Landingspagina

Een landingspagina is een pagina op een site die is gebouwd en geschreven met als doel een conversie (bezoeker wordt klant). Een bezoeker komt op een landingspagina wanneer hij/zij een zoekopdracht in Google intypt. Maar bijvoorbeeld ook wanneer hij/zij op een online advertentie klikt, op een link uit een nieuwsbrief klikt of de URL direct intypt.

Een landingspagina is belangrijk voor twee punten: het beantwoorden van de vraag van de zoeker en een call-to-action. Een call-to-action op een landingspagina zien we vooral in de vorm van een bestelknop of inschrijving van een nieuwsbrief. 

Een landingspagina is dus: 

  • Een pagina waarop een bezoeker ‘landt’;
  • beantwoordt direct de zoekvraag van de (be)zoeker;
  • bevat een call-to-action;
  • Is actiegericht op conversies.

Landingspagina’s en SEO

Het hebben van verschillende landingspagina’s is goed voor je website en SEO. Dit komt omdat een landingspagina is afgestemd op de wensen (zoekvraag) van de bezoeker en het levert daarom meer relevante bezoekers op. Ook de conversie zal omhoog gaan. Voorts is de pagina goed vindbaar, gericht op een specifiek product of dienst en zal je bouncepercentage lager zijn.

Het hebben van verschillende, gestructureerde landingspagina’s is geen vereiste. Wel raden we het sterk aan om verschillende campagnes tot een succes te brengen.

Landingspagina | Begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een "bijzondere" pagina in de zin van dat het geoptimaliseerd is voor een specifiek doel. Voor zoekmachine optimalisatie zijn landingspagina's vaak voorzien van meer tekst dan reguliere pagina's en is deze tekst geschreven t.b.v. de organische vindbaarheid van een bepaald zoekwoord. Bij SEA wordt een landingspagina vaak compleet ingericht t.b.v. de conversie hiervan (omdat voor SEA geen organische optimalisatie benodigd is, kan er volledig worden gefocust op de conversie).

Wat is de impact van Landingspagina op SEO?

Doordat de landingspagina helemaal is afgestemd op de zoekvraag van de gebruiker, zal deze veel relevante bezoekers opleveren. Zorg ervoor dat je eer meerdere hebt. De conversie zal hierdoor zeker gaan stijgen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z