Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet

Een website met veel afbeeldingen laadt mogelijk langzamer. Je krijgt dan te maken met Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet. Wat is Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet en op welke manier los je dit op? We leggen het op deze pagina aan je uit.

Wat is Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet?

Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet is wanneer je meerdere afbeeldingen op een pagina hebt staan, maar slechts een van deze afbeeldingen komt meteen in beeld als de pagina laadt. Je krijgt de pagina pas te zien als alle andere afbeelding ook geladen zijn. 

Afbeeldingen sneller laden met lazy loading

Er is een handige oplossing voor Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet: het principe lazy loading. Hierbij laadt een afbeelding pas op het moment dat deze bijna in beeld is. De eerste weergave is dan ook veel sneller. Deze lazy loading staat bij onder andere Wix en WordPress al standaard aan.

De aanbeveling over het laden van afbeeldingen krijg je met het gebruik van Google pageSpeed Insights.

Laad afbeeldingen niet _ Begrippenlisjt

De impact van Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet op de SEO

Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet heeft in zekere zin wel  impact op de SEO van een website of pagina. Het niet laden van afbeeldingen kost veel tijd; dit is niet aangenaam voor de bezoeker van een website. Daarnaast heeft dit ook impact op de zoekmachine optimalisatie, omdat deze de gebruikservaring op een website en de snelheid van een website steeds vaker meeneemt in de beoordeling van een site. Het heeft daarmee ook invloed op de ranking in de zoekresultaten.

Mijn advies

We raden aan om een oplossing te zoeken voor het probleem Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet. Dit is onder andere mogelijk met lazy loading. Het gebruik van Google pageSpeed Insights is daarnaast ook een slimme manier om meer inzicht te krijgen in de content van je webpagina. Een goede analyse stelt je in staat om de nodige aanpassingen door te voeren.


Veelgestelde vragen

Wat betekent “Laad Afbeeldingen Die Niet In Beeld Zijn Nog Niet”?

“Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet” is een aanbeveling die je krijgt van Google PageSpeed Insights, als je meerdere afbeeldingen op jouw webpagina hebt, die niet allemaal direct in beeld komen als de webpagina wordt geladen. De bezoeker krijgt de volledige pagina pas te zien als alle afbeeldingen zijn geladen. Het lazy loading principe, waarbij een afbeelding pas wordt geladen als deze bijna in beeld is, voorkomt dit probleem. Een CMS als WordPress, maakt hier standaard al gebruik van.

Wat is de impact van “Laad Afbeeldingen Die Niet In Beeld Zijn Nog Niet op SEO”?

“Laad afbeeldingen die niet in beeld zijn nog niet” heeft wel enige impact op SEO. Het kost namelijk tijd en verminderd de gebruikerservaring. Dit kan zorgen voor een lagere ranking in de zoekresultaten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 augustus 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.