Linkruil

Er zijn tal van manieren om als bedrijf meer bezoekers te trekken op je website. Onder andere linkruil behoort in dit geval tot je mogelijkheden. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op de SEO? We bespreken hier dit begrip uitgebreid.

Wat is linkruil?

Linkruil is een vorm van netwerken waarin websites het gezamenlijk belang hebben om veel links naar hun website te krijgen. Linkruil biedt niet alleen voordelen voor SEO, het zorgt er ook voor dat meerdere websites bezoekers met elkaar delen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Verschillende soorten linkruil

Links zijn erg belangrijk voor SEO. Ziet Google dat er veel bedrijven naar jouw site linken, dan beloont de zoekmachine jou met een hogere ranking. Andere zaken als relevante content spelen hier vanzelfsprekend nog een rol in. Daarnaast zorgt linkruil er ook voor dat je meer bezoekers krijgt die via een koppeling naar jouw site komen. Er zijn meerdere soorten linkruil:

–   Wederkerige linkruil: links die vanzelf ontstaan zonder dat je hierom vraagt;

–   AB(CD)linkruil: linkruil tussen meerdere partijen waarbij geen sprake is van directe links, maar via andere sites.

linkruil

De impact van linkruil op SEO

Linkruil heeft zeker een directe impacte op de SEO van een website of pagina. Het is niet voor niets dat linkruil nog altijd veel invloed uitoefent op de ranking van een site in Google of een andere zoekmachine.

Het creëren van links naar een pagina is van groot belang voor SEO. Linkruil zorgt ervoor dat websites koppelingen met elkaar uitwisselen en daardoor meeliften op elkaars succes. Goed uitgevoerde linkruil laat jouw website hoger ranken in Google.

Ons advies

Het principe van linkruil klinkt zeer aantrekkelijk: het uitwisselen van koppelingen om hoger in Google te komen.

Wij raden aan om alleen linkruil toe te passen op het moment dat er sprake is van relevante links. Link je naar websites die niets te maken hebben met het onderwerp op jouw website? Dan ziet Google dit mogelijk als niet-relevant en werken de links niet. Link ook niet overmatig: zo houdt je je aan de richtlijnen van Google.

Veelgestelde vragen

Wat is een Linkruil?

Linkruil is een term die staat voor het netwerken waarbij verschillende websites een gezamenlijk belang hebben om veel relevante links te vergaren. Op deze manier delen deze websites een deel van hun bezoekers met elkaar.

Wat is de impact van Linkruil op SEO?

Linkruil zorgt voor een hogere ranking in de zoekresultaten van de zoekmachine. Het heeft dus zeker impact op de SEO van jouw website. Het moeten wel relevante en sterke links zijn. Anders kan het ook tegen je werken.

Voor wie hebben wij dit artikel over linkruil geschreven?

Het artikel over linkruil hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over linkruil in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals linkruil?

Wij schrijven over begrippen als linkruil om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

linkruil is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over linkruil in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals linkruil, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip linkruil in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van linkruil. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van linkruil op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende linkruil.

Het voorbeeld dat wij geven van linkruil , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over linkruil van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z