Linkruil

Er zijn tal van manieren om als bedrijf meer bezoekers te trekken op je website. Onder andere linkruil behoort in dit geval tot je mogelijkheden. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op de SEO? We bespreken hier dit begrip uitgebreid.

Wat is linkruil?

Linkruil is een vorm van netwerken waarin websites het gezamenlijk belang hebben om veel links naar hun website te krijgen. Linkruil biedt niet alleen voordelen voor SEO, het zorgt er ook voor dat meerdere websites bezoekers met elkaar delen.

Verschillende soorten linkruil

Links zijn erg belangrijk voor SEO. Ziet Google dat er veel bedrijven naar jouw site linken, dan beloont de zoekmachine jou met een hogere ranking. Andere zaken als relevante content spelen hier vanzelfsprekend nog een rol in. Daarnaast zorgt linkruil er ook voor dat je meer bezoekers krijgt die via een koppeling naar jouw site komen. Er zijn meerdere soorten linkruil:

–   Wederkerige linkruil: links die vanzelf ontstaan zonder dat je hierom vraagt;

–   AB(CD)linkruil: linkruil tussen meerdere partijen waarbij geen sprake is van directe links, maar via andere sites.

linkruil

De impact van linkruil op SEO

Linkruil heeft zeker een directe impacte op de SEO van een website of pagina. Het is niet voor niets dat linkruil nog altijd veel invloed uitoefent op de ranking van een site in Google of een andere zoekmachine.

Het creëren van links naar een pagina is van groot belang voor SEO. Linkruil zorgt ervoor dat websites koppelingen met elkaar uitwisselen en daardoor meeliften op elkaars succes. Goed uitgevoerde linkruil laat jouw website hoger ranken in Google.

Ons advies

Het principe van linkruil klinkt zeer aantrekkelijk: het uitwisselen van koppelingen om hoger in Google te komen.

Wij raden aan om alleen linkruil toe te passen op het moment dat er sprake is van relevante links. Link je naar websites die niets te maken hebben met het onderwerp op jouw website? Dan ziet Google dit mogelijk als niet-relevant en werken de links niet. Link ook niet overmatig: zo houdt je je aan de richtlijnen van Google.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat linkruil inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over linkruil geschreven?

Het artikel over linkruil hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over linkruil hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over linkruil in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals linkruil?

Wij schrijven over begrippen als linkruil om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Linkruil is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over linkruil en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip linkruil in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van linkruil. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van linkruil op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende linkruil.

Het voorbeeld dat wij geven van linkruil geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over linkruil van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z