GTMetrix

Wil je weten hoe snel je website is en hoe je hem sneller kunt maken? Gebruik dan GTmetrix. Met deze tool test je je website op verschillende manieren. Via verschillende browsers. Via verschillende connecties. Via verschillende landen. Lees hier meer over GTmetrix. 

Wat is GTmetrix?

GTmetrix test je website en geeft je inzicht in data. Die data gaan over de snelheid van je site of pagina. Je ziet in het overzicht waar potentiële kansen liggen voor verbetering. GTmetrix biedt pakketten voor individuen en professionals aan. Daarnaast bieden ze pakketten aan voor teams en bedrijven. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Pakketten en inzichten

Individuele pakketten zijn goedkoper, er is zelfs een gratis variant. Je betaalt per maand of jaar. Wanneer je voor jaarlijkse betaling kiest, ben je goedkoper uit. Dit geldt ook voor de teampakketten. Met de gratis versie krijg je dagelijks 10 API credits en kun je één pagina monitoren. Het aantal locaties dat je kunt gebruiken voor je snelheidstests is beperkter bij de gratis versie. 

Welk pakket je ook hebt, je krijgt inzicht in de laadsnelheid van je pagina of pagina’s aan de hand van rapportages. Je krijgt hier een beoordeling te zien en je performance score. Dit kun je ook testen per device. Het is niet alleen mogelijk om je huidige snelheid te testen. Over langere periode kun je je pagina monitoren met GTmetrix.

GTMetrix _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De laadsnelheid van je pagina of website heeft invloed op de SEO. Snellere websites komen namelijk doorgaans hoger in de zoekresultaten. Het inzicht dat je krijgt met GTmetrix is daar dan ook waardevol voor. Het informeert je. Met die informatie verbeter jij je SEO. De gedetailleerde informatie van GTmetrix maakt duidelijk waar je verbeterpunten liggen. Waar je site vertraagd door wordt bijvoorbeeld. Dit is dan aan jou zelf om te verhelpen.

Ons advies

GTmetrix heeft een gratis versie, waarmee je het programma leert kennen. Deze gratis versie kun je onbeperkt gebruiken. Dat is dus praktisch. Als je op termijn meer te investeren hebt in tools, weet je al hoe het werkt en wat je mag verwachten. Bij de gratis versie blijven is ook een optie. 

Veelgestelde vragen

Wat is GTMetrix?

Met GTmetrix kun je je website testen. Het geeft je allerlei inzichten over je website en de snelheid. Je kunt ook zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Er zijn verschillende versies voor persoonlijk gebruik en professionals.

Wat is de impact van Gtmetrix op SEO?

Goedwerkende en snelle websites scoren hoog in de zoekresultaten. GTMetrix geeft je de nodige inzichten zodat je verbeteringen kunt realiseren waardoor je dus betere resultaten zult behalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over gtmetrix geschreven?

Het artikel over gtmetrix hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over gtmetrix in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals gtmetrix?

Wij schrijven over begrippen als gtmetrix om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

gtmetrix is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over gtmetrix in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals gtmetrix, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip gtmetrix in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van gtmetrix. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van gtmetrix op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende gtmetrix.

Het voorbeeld dat wij geven van gtmetrix , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over gtmetrix van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z