond of betaalde advertenties in Google of op sociale media, advertorials in tijdschriften. Je plaatst deze op die plek waar je jouw doelgroep het best kunt bereiken zodat je er veel rendement van hebt.

Wat is de impact van Paid Media op SEO?

Paid media worden vaak gebruikt voor de SEO van een website. Zo kun je advertentieruimte kopen die is gerelateerd aan specifieke zoektermen. Op deze manier kom je bij de betreffende zoekopdracht altijd boven aan te staan in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over paid media geschreven?

Het artikel over paid media hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over paid media in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals paid media?

Wij schrijven over begrippen als paid media om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

paid media is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over paid media in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals paid media, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip paid media in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van paid media. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van paid media op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende paid media.

Het voorbeeld dat wij geven van paid media , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over paid media van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z