Landingspagina

Een landingspagina is een pagina op een site die is gebouwd en geschreven met als doel een conversie (bezoeker wordt klant). Een bezoeker komt op een landingspagina wanneer hij/zij een zoekopdracht in Google intypt. Maar bijvoorbeeld ook wanneer hij/zij op een online advertentie klikt, op een link uit een nieuwsbrief klikt of de URL direct intypt.

Een landingspagina is belangrijk voor twee punten: het beantwoorden van de vraag van de zoeker en een call-to-action. Een call-to-action op een landingspagina zien we vooral in de vorm van een bestelknop of inschrijving van een nieuwsbrief. 

Een landingspagina is dus: 

  • Een pagina waarop een bezoeker ‘landt’;
  • beantwoordt direct de zoekvraag van de (be)zoeker;
  • bevat een call-to-action;
  • Is actiegericht op conversies.
Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Landingspagina’s en SEO

Het hebben van verschillende landingspagina’s is goed voor je website en SEO. Dit komt omdat een landingspagina is afgestemd op de wensen (zoekvraag) van de bezoeker en het levert daarom meer relevante bezoekers op. Ook de conversie zal omhoog gaan. Voorts is de pagina goed vindbaar, gericht op een specifiek product of dienst en zal je bouncepercentage lager zijn.

Het hebben van verschillende, gestructureerde landingspagina’s is geen vereiste. Wel raden we het sterk aan om verschillende campagnes tot een succes te brengen.

Landingspagina | Begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een "bijzondere" pagina in de zin van dat het geoptimaliseerd is voor een specifiek doel. Voor zoekmachine optimalisatie zijn landingspagina's vaak voorzien van meer tekst dan reguliere pagina's en is deze tekst geschreven t.b.v. de organische vindbaarheid van een bepaald zoekwoord. Bij SEA wordt een landingspagina vaak compleet ingericht t.b.v. de conversie hiervan (omdat voor SEA geen organische optimalisatie benodigd is, kan er volledig worden gefocust op de conversie).

Wat is de impact van Landingspagina op SEO?

Doordat de landingspagina helemaal is afgestemd op de zoekvraag van de gebruiker, zal deze veel relevante bezoekers opleveren. Zorg ervoor dat je eer meerdere hebt. De conversie zal hierdoor zeker gaan stijgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over landingspagina geschreven?

Het artikel over landingspagina hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over landingspagina in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals landingspagina?

Wij schrijven over begrippen als landingspagina om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

landingspagina is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over landingspagina in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals landingspagina, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip landingspagina in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van landingspagina. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van landingspagina op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende landingspagina.

Het voorbeeld dat wij geven van landingspagina , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over landingspagina van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z