Answer The Public

Een overzichtelijke manier om je writersblock te verhelpen is Answer The Public. Deze tool geeft een overzicht van zoektermen die gebruikt worden om organische vindbaarheid te verbeteren. Ook gerelateerde zoektermen worden hierbij weergegeven. Zo krijg je weer nieuwe ideeën voor je SEO campagne en inzicht in de gedachtegangen van consumenten. Wij vertellen je hier meer over Answer The Public. 

Wat is Answer The Public?

Deze tool kun je gratis uitproberen. Maar als je van alle mogelijkheden gebruik wil maken, heb je een betaald pakket nodig. Answer The Public is een tool waarmee je beter kunt voldoen aan de behoefte van de consument. Op basis van een zoekterm krijg je een mindmap te zien. 

Hoe het werkt

Dat is in de basis hoe Answer The Public werkt. Je zoekt bijvoorbeeld op het product of de dienst die jij als bedrijf aanbiedt. Op basis daarvan krijg je van Answer The Public allerlei gerelateerde zoektermen om hoger in Google te komen. Zo weet je waar mensen zich nog mee in interesseren als ze ook zoeken naar wat jij aanbiedt. 

Bijvoorbeeld als je een aanbieder bent van SEO-consultancy. Door consultancy of consultancy + branche als zoekterm in te voeren, zie je waar nog meer op wordt gezocht. Dit wordt weergegeven in verschillende categorieën voor een nog overzichtelijkere weergave. 

Answer the public _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Zoektermen zijn belangrijk voor je SEO. Maar Answer The Public heeft dit niet als doel. Het doel van Answer The Public is inzicht geven in wat je doelgroep denkt. Aan de hand daarvan is het mogelijk om meer gerichte content te bieden. Als het om SEO gaat, wil je vooral zoektermen waarbij je hoog in de resultaten komt. Met de zoektermen van Answer The Public richt je je op de mensen in plaats van de resultaten. 

Mijn advies

Answer The Public is een waardevolle marketingtool. Als het gaat om SEO is deze tool minder belangrijk. Maar niet minder relevant. Je betaalt per maand of per jaar voor de tool. Wie kiest voor jaarlijkse betaling betaalt minder in totaal. Deze investering levert interessante informatie over je doelgroep op. Je kunt hiermee gericht je online marketing uitzetten, zonder veel manuren en denkwerk eraan te besteden. 

Veelgestelde vragen

Wat is Answer The Public?

Answer the Public is een heel handig zoekwoordenhulpmiddel dat je zoekwoord combineert met vraagwoorden en vergelijkingen. De resultaten worden weergegeven in een word-cloud. Op deze manier krijg je inzicht in wat mensen willen weten over bepaalde onderwerpen. Hier kan jij dan weer over schrijven.

Wat is de impact van Answer The Public op SEO?

Answer the Public richt zich niet op zoekresultaten. Impact op SEO is er dus niet echt. Het richt zich meer op de gebruikers en waar zij naar op zoek zijn. Op basis daarvan kan je wel veel relevantere content aanbieden. Dit zal zeker weer door gebruikers worden gewaardeerd.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 november 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies